Camilla & πριγκίπισσα Anne: Ο Κάρολος δεν είναι ο μόνος άντρας που συνδέει τη σύζυγο και την αδελφή του

04.10.2019
Camilla & πριγκίπισσα Anne: Ο Κάρολος δεν είναι ο μόνος άντρας που συνδέει τη σύζυγο και την αδελφή του
Μια απίστευτη ιστορία και η άρνηση του παλατιού για έναν γάμο, που άλλαξε τη ζωή και των δύο γυναικών

Η σχέση της δούκισσας της Κορνουάλης με τον Κάρολο είχε πολλές αναποδιές στην πορεία της. Θυμίζουμε ότι το ζευγάρι ερωτεύτηκε πίσω το 1971, αλλά η Camilla θεωρήθηκε ως ακατάλληλη νύφη για τον μελλοντικό βασιλιά της Αγγλίας, αντίληψη η οποία οδήγησε στον ατυχή γάμο του Καρόλου και της Diana και τα όσα ακολούθησαν.

Η Camilla τελικά παντρεύτηκε τον Andrew Parker Bowles, τον οποίο και χώρισε τελικά 1994 για τα μάτια του πρίγκιπά της, ο οποίος δύο χρόνια αργότερα, το 1996, χώρισε την Diana.

Ποια όμως είναι η έκπληξη; Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι πριν η Camilla παντρευτεί τον Andrew, ο Andrew ήταν ζευγάρι με την πριγκίπισσα Άννα, αδελφή του Κάρολου.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ «The Real Princess Anne», η πριγκίπισσα έβγαινε με τον Andrew Parker Bowles στη δεκαετία του '70.

Εκείνη την εποχή μάλιστα, αναφέρθηκε ότι ο Andrew ήταν η πρώτη επιλογή της πριγκίπισσας Άννας σε περίπτωση που παντρευόταν.

Το ντοκιμαντέρ εξήγησε ότι εκείνη την εποχή ο Τύπος αναρωτιόταν αν η Άννα θα παντρευόταν τον χρυσό Ολυμπιονίκη της ιππασίας Richard Meade, με τον οποίο μοιραζόταν την αγάπη της για τα άλογα ή τον 26χρονο, τότε, Andrew Parker-Bowles, ανύπαντρο ακόμη!

Ωστόσο, υπήρχε ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα. Όπως εξηγεί το ντοκιμαντέρ: «Αυτός και η Anne συχνά έβγαιναν μαζί, αλλά ήταν Ρωμαιοκαθολικός και για το παλάτι δεν υπήρχε καν συζήτηση για γάμο».

Τελικά η πριγκίπισσα Άννα παντρεύτηκε τον Mark Phillips και η Camilla Spade -όπως ήταν το πατρικό της- παντρεύτηκε τον Andrew Parker Bowles.

Εκείνη την εποχή, είχαν ξεκινήσει έντονα οι φήμες που ήθελαν τη βασίλισσα Ελισάβετ να έχει «έντονες αντιρρήσεις» για τη σχέση του πρίγκιπα Καρόλου με την Camilla-Parker Bowles.

Διάβασε και αυτό: Καμίλα: Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να φέρει με το μέρος της όσους τη μισούσαν στο παλάτι

Στο βιβλίο του Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles, ο Tom Bower έγραψε ότι η βασίλισσα δεν ήθελε ούτε καν να συναντήσει ή να μιλήσει με τη νυν δούκισσα της Κορνουάλης.

Μάλιστα ο συγγραφέας είχε γράψει ότι ο Κάρολος προσπάθησε ένα βράδυ να πείσει τη μητέρα του να αποδεχθεί την ερωμένη του αλλά η βασίλισσα – αφού είχε πιει μερικά μαρτίνι, σύμφωνα με το βιβλίο- δεν ήθελε να ακούσει ούτε κουβέντα

Σύμφωνα με τον Bower, η βασίλισσα αποκάλεσε την Camilla «κακή γυναίκα» και είπε ότι «δεν ήθελε καμία σχέση με αυτήν».

Ότι και να είχε ειπωθεί βέβαια, το σίγουρο είναι πως ο καιρός που η βασίλισσα δεν ήθελε την Camilla για τον γιο της -και διάδοχο του θρόνου- έχει περάσει ενεπιστρεπτεί. Royal νύφη και πεθερά έχουν άψογες σχέσεις και μάλιστα με τα λόγια που αφιέρωσε στον Κάρολο για τα γενέθλιά του πέρσι, η Ελισάβετ εξέφρασε και δημόσια την αποδοχή της για την Camilla.

Εξάλλου, για μερικά ζητήματα -όπως και η συγκεκριμένη περίπτωση- "η καλύτερη θεραπεία είναι η... αποδοχή!