"Επαναστάτης χωρίς στέμμα": Ο πρίγκιπας Harry έγινε τοιχογραφία αλά James Dean

16.01.2020
"Επαναστάτης χωρίς στέμμα": Ο πρίγκιπας Harry έγινε τοιχογραφία αλά James Dean
Ο βρετανός street artist που ακούει στο όνομα Pegasus δημιούργησε το ενός μέτρου graffiti μέσα σε τρεις ώρες και εξηγεί πώς.

Η πρόσφατη απόφαση του δούκα και της δούκισσας του Sussex να "τραβήξουν" τον δικό τους δρόμο μακριά -κι αγαπημένοι (;!) από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια προκάλεσε μεγάλη αναταραχή, σχόλια και θεωρίες, όμως, όπως φαίνεται, αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης στον χώρο της Τέχνης.

Ο βρετανός street artist Pegasus "είδε" τον πρίγκιπα Harry ως έναν άλλο James Dean της εποχής μας και έτσι ακριβώς τον απεικόνησε σε ένα graffiti που φιλοτέχνησε, όπως διαβάζουμε, εν μία νυκτί στην περιοχή Shoreditch, του Λονδίνου, δίπλα στην Great Eastern Street.

Με έμπνευση από τη θρυλική ταινία του Dean με τίτλο "Επαναστάτης χωρίς αιτία" (Rebel without a cause), ο Pegasus ζωγράφισε τον Harry ως "Επαναστάτη χωρίς τίτλο" (Rebel without a crown) εξηγώντας στα βρετανικά ΜΜΕ πώς σκέφτηκε το όλο project.

"Δημιούργησα αυτό το έργο ως απόκριση στην ανακοίνωση του πρίγκιπα Harry και της Μeghan Markle σχετικά με το ότι απαρνούνται τους ρόλους τους ως senior royals και ότι σκέφτονται να ανεξαρτιτοποιηθούν οικονομικά. Προσπάθησα να μείνω πιστός στο brand Pegasus δημιουργώντας αυτό το κομμάτι με έμπνευση από το κλασικό 'Επανατάτης Χωρίς Αιτία" του James Dean.
Βλέποντας τον πρίγκιπα Harry ως αυτό που είναι, δηλαδή ποτέ πρώτο στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο και με παρελθόν επαναστάτη στα... νιάτα του, ο συσχετισμός φάνηκε επίκαιρος ως προς τη τωρινή κατάσταση που αφήνει το έθνος και τη βασιλική οικογένεια έξω από τα νερά τους", εξήγησε μιλώντας στην Standard o καλλιτέχνης, ο οποίος, θυμίζουμε ότι έχει ξαναασχοληθεί με τους Sussexes στην αρχή της σχέσης τους.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σχέση του Harry και της Meghan o Pegasus είχε ζωγραφίσει το "κορίτσι του Harry" ως εξής σε έναν τοίχο δίπλα σε ένα κομμωτήριο απένανι από το δικαστήριο Highbury Corner Magistrates' Court στο Λονδίνο.

Ζωή Κίττα