Eλισάβετ-Φίλιππος: Όταν πιάστηκαν στα πράσα σε τρυφερή στιγμή στο κρεβάτι τους

11.02.2020
Eλισάβετ-Φίλιππος: Όταν πιάστηκαν στα πράσα σε τρυφερή στιγμή στο κρεβάτι τους
Η 'πικάντικη' λεπτομέρεια που μοιράστηκε βασιλικός βιογράφος.

Σύμφωνα με τη βιογραφία του Philip Eade «Young Prince Philip: His Turbulent Early Life», η οποία κυκλοφόρησε το 2011, η Ελισάβετ και ο Φίλιππος έζησαν στο Clarence House τα πρώτα χρόνια του γάμου τους και πέρασαν πολλές ευτυχισμένες στιγμές μαζί.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας: «Ο Φίλιππος είχε το δικό του υπνοδωμάτιο δίπλα στην Ελισάβετ, μια συμφωνία που ήταν κοινή σε πολλά ζευγάρια της ανώτερης τάξης εκείνη την εποχή».

Όταν οι δυο τους ήθελαν να περάσουν χρόνο μαζί, υπήρχε μια πόρτα στον τοίχο μεταξύ των δύο υπνοδωματίων και όπως ο ιστορικός Robert Lacey αποκάλυψε στον συγγραφέα, το βασιλικό ζευγάρι «απολάμβανε τις τελετουργικές επισκέψεις με την ιδιωτικότητα που επέτρεπε αυτό το σύστημα».

Ένα πρωί, ένα μέλος του προσωπικού έπεσε, κατά λάθος, πάνω στους νεαρούς βασιλείς που απολάμβαναν τον ιδιωτικό τους χρόνο.

Το μέλος του υπηρετικού προσωπικού James MacDonald είπε στον κ. Eade ότι πήγε στο δωμάτιο του Φιλίππου ένα πρωί και «ντράπηκε όταν είδε την πριγκίπισσα στο κρεβάτι του συζύγου της».

Ο συγγραφέας εξήγησε: «Εκείνη φορούσε το συνηθισμένο νυχτικό της, ενώ ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν γυμνός». Ο κ. MacDonald πρόσθεσε: «Δεν τον ένοιαξε καθόλου τον πρίγκιπα».

Οι λεπτομέρειες ήρθαν στο φως όταν η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου μαζί με τον σύζυγό της. Η ημερομηνία αυτή είναι πολύ σημαντική για τη βρετανή Μονάρχη, καθώς ήταν η ημέρα που πέθανε ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄το 1952 και η ζωή της Ελισάβετ άλλαξε για πάντα.

Ο πατέρας της που πέθανε στον ύπνο του στο Sandringham, σε ηλικία μόλις 56 ετών, έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα ενώ είχε και πολλά άλλα θέματα υγείας, αλλά ο θάνατός του σόκαρε τον κόσμο.

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ, όπως ήταν ο τίτλος της εκείνη την εποχή, όταν ο πατέρας της πέθανε βρισκόταν σε βασιλική περιοδεία στην Κένυα μαζί με τον Φίλιππο.

Όταν έμαθε για το θάνατό του, η νεαρή πριγκίπισσα που εκείνη την εποχή ήταν 25 ετών, δήλωσε: «Με τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου μου πατέρα, καλούμαι να αναλάβω τα καθήκοντα και τις ευθύνες της μοναρχίας».

«Η καρδιά μου είναι πάρα πολύ γεμάτη για να σας πω περισσότερα σήμερα, αλλά να ξέρετε ότι θα δουλεύω πάντα, όπως έκανε ο πατέρας μου κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, για να προωθήσω την ευτυχία και την ευημερία του λαού μου».

Από τότε, κάθε χρόνο, η βασίλισσα περνάει την επέτειο του θανάτου του πατέρα της στο Sandringham μαζί με τον σύζυγό της.

Αυτή τη χρονιά, μια ημέρα πριν από την επέτειο, η Βασίλισσα Ελισάβετ εγκαινίασε το νέο αντλιοστάσιο του Wolferton, το οποίο βρίσκεται στο Sandringham Estate.

Τα συναισθήματα ήταν ιδιαίτερα έντονα για τη Βασίλισσα καθώς ο νέος σταθμός αντικαθιστά το 72χρονο πρωτότυπο σύστημα, το οποίο είχε εγκαινιάσει μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ο πατέρας της, Γεώργιος ΣΤ΄.

Μάλιστα, το Twitter της βασιλικής οικογένειας μοιράστηκε με το κοινό μια φωτογραφία του Βασιλιά Γεώργιου ΣΤ’ που τον δείχνει να εγκαινιάζει τον παλιό σταθμό, συνοδευόμενος από τη Βασιλομήτορα και τη Πριγκίπισσα Μαργαρίτα.