Πικάντικα πασχαλινά μπισκότα: Η βασίλισσα Ελισάβετ αποκάλυψε την αγαπημένη της συνταγή για το Πάσχα

28.04.2021
Πικάντικα πασχαλινά μπισκότα: Η βασίλισσα Ελισάβετ αποκάλυψε την αγαπημένη της συνταγή για το Πάσχα
Το Πάσχα θα μας φανεί πολύ διαφορετικό και αυτή τη χρονιά. Θα γιορτάσουμε με τις οικογένειές μας μέσω του FaceTime και του Zoom αντί να τους φιλοξενήσουμε ή να μας φιλοξενήσουν στο σπίτι. Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και για τη Βρετανική βασιλική οικογένεια καθώς και αυτοί παραμένουν σε αυτοαπομόνωση, αλλά η βασίλισσα και οι σεφ της ζαχαροπλαστικής της, θα διατηρήσουν μια βασιλική παράδοση ζωντανή και φέτος: τα αγαπημένα της πικάντικα πασχαλινά μπισκότα.

Οι σεφ ζαχαροπλαστικής της βασίλισσας Ελισάβετ μοιράστηκαν στο Instagram τη συνταγή και ένα βίντεο με το πώς να την παρασκευάσουμε. «Οι βασιλικοί αρχιμάγειρες ζαχαροπλαστικής είναι ενθουσιασμένοι που μοιράζονται τη συνταγή "Πικάντικα Πασχαλικά Μπισκότα" μαζί σας για να την απολαύσετε το Σαββατοκύριακο του Πάσχα» εξηγεί η λεζάντα.

Η συνταγή αποτελείται από όλα τα συνηθισμένα συστατικά μπισκότων, αλλά η πραγματική γεύση προέρχεται από τα 10 γραμμάρια αλεσμένο τζίντζερ. Η πικάντικη γεύση από το τζίντζερ δίνει σε αυτά τα μπισκοτάκια, ακριβώς τη σωστή ποσότητα πικάντικου και γλυκού.

Το γλασάρισμα είναι επίσης αρκετά απλό καθώς είναι μόνο τρία συστατικά: ασπράδια αυγών, ζάχαρη άχνη και χρωστική τροφίμων. Μπορείς να φτιάξεις αυτά τα μπισκότα σε όποιο χρώμα θέλεις.

Ας δούμε λοιπόν τη συνταγή:

Βάση μπισκότου:

350 γραμμάρια απλό αλεύρι

5 γραμμάρια μαγειρική σόδα

10 γραμμάρια αλεσμένο τζίντζερ

5 γραμμάρια κανέλα

125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο

175 γραμμάρια light καστανή ζάχαρη

1 αυγό

60 γραμμάρια μελάσα

Γλασάρισμα

2 ασπράδια αυγών

600 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Χρωστική τροφίμων της επιλογής σου

Συνταγή για τα μπισκότα:

• Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 C

• Ανακατεύεις το αλεύρι, τη σόδα και το τζίντζερ σε ένα μπολ

• Προσθέτεις το κομμένο σε κύβους βούτυρο και ανακατεύεις μέχρι να γίνει υφή τρίμματος

• Προσθέτεις τη ζάχαρη

• Μόλις ανακατέψεις όλα τα παραπάνω, προσθέτεις το αυγό και τη μελάσα

• Ανακατεύεις μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη

• Τραβάς τη ζύμη σε πάχος 5 χιλιοστά

• Χρησιμοποίησε κόπτες μπισκότων ή χαρτί για να κόψεις στο επιθυμητό σχήμα

• Τοποθέτησε τα μπισκότα σε λαδόκολλα και ψήσε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 12-15 λεπτά

• Ψήσε μέχρι τα μπισκότα να πάρουν το σχήμα τους και έχουν χρυσαφί χρώμα

• Να παγώσουν εντελώς πριν από το γλασάρισμα

Συνταγή για το γλασάρισμα:

• Πρόσθεσε 1 ασπράδι αυγού σε 600 γραμμάρια άχνης ζάχαρης και ανάκατεψε μέχρι να μαλακώσει

• Το γλασάρισμα πρέπει να γίνεται ομοιόμορφα σε κάθε μπισκότο

• Για να καλύψεις όλα τα μπισκότα με τη γλάσο μπορείς να προσθέσεις επιπλέον 1 ασπράδι αυγού για να αραιώσεις το μίγμα

• Διακόσμησε και απόλαυσε τα μπισκότα!

Αν ψάχνεις για μερικές ιδέες για να κάνεις γλυκά στα παιδιά σου αυτές τις μέρες, αυτή ακούγεται σαν μια σούπερ ιδέα! Είναι εκπληκτικά απλή και τα παιδιά θα έχουν μια ευκαιρία να διακοσμήσουν όλα τα λαγουδάκια και τα αυγά στα πασχαλινά μπισκότα.

Αν βέβαια προτιμάς μια πιο παραδοσιακή ελληνική συνταγή κάνε κλικ εδώ και δες και το μυστικό της γιαγιάς για τα τέλεια πασχαλινά κουλουράκια.

https://www.instagram.com/p/B-y2_5hHhVw/?utm_source=ig_embed