Diana: Ποια είναι η σπουδαία ηθοποιός η οποία αποτέλεσε την έμπνευση για το νυφικό του γάμου με τον Κάρολο

22.02.2021
Diana: Ποια είναι η σπουδαία ηθοποιός η οποία αποτέλεσε την έμπνευση για το νυφικό του γάμου με τον Κάρολο
Τα βασιλικά νυφικά θα θεωρούνται πάντα ως μερικά από τα πιο εμβληματικά φορέματα της βρετανικής ιστορίας. Ας θυμηθούμε το εκπληκτικό δαντελωτό φόρεμα της Kate Middleton από τη Sarah Burton, το ιδιαίτερο νυφικό της Meghan Markle από την Clare Waight Keller και πιο πρόσφατα, το φόρεμα Zac Posen της πριγκίπισσας Eugenie. Και πώς θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε το πανέμορφο φόρεμα της πριγκίπισσας Diana που σχεδιάστηκε από τους David και Elizabeth Emanuel, το οποίο ενέπνευσε μια γενιά νυφικών ενδυμάτων; Ήταν σίγουρα ένα εμβληματικό φόρεμα και τώρα μάθαμε ότι η ηθοποιός Jane Seymour είχε κάποια συμμετοχή στο νυφικό της πριγκίπισσας Diana - με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο podcast της Susannah Constantine, με τίτλο My Wardrobe Malfunction, η Seymour αποκάλυψε ότι μπορεί να ήταν ο λόγος που η Diana αποφάσισε να προσλάβει τους Emanuels για να σχεδιάσουν το νυφικό της.

Η ηθοποιός εξήγησε ότι είχε αποφασίσει να φορέσει ένα σχέδιο Emanuels στην πρεμιέρα της ταινίας της, The Four Feathers το 1978 - ένα έργο που παρακολούθησε η βασίλισσα Ελισάβετ.

«Ο David και η Elizabeth Emanuel, με άφησαν να δανειστώ αυτό το όμορφο, λευκό φόρεμα και το φόρεσα», είπε ο ηθοποιός στην Constantine. «Αυτό που ακούστηκε ήταν ότι το φόρεμα άρεσε στη Βασίλισσα η οποία γύρισε στον πρίγκιπα Κάρολο και του είπε" Βρήκαμε το φόρεμα, πάμε να βρεις το κορίτσι! "».

Το νυφικό της πριγκίπισσας Diana ήταν φτιαγμένο από μεταξωτό ταφτά και αντίκες δαντέλα και το πιο αξιομνημόνευτο ήταν ότι είχε μια ουρά μήκους 8 μέτρων. Το φόρεμα αποτιμήθηκε σε 151.000 λίρες το 2019 και επί του παρόντος βρίσκεται στην ιδιοκτησία του πρίγκιπα Harry και του πρίγκιπα William, αφού παρουσιάστηκε σε έκθεση για λίγο καιρό.

Αργότερα, η Seymour ισχυρίστηκε ότι ήταν «μυστική μούσα» για τους σχεδιαστές και ότι έχει πολλά ρούχα που έμοιαζαν με αυτά της Diana στη ντουλάπα της. «Έχω στην ντουλάπα μου τα αντίγραφα - εννοώ τα φορέματα που προορίζονταν για τη Diana», είπε. «Είχα "το δεύτερο" από πολλά φορέματα της. Έτσι, δεν τα έχω ποτέ αποχωριστεί».