Meghan Markle: Τρεις κινήσεις του πρίγκιπα Κάρολου στον γάμο της με τον Harry που μόνο ρατσιστικές δεν τις χαρακτηρίζεις

12.03.2021
Meghan Markle: Τρεις κινήσεις του πρίγκιπα Κάρολου στον γάμο της με τον Harry που μόνο ρατσιστικές δεν τις χαρακτηρίζεις
Η συνέντευξη που παραχώρησαν στην Oprah Winfrey την περασμένη Κυριακή οι Sussexes άναψε φωτιές -και όχι μόνο στο Μπάκιγχαμ, όπου, όπως φαίνεται, το "φυσάνε και δεν κρυώνει".

Ένα από τα σημεία που έκαναν μεγαλύτερη αίσθηση στα όσα αποκάλυψαν η Meghan και ο Harry ήταν αυτό που αφορούσε στη ρατσιστική συμπεριφορά μελών, ή μέλους, της βασιλικής οικογένειας. Η ιδέα και μόνο ότι κάποιος συγγενής του δούκα του Sussex έθεσε ζήτημα σχετικά με το πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του παιδιού του ζεύγους, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση.

Δια στόματος Oprah, o Harry εξαίρεσε από τις υποθέσεις ("μήπως αυτός; μήπως αυτή;") τους παππούδες του, τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος, για την ιστορία ακόμη δεν έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και παρόλο που οι υποψίες όλως έχουν πέσει -κακά τα ψέματα- στις γυναίκες της οικογένειας, Kate και Camila, το ερωτηματικό βαραίνει το ίδιο τόσο τον William, όσο και τον Κάρολο.

Ο William, δεύτερος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο μετά τον πατέρα του, για την ιστορία, είναι, στην ουσία το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που μίλησε δημόσια για το θέμα, εκτός, φυσικά από την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε εξ ονόματος της γιαγιάς του, βασίλισας Ελισάβετ, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι εκείνος και τα μέλη της οικογένειάς του είναι ρατιστές.

Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν έχει μιλήσει δημόσια, όμως οι πράξεις του, μάλλον το έχουν κάνει για εκείνον.

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στο 2018. Ο Harry και η Meghan παντρεύτηκαν τον Μάιο και, όπως είναι ευρύτατα γνωστό, μέχρι και την τελευταία στιγμή, λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε με τον πατέρα της, δεν ήταν γνωστό αν εκείνος θα ερχόταν στο Λονδίνο για να παραδώσει την κόρη του στον πρίγκιπά της. Τελικά, ήταν η ίδια η Meghan που ανακοίνωσε ότι τελικά ο πατέρας της δεν θα ήταν μαζί τους την ημέρα εκείνη ενώ λίγο αργότερα, την παραμονή του γάμου, ανακοινώθηκε επίσημα ότι τη νύφη θα παρέδιδε στον γαμπρό ο πατέρας εκείνου, και διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος. Υπάρχει μάλιστα και μια γλυκύτατη ιστορία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος ο Harry ζήτησε από τον πατέρα του να αναλάβει και αυτό τον ρόλο!

Πρώτο "στοιχείο", λοιπόν, που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος υποστηρίζοντας τη μη ρατσιστική συμπεριφορά του διαδόχου...

Ως δεύτερο, θα μπορούσε να ληφθεί η στάση του πρίγκιπα απέναντι στη συμπεθέρα του, Doria Ragland, η οποία, στην ουσία ήταν η μόνη συγγενής της νύφης του που παραβρέθήκε στον γάμο της με τον γιο του -και η μόνη που έχει εμφανιστεί στο πλευρό της, γενικότερα, αλλά αυτό είναι άσχετο με τη στιγμή!

Μην αφήνοντας, λοιπόν, στιγμή από το πλάι του την αγαπημένη του Καμίλα, ο Κάρολος βγήκε από την εκκλησία έχοντας από το ένα μπράτσο τη σύζυγό του και από το άλλο τη συμπεθέρα του, καλύπτοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το κενό του όποιοι δικού της συνοδού. Μια εικόνα που δεν λες και αναμενόμενα δεδομένη! Την είδαμε όμως!

Και το τρίτο στοιχείο προέκυψε σήμερα μέσα από ρεπορτάζ της Daily Mail και αφορά στο γεγονός ότι ο Κάρολος ήταν εκείνος που προσέλαβε τη χορωδία γκόσπελ The Kingdom Choir [φωτό κάτω] προς τιμήν της νύφης του, για την ημέρα του γάμου της.

Η ιδρύτρια της χορωδίας, Karen Gibson, τονίζει την απίθανη συνεργασία που είχε με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος ήταν "γεμάτος χάρη και υποστήριξη", συμπληρώνοντας ότι δεν θα τον χαρακτήριζε ρατιστή σε καμία περίπτωση.

Το θέμα σίγουρα θα έχει και συνέχεια. Ο πρίγκιπας William δήλωσε ότι δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον αδελφό του, όμως σκοπεύει να το κάνει σύντομα, ενώ από το παλάτι έχει διαρρεύσει ότι και η βασίλισσα η ίδια σκοπεύει να μιλήσει τηλεφωνικά με τον εγγονό της σύντομα. Το έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν εξάλλου, και οι Sussexes τόνισαν ιδιαίτερα την άριστη σχέση που έχουν μαζί της.