Harry και Meghan: Με αυτό τον τρόπο τίμησαν τον πρίγκιπα Φίλιππο - Θα παραβρεθούν στην κηδεία του;

09.04.2021
Harry και Meghan: Με αυτό τον τρόπο τίμησαν τον πρίγκιπα Φίλιππο - Θα παραβρεθούν στην κηδεία του;
Ο δούκας του Sussex φέρεται καταρακωμένος από τον θάνατο του παππού του.

Η είδηση για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου έγινε γνωστή το πρωί της 9ης Απριλίου 2021. Ο επί 73 χρόνια σύζυγος της βασίλισσας Ελισσάβετ, το μακροβιότερο άρρεν μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και ο πιο αγαπημένος royal για το προσωπικό του παλατιού, έφυγε ήρεμα στον ύπνο του, δυο μήνες πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής.

Περνώντας σε μία περίοδο πένθους οι επίσημοι βασιλικοί λογαριασμοί στα social media άλλαξαν τις εικόνες των προφίλ τους αντικαθιστώντας τα πρόσωπα των εκάστοτε δικαιούχων στον αντίστοιχο θυρεό του Οίκου τους.

Ιδού οι αλλαγές στους λογαριασμούς της βασίλισσας, του διαδόχου και των Cambridges.

Σε όλα τα μέσα, η επίσημη ανάρτηση κοινή: "Με βαθειά θλίψη η Αυτής Μεγαλειότης η βασίλισσα ανακοίνωσε τον θάνατο του λατρευτού της συζύγου, Αυτού Υψηλότης πρίγκιπα Φίλιππου, δούκα του Εδιμβούργου. Η Αυτού Υψηλότης έφυγε ειρηνικά σήμερα το πρωί στο Κάστρο του Windsor. Η βασιλική οικογένεια ενώνεται με κόσμο σε όλο τον κόσμο καθώς θρηνεί την απώλεια".

Οι Sussexes αντέδρασαν επίσης στη θλιβερή απώλεια για την οικογένειά τους. Καθότι δεν διατηρούν πια μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Harry και η Meghan τίμησαν τον δούκα του Εδιμβούργου αφιερώνοντάς του την αρχική σελίδα του επίσημου site του φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού ιδρύματό τους, Archewell.

Μήπως η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου αποτελέσει την αφορμή που θα φέρει ξανά στη Βρετανία τους Sussexes; Άγνωστο ακόμη. Στην πραγματικότητα, επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί ούτε το πρόγραμμα της κηδείας, ούτε, φυσικά και ποιοι θα μπορέσουν να παραβρεθούν, δεδομένων, μάλιστα, των ειδικών περιορισμών λόγω COVID που ισχύουν και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγές που αναφέρουν ότι "ο Harry δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει μακριά" ενώ "η Meghan ίσως να μην πάρει το 'πράσινο φως' από τους γιατρούς λόγω εγκυμοσύνης να ταξιδέψει" μένει να επιβεβαιωθούν.