Diana: Ο William και ο Harry έκαναν μαζί τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος προς τιμή της - Η κοινή τους δήλωση

01.07.2021
Diana: Ο William και ο Harry έκαναν μαζί τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος προς τιμή της - Η κοινή τους δήλωση
Τελικά η μεγάλη στιγμή ήρθε -και πέρασε- με τους γιους της αδικοχαμένης πριγκίπισσας που, αν ζούσε, σήμερα (1/7/2021) θα γινόταν 60 ετών, δίπλα δίπλα.

Σαν σήμερα το 1961 γεννήθηκε η πριγκίπισσα Diana η οποία έχασε τη ζωή της στο τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα της 31ης Αυγούστου 1997, στο Παρίσι. 20 χρόνια μετά τον θάνατό της, το 2017, οι δυο γιοί της, πρίγκιπας William και πρίγκιπας Harry ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αναθέσουν τη δημιουργία ενός αγάλματος προς τιμή της.

«Έχουν περάσει 20 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μας και είναι καιρός να αναγνωρίσουμε τη θετική της επίδραση στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο με ένα μόνιμο άγαλμα. Η μητέρα μας άγγιξε τόσες πολλές ζωές. Ελπίζουμε ότι το άγαλμα θα βοηθήσει όλους όσους επισκέπτονται το παλάτι του Kensington, να θυμηθούν πράγματα σχετικά με τη ζωή και την κληρονομιά της», ανέφεραν τότε σε κοινή τους δήλωση.

Από εκείνη τη στιγμή, συνέβησαν πάρα πολλά, όμως οι δύο πρίγκιπες κατάφεραν, όπως φάνηκε, να τα βάλουν όλα στο πλάι και να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο, όσο πιο πολιτισμένα γίνεται για χάρη της μητέρας τους, την οποία, χωρίς αμφιβολία λατρεύουν αμφότεροι.

Στην εκδήλωση που είχε προαναγγγελθεί νωρίτερα παραβρέθηκε ελάχιστος κόσμος. Ο William και ο Harry περπάτησαν μαζί στους κήπους του Kensington για να φτάσουν στον κήπο Sunken του παλατιού όπου είχε αποφασιστεί να τοποθετηθεί το άγαλμα που υπέγραψε ο γλύπτης Ian Rank-Broadley. Εκεί συνάντησαν τα τρία αδέλφια της μητέρας τους που, φυσικά, έδωσαν το "παρών" και υποδέχτηκαν τα ανίψια τους με ιδιαίτερη στοργή.

Ιδού η στιγμή που οι πρίγκιπες συναντουν τη Lady Sarah McCorquodale τη Lady Jane Fellowes και τον Earl Spencer.

Στη συνέχεια, έγιναν τα αποκαλυπτήρια, ως εξής:

"Το άγαλμα να αντικατοπτρίσει τη ζεστασιά, την κομψότητα και την ενέργεια της Diana, πριγκίπισσας της Ουαλίας, σε συνδυασμό με τη δουλειά και την επίδραση που είχε σε τόσο πολύ κόσμο", ανέφερε, μεταξύ άλλων ανακοίνωση του Παλατιού του Kensington και τα σχόλια γενικά θετικά, από το αποτέλεσμα.

Λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης και αφού τα αδέλφια ευχαρίστησαν από κοντά όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή, κοινοποίησαν μέσω όλων των royal social media μια κοινή δήλωση:

Σήμερα, που θα ήταν τα 60ά γενέθλια της Μητέρας μας, θυμόμαστε την αγάπη της, τη δύναμη και τον χαρακτήρα της -χαρακτηριστικά που την κατέστησαν μια δύναμη του καλού για όλο τον κόσμο, αλλάζοντας αμέτρητες ζωές προς το καλύτερο.

Κάθε μέρα ευχόμαστε να ήταν εδώ ακόμη μαζί μας και ελπίζουμε αυτό το άγαλμα να λειτουργεί πάντα ως ένα σύμβολο της ζωής και της κληρονομιάς της.

Ευχαριστούμε τους Ian Rank-Broadley, Pip Morrison και τους συνεργάτες τους για την εξέσια δουλειά τους, τους φίλους και τους δωρητές που βοήθησαν να συμβεί αυτό και όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που κρατούν τη μνήμη της μητέρα μας ζωντανή.

— Πρίγκιπας William και Πρίγκιπας Prince Harry

Στην εκδήλωση δεν παραβρέθηκαν ούτε η Meghan, η οποία παρέμεινε στην Καλιφόρνια με τα δυο παιδιά της, ούτε όμως και η Kate, ούτε ο Κάρολος με την Καμίλα. Στόχος των διοργανωτών, πιστεύεται, ότι ήταν να μην παρεκλίνει το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά και των συμμετεχόντων από το κέντρο της εκδήλωσης, που δεν είναι άλλο από την Diana -και τους γιους της, σε σχέση με εκείνη. Είναι γεγονός πως αν παρευρίσκονταν είτε ο Κάρολος, είτε κάποια από τις νύφες του, το ενδιαφέρον θα... παραστρατούσε, κακά τα ψέματα.

Ζωή Κίττα