The Prince: Πονοκέφαλος για τη βασιλική οικογένεια η σειρά κινουμένων σχεδίων που σατιρίζει τον πρίγκιπα George

30.07.2021
The Prince: Πονοκέφαλος για τη βασιλική οικογένεια η σειρά κινουμένων σχεδίων που σατιρίζει τον πρίγκιπα George
Νέοι μπελάδες για τους βρετανούς royals.

Η βασιλική οικογένεια σπάνια σχολιάζει καλλιτεχνικές ερμηνείες που αφορούν στη ζωή της. Παρόλο που υπήρχαν αναφορές ότι ορισμένα μέλη είχαν παρακολουθήσει, για παράδειγμα, το The Crown, κανείς από το Παλάτι δεν έχει ανταποκριθεί δημοσίως για τη δημοφιλή σειρά του Netflix (Τα μόνα σχόλια έγιναν από τη Sarah Ferguson και τον Earl Spencer μετά την τελευταία σεζόν). Τι γίνεται όμως με το The Prince του HBO Max το οποίο σατιρίζει τον μικρό πρίγκιπα και μελλοντικό βασιλιά, George; Η βασιλική οικογένεια έχει κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο για το νέο καρτούν που έκανε πρεμιέρα στις 29 Ιουλίου;

Λοιπόν, για άλλη μια φορά, είναι αδύνατο να απαντήσουμε, καθώς δεν έχουν απαντήσει ή κάνει κάποιο σχόλιο για το πώς τους φαίνεται η ιδέα να γίνει καρτούν η ζωή ενός μελλοντικού βασιλιά. Είναι δύσκολο να πούμε, προς το παρόν, αν θεωρούν την ιδέα ως μια ανάλαφρη κωμωδία ή μια σατιρική παρέμβαση στον τρόπο ζωής τους.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η σειρά πήρε μια μικρή αναβολή μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο.

«Λυπηθήκαμε που μάθαμε για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου και θα προσαρμόσουμε τα σχέδια για το ντεμπούτο της σειράς», δήλωσε, τότε, εκπρόσωπος του HBO Max.

Έχει επίσης αναφερθεί ότι «η σειρά δεν απεικονίζει τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πιο κολακευτικό τρόπο», σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο The Hollywood Reporter.

Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Gary Janetti, έναν Αμερικανό τηλεοπτικό σεναριογράφο που έγινε δημοφιλής για το ποστάρισμα κωμικών memes για τον πρίγκιπα George στο Instagram. Το The Prince επικεντρώνεται γύρω από τον πρίγκιπα George και τη ζωή του και περιλαμβάνει αναφορές σε όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, από τον Harry και την Meghan μέχρι την ίδια τη βασίλισσα. Η σειρά κινουμένων σχεδίων είναι σατιρική και περιλαμβάνει τις φωνές διάσημων ηθοποιών όπως ο Orlando Bloom (ως πρίγκιπας Harry), ο Alan Cumming (ως ο μπατλερ του George, Owen) και η Sophie Turner (ως πριγκίπισσα Charlotte).

Mila Kunis - Ashton Kutcher: "Κάνουμε μπάνιο μόνο όταν φαίνεται η βρωμιά"

Η σειρά δέχθηκε πρόσφατα κριτική για «στοχοποίηση» των βασιλικών παιδιών. Ο βασιλικός ρεπόρτερ Omid Scobie έγραψε στο Twitter: «Δεν συμφωνώ ιδιαίτερα με την παρωδία των παιδιών, αλλά υποθέτω ότι ανήκω στη μειοψηφία».

Ένα τρέιλερ κυκλοφόρησε ήδη από το HBO Max, με τα 12 επεισόδια να έχουν ανέβει από τις 29 Ιουλίου στις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές εάν η σειρά θα είναι διαθέσιμη για το βρετανικό κοινό και, αν ναι, από πότε.

Νικολέτα Μακρή