Πριγκίπισσα Diana: Ο λόγος για τον οποίο είχε δύο ανθοδέσμες στον γάμο της

29.07.2021
Πριγκίπισσα Diana: Ο λόγος για τον οποίο είχε δύο ανθοδέσμες στον γάμο της
Στις 29 Ιουλίου συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον γάμο της πριγκίπισσας Diana με τον πρίγκιπα Κάρολο και μια από τις περίεργες βασιλικές γαμήλιες παραδόσεις που ακολούθησε η Lady Diana, την οδήγησαν να έχει δύο ανθοδέσμες. Ποια, όμως, είναι η παράδοση πίσω από αυτό και γιατί η πριγκίπισσα Diana είχε δύο μπουκέτα στο γάμο της;

Ο ανθοπώλης David Longman, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ανθοδέσμη της Diana για το γάμο της το 1981, δήλωσε στο The Wedding of the Century ότι η μέλλουσα τότε νύφη ζήτησε δύο αντίγραφα της ανθοδέσμης που αποτελούνταν από μιγκέ, γιασεμί της Μαγαδασκάρης και ορχιδέα.

Πριγκίπισσα Diana: Όλες οι ηθοποιοί που έπαιξαν τον ρόλο της σε τηλεόραση, κινηματογράφο και θέατρο [video]

Αλλά ο λόγος για τον οποίο ζήτησε δύο γαμήλιες ανθοδέσμες έχει τις ρίζες του πολύ πριν από τον γάμο της το 1981. Η πριγκίπισσα Diana εμπνεύστηκε από την πεθερά της, βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ζήτησε την ημέρα του γάμου της το 1947, να μείνει το μπουκέτο της στον τάφο του Άγνωστου Πολεμιστή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Το Αβαείο του Γουέστμινστερ εκτός από εκκλησία, είναι και ο τόπος ταφής και μνημείων για ιστορικά πρόσωπα από τα τελευταία χίλια χρόνια της βρετανικής ιστορίας. Ένας άγνωστος στρατιώτης επελέγη να ταφεί το 1920 στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, στο οποίο παραδοσιακά κηδεύονται βασιλείς και βασίλισσες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, προκειμένου να τιμηθούν οι άγνωστοι νεκροί των πολέμων.

«Αν κοιτάξεις τις φωτογραφίες από τον γάμο της πριγκίπισσας Ελισάβετ», είπε ο Longman, «θα δεις ότι στη μεγάλη φωτογραφία με όλες τις παράνυμφες, όλες κουβαλούν ένα μπουκέτο, εκτός από τη νύφη».

«Η πριγκίπισσα ζήτησε το μπουκέτο της να τοποθετηθεί στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη», πρόσθεσε. «Η Lady Diana είχε ακούσει αυτήν την ιστορία, οπότε είπε: “Παρακαλώ, μπορούμε να έχουμε δύο μπουκέτα;”».

Ωστόσο, στον γάμο της το 1947, η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ απλώς ακολουθούσε μια παράδοση που είχε ξεκινήσει από τη μητέρα της, την Elizabeth Bowes-Lyons την ημέρα του γάμου της με τον Πρίγκιπα Άλμπερτ (αργότερα Βασιλιάς Τζορτζ VI). Όταν η τότε Lady Elizabeth, μπήκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ την ημέρα του γάμου της το 1923, σταμάτησε για να τοποθετήσει τα λουλούδια της στον τάφο του Άγνωστου Πολεμιστή.

Με το να αφήσει το μπουκέτο όταν μπήκε στο Αβαείο, η μητέρα της σημερινής βασίλισσας, έγινε η πρώτη νύφη της βασιλικής οικογένειας που μέχρι εκείνη τη στιγμή παντρευόταν χωρίς το μπουκέτο της. Ωστόσο πολλές νύφες της βασιλικής οικογένειας έχουν υιοθετήσει αυτή την κίνηση από τότε.

Η άγνωστη παράδοση της νυφικής ανθοδέσμης

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα άφησε το μπουκέτο της την ημέρα του γάμου της με τον Antony Armstrong-Jones το 1960 ενώ η δούκισσα του Cambridge έβαλε το μπουκέτο στον τάφο μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα William το 2011.

Οι νύφες της βασιλικής οικογένειας που παντρεύονται σε άλλες τοποθεσίες έχουν διατηρήσει, επίσης, την παράδοση. Τόσο η δούκισσα του Sussex Meghan Markle όσο και η πριγκίπισσα Ευγενία παντρεύτηκαν στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor το 2018, αλλά είχαν τοποθετήσει τα γαμήλια μπουκέτα τους στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο. Η πριγκίπισσα Bεατρίκη έβαλε επίσης το μπουκέτο της στον τάφο μετά τον γάμο της το 2020 στο βασιλικό Παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων στο Windsor.