Από τα Θεία πάθη έως την Ανάσταση

18.04.2011
Ο «Βαραββάς» με τον Αντονι Κουίν, ο «Σπάρτακος» με τον Κερκ Ντάγκλας, το «Quo vadis» και φυσικά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι, «πρωταγωνιστούν» στο πρόγραμμα της Μ. Εβδομάδας για άλλη μια σεζόν.

Ο «Βαραββάς» με τον Αντονι Κουίν, ο «Σπάρτακος» με τον Κερκ Ντάγκλας, το «Quo vadis» και φυσικά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι, «πρωταγωνιστούν» στο πρόγραμμα της Μ. Εβδομάδας για άλλη μια σεζόν. Τα κανάλια κατεβάζουν ρολά και η χλαμύδα έχει την τιμητική της, η πιο όμορφη ιστορία του κόσμου ζωντανεύει μέσα από κλασικές σειρές, ενώ σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης κινείται η δημόσια τηλεόραση. Εορταστικό επεισόδιο έχει ετοιμάσει ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η εκπομπή «Στην υγειά μας».

Συγκεκριμένα, στην ΕΤ1 την Κυριακή των Βαΐων στις 10 μ.μ. θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο της μίνι δραματικής σειράς «Quo vadis» με τον Μαξ Φον Σίντοφ, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Μ. Παρασκευή.

Τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινούν «Τα πάθη τα σεπτά» στην Ετ3 στις 9 μ.μ. με τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας από τον πρωτοψάλτη Χαρίλαο Ταλιαδώρο, που φέτος συμπληρώνει 69 χρόνια στο αναλόγιο. Αργότερα στον ΑΝΤ1 στις 10 μ.μ. ζωντανεύει η ιστορία του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» με τον Ρόμπερτ Πάουελ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τη Μεγάλη Τετάρτη στο Mega ξεκινά να προβάλλεται η θρησκευτική μίνι σειρά «Τα πάθη» στις 9.50 μ.μ., που θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Παρασκευή.

Την Μεγάλη Πέμπτη στο Mega στις 4 μ.μ. προβάλλεται η ταινία «Βαραββάς».

Τη Μεγάλη Παρασκευή το Θείο δράμα κορυφώνεται στα κανάλια. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 11.00 όπου η ΝΕΤ σε δίκτυο με την ΕΤ1 θα μεταδώσει την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ακολουθεί στην ΕΤ1 στις 12.30 μ.μ. η «Μουσική παράδοση», που μας ταξιδεύει με «Θρήνους της Παναγιάς και Μοιρολόγια του Κάτω Κόσμου» από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στη 1.30 μ.μ. προβάλλεται ένα ντοκιμαντέρ για την «Πατριαρχική Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά» και αμέσως μετά στις 2.30 μ.μ. «τα πάθη στην ελληνική μουσική παράδοση». Στις 4 μ.μ. θα προβληθεί η εκπομπή «Ω γλυκύ μου Εαρ», ένα ντοκιμαντέρ για το Θείο Πάθος και την Ανάσταση στην εκκλησιαστική και λαϊκή παράδοση, ενώ στις 5.00 μ.μ. «Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο», ντοκιμαντέρ για τα μοναστήρια της ρωσικής Ορθοδοξίας.

Στη ΝΕΤ στις 7.15 μ.μ. ακολουθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση της συναυλίας «Τα κατά Ματθαίον πάθη», ένα έργο για σολίστ, χορωδία και ορχήστρα του μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα Αλφέγιεφ, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τέλος το Μεγάλο Σάββατο ξεκινά με «Σπάρτακο» στο Star στις 4 μ.μ., ενώ το βράδυ στις 12.15 μετά την Ανάσταση, η εκπομπή «Στην υγειά μας», με τον Σπύρο Παπαδόπουλο θα κρατήσει συντροφιά στους τηλεθεατές. Ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Νίκος Δημητράτος, η Ειρήνη Τουμπάκη αλλά και γνωστοί ηθοποιοί, αναλαμβάνουν το μουσικό μέρος της εκπομπής. Στην παρέα συμμετέχουν επίσης οι: Χρύσα Ρώπα, Γιώργος Παρτσαλάκης, Νίκος Δαδινόπουλος, Μίνα Αδαμάκη, Τζέσυ Παπουτσή, Kρατερός Κατσούλης, Χριστίνα Αλεξανιάν, Μαρία Σολωμού, Μάξιμος Μουμούρης, Γωγώ Μπρέμπου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Σπύρος Πούλης, Αθηνά Οικονομάκου, Kώστας Αποστολάκης, Θάλεια Προκοπίου, Γιάννης Αϊβάζης, Δούκισσα Νομικού κ.ά.

Νατάσα Παπανικολάου