Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τη Σπιναλόγκα

02.05.2011
Ανήκετε στην κατηγορία εκείνη όλων όσοι κάθε Δευτέρα βράδυ φροντίζουν να... σταματούν τον χρόνο, για να κάτσουν αναπαυτικά στον καναπέ τους και να δουν τη συνέχεια της δραματικής, ερωτικής σειράς του Mega «Το Νησί»;

Ανήκετε στην κατηγορία εκείνη όλων όσοι κάθε Δευτέρα βράδυ φροντίζουν να... σταματούν τον χρόνο, για να κάτσουν αναπαυτικά στον καναπέ τους και να δουν τη συνέχεια της δραματικής, ερωτικής σειράς του Mega «Το Νησί»; Τότε, αξίζει τον κόπο να ρίξετε μία ματιά στο ρεπορτάζ που σας παρουσιάζουμε...

Tο τηλεοπτικό φινάλε της δραματικής, ερωτικής σειράς του Μεγάλου Καναλιού έχει αρχίσει να πλησιάζει. Μόνο τέσσερα επεισόδια μας έχουν απομείνει μέχρι τη στιγμή που θα δούμε τους τίτλους τέλους να πέφτουν για τη συγκεκριμένη σειρά του Mega .

Ετσι, η ώρα τόσο της... κάθαρσης όσο και η στιγμή της κορύφωσης του δράματος πλησιάζει! Και αν δεν μπορείτε να περιμένετε σιγά σιγά να δείτε τις τελευταίες εξελίξεις να ξεδιπλώνονται στους δέκτες σας, εμείς σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικότατα!

* Μετά την αναχώρηση της Μαρίας για τη Σπιναλόγκα και τον παράνομο έρωτα που γεννήθηκε ανάμεσα στην «Αννα» και τον «Μανόλη», οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές...

Το φάρμακο για τη λέπρα
Την ίδια ώρα, το φάρμακο για τη λέπρα ανακαλύπτεται. Οι ασθενείς θεραπεύονται και εγκαταλείπουν τη Σπιναλόγκα. Στο μεγάλο γλέντι του χωριού για την επιστροφή των κατοίκων ο γιατρός «Κυρίτσης» εξομολογείται στην αγαπημένη του «Μαρία» τον έρωτά του!

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία στη ζωή μου που να με κάνει να αισθανθώ όπως εσύ. Αν δεν θέλεις να με παντρευτείς, θα φύγω και δεν θα με ξαναδείς ποτέ, δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς ξανά μαζί μου». Και η απάντηση της Μαρίας είναι «ναι»!

Αυτός ο γάμος, όμως, πριν προλάβει να γίνει, βάφεται με το αίμα μιας γυναίκας που αναστάτωσε ακόμα μία φορά τη ζωή της Μαρίας. Δεν είναι άλλη από την αδερφή της, την Αννα!

Βλέπετε, τόσα χρόνια δεν μιλούσε κανείς για την Αννα. Μόνο κουτσομπολιά και φήμες που κανείς δεν μπορούσε να τα φωνάξει, γιατί ήταν παντρεμένη με τον πιο ισχυρό και πλούσιο άντρα της Κρήτης. Αργησε πολύ να κάνει παιδί και οι φήμες οργίαζαν.

Οταν ήρθε ο ξάδερφος Μανόλης έμεινε έγκυος, από εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Ο Ανδρέας, ο άντρας της, τα έχει καταλάβει όλα...

Ο Ανδρέας σκοτώνει την Αννα
Το βράδυ που το χωριό γιορτάζει την επιστροφή των αρρώστων από τη Σπιναλόγκα, ανακαλύπτει στο κρεβάτι του ένα κόσμημα της «Αννας» που εκείνη ποτέ δεν συνήθιζε να φοράει, και της τα αποκαλύπτει όλα. Εκείνη γελάει γεμάτη ειρωνεία και η κακιά στιγμή δεν αργεί να έρθει. Ο «Ανδρέας» βγάζει το όπλο του και την πυροβολεί.

Ο «Γιώργης» κλαίει πάνω από το παγωμένο κορμί της κόρης του και αναρωτιέται γιατί; Η «Μαρία» ξέρει το «γιατί», αλλά δεν τολμάει να του το πει.

Η κηδεία της Αννας, δεν γίνεται στην κεντρική πλατεία της Πλάκας, αλλά στο παρεκκλήσι στα περίχωρα του χωριού. Ολο το χωριό είναι εκεί, αλλά πουθενά η οικογένεια Βανδουλάκη.

Η Μαρία γυρίζει στο σπίτι μαζί με τον πατέρα της και ανακοινώνει στον γιατρό ότι δεν μπορεί να τον παντρευτεί γιατί δεν μπορεί να αφήσει τον πατέρα της μόνο του μετά από αυτό. Εκείνος την κοιτάει στα μάτια και της λέει πως δεν θα αγαπήσει ποτέ καμία άλλη, ότι είναι όλη του η ζωή!

Τα χρόνια περνούν και ο γιατρός σκέφτεται τη Μαρία, εκείνο το τραγικό βράδυ που πήρε το «ναι» από τα χείλη της, αλλά που πότε δεν κατάφερε να την κάνει δικιά του. Το αποφασίζει όμως και παίρνει μετάθεση για να είναι κοντά της.

Οι δυο τους καταφέρνουν να φτιάξουν τη ζωή τους μαζί με τη μικρή κόρη της Αννας, που γνώρισε για μάνα της τη θεία της. Πόσο παράξενα παιχνίδια παίζει η μοίρα τελικά... Δεν κατάφερε να γίνει μάνα, της το στέρησε η λέπρα. Κατάφερε όμως να μεγαλώνει το παιδί της αδελφής της, που απέκτησε με τον άντρα που στέρησε από εκείνη η λέπρα!

Οσο για το πώς ακριβώς θα γραφτεί το τέλος; Η Αλέξις επιστρέφει στην Αγγλία με όλες τις απαντήσεις από τη, γριά πλέον, Φωτεινή...

Μαθαίνει τα πάντα σε αυτή την ιστορία που ξεκίνησε πριν από τόσα χρόνια και καταλαβαίνει ότι η μάνα της είναι το παιδί της Αννας και του ξάδερφου Μανόλη, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ της ως πατέρα! Αγκαλιά με τη μητέρα της Σοφία επιστρέφουν στην Κρήτη... έπειτα από πολλά χρόνια, χωρίς να φοβούνται το παρελθόν.

ΝΑΝΣΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ