Σκληρό πρόστιμο στους "Ράδιο Αρβύλα"

04.05.2011
Παγκόσμια μέρα της Ελευθεροτυπίας η Τρίτη και οι «Ράδιο Αρβύλα» έλαβαν ένα βαρύτατο μπουγιουρντί από το ΕΣΡ, το οποίο τους επέβαλλε 50 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο. Όπως ανέφερε σε έξαλλη κατάσταση ο Αντώνης Κανάκης

Παγκόσμια μέρα της Ελευθεροτυπίας η Τρίτη και οι «Ράδιο Αρβύλα» έλαβαν ένα βαρύτατο μπουγιουρντί από το ΕΣΡ, το οποίο τους επέβαλλε 50 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο. Όπως ανέφερε σε έξαλλη κατάσταση ο Αντώνης Κανάκης, το ΕΣΡ τούς τιμώρησε επειδή σε εκπομπή της 19ης Ιανουαρίου είχαν σχολιάσει μεταξύ άλλων ότι «οι βουλευτές λειτουργούν ως κλίκα. Είναι μία σπείρα των 300, όπου καλύπτει ο ένας τον άλλον».

Το σχόλιο εκείνο προκάλεσε την οργή του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος θιγμένος απευθύνθηκε στο ραδιοτηλεοπτικό για να καταγγείλει τον Κανάκη. Το ΕΣΡ με τη σειρά του αποφάσισε να τιμωρήσει με ένα διόλου ευκαταφρόνητο (ειδικά για τις μέρες κρίσης) χρηματικό πρόστιμο, επειδή το σχόλιο αυτό ήταν μία «επικίνδυνη γενίκευση» που πρόσβαλε τους θεσμούς. Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ΑΝΤ1 δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια και σκοπεύει να κάνει ένσταση στην απόφαση του ΕΣΡ.