Ευαγγελάτος: Ετοιμάζει την επιστροφή του;

16.05.2011
Τα σενάρια για τον ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ θέλουν Star ή Alpha, ενώ άλλα υποστήριζαν ότι θα αναλάμβανε ενεργό ρόλο στο Alter ή στο «Kontra». Κάποιοι πάλι «ορκίζονται» ότι θα έχει πρώτο ρόλο σε υπό σύστα-ση κανάλι. Τι αληθεύει;

Τα σενάρια για τον ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ θέλουν Star ή Alpha, ενώ άλλα υποστήριζαν ότι θα αναλάμβανε ενεργό ρόλο στο Alter ή στο «Kontra». Κάποιοι πάλι «ορκίζονται» ότι θα έχει πρώτο ρόλο σε υπό σύστα-ση κανάλι. Τι αληθεύει;

Kάτω από ποια στέγη θα κάνει την επόμενη επαγγελματική του κίνηση; Ή μήπως η τηλεόραση δεν βρίσκεται καθόλου στα σχέδιά του; Στενοί του συνεργάτες μιλούν στο Radar! και ξεκαθαρίζουν: «Η τηλεόραση είναι σαφώς ένα μέσο που αγαπάει πολύ. Είναι μια επαγγελματική σχέση που δεν τελειώνει», λένε.

Εχει, ωστόσο, ήδη περάσει ένας και πλέον χρόνος από την τελευταία του εμφάνιση στην οθόνη, ως anchorman του AΝΤ1. Ηταν τότε που, στα τέλη του 2009, ο δημοσιογράφος και το κανάλι αποφάσιζαν να λύσουν από κοινού τη συνεργασία τους, καθώς αμφότεροι δεν ήταν ικανοποιημένοι από την πορεία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, ενώ είχε προηγηθεί η παύση της εκπομπής του «Αποδείξεις» (γεγονός που τον είχε δυσαρεστήσει ιδιαίτερα). Τότε, σε ανακοίνωσή του σχετικά με «τι» και «πώς», τόνιζε: «Ηταν μια συνεργασία από την οποία πήρα και έδωσα πολλά. Από την αρχή της χρονιάς θεώρησα ότι οι αναγκαίες λόγω της κρίσης περικοπές που οδήγησαν μεταξύ άλλων και στη διακοπή της πολιτικής εκπομπής, παρά την επιτυχία της, δημιούργησαν ένα δυσμενέστερο περιβάλλον για την πορεία του δελτίου ειδήσεων. Οι προτάσεις μου για να αντιστραφεί αυτή η πραγματικότητα είναι γνωστές και καταγεγραμμένες στη διοίκηση του σταθμού και η επιθυμία για την αλλαγή αυτής της κατάστασης κοινή. Επειδή κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό αποφασίσαμε τη λύση της συνεργασίας μας...».

Εναν μήνα αργότερα θα πυροδοτούσε τις φήμες, αφού θα εμφανιζόταν ξανά σε πλατό του AΝΤ1 (συγκεκριμένα, της εκπομπής «Αξίζει να το δεις» της συζύγου του, Τατιάνας Στεφανίδου) σχολιάζοντας, συγκλονισμένος, τη δολοφονία του ιδιοκτήτη του κυπριακού καναλιού «Σίγμα» και στενού του φίλου, Αντη Χατζηκωστή. Ηταν ένα πρόωρο comeback και μάλιστα στα «πάτρια εδάφη» του καναλιού του Αμαρουσίου; Σαφώς και όχι, όπως αποδείχθηκε. Ετσι, το ενδιαφέρον των... παροικούντων την τηλεοπτική Ιερουσαλήμ στράφηκε στην Κύπρο και οι υποθέσεις «έδωσαν και πήραν», αφού πολλοί έβλεπαν το τηλεοπτικό μέλλον του δημοσιογράφου στη μαρτυρική Μεγαλόνησο και στο κανάλι «Σίγμα», που έμεινε «ακέφαλο» μετά την τραγική κατάληξη του άτυχου επιχειρηματία. «Πράγματι, υπήρξε πρόταση από τον πατέρα του μακαρίτη Αντη», λένε πηγές από το περιβάλλον του Νίκου Ευαγγελάτου. «Οπως ήταν φυσικό, εκείνος κατέβηκε αμέσως στην Κύπρο για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια Χατζηκωστή και ο πατέρας του Αντη τού ζήτησε να ηγηθεί του σταθμού «Σίγμα». Ο δημοσιογράφος απάντησε πως «θα βοηθήσει όσο μπορεί», αλλά του ήταν αδύνατο να εγκατασταθεί στην Κύπρο, αφήνοντας πίσω την Τατιάνα και τα παιδιά».

Σε αυτό το πλαίσιο, καθώς οι συναισθηματικοί δεσμοί με την οικογένεια Χατζηκωστή παραμένουν ισχυροί, την ερχόμενη εβδομάδα ο Νίκος Ευαγγελάτος θα παρουσιάσει από το «Σίγμα» τη βραδιά μετάδοσης των αποτελεσμάτων των κυπριακών εκλογών.

Πώς εξελίσσονται, όμως, οι επαφές του δημοσιογράφου με τα ελληνικά κανάλια; «Ορισμένα από τα σενάρια που αναπαράγονται είναι μέχρι και... άθλια», λένε συνεργάτες του, αφήνοντας αιχμές κυρίως για όσα τον ενέπλεκαν με το Alter. Τονίζουν δε πως: «Η ενασχόλησΗ με την τηλεόραση είναι ένα κομμάτι της δουλειάς που τον αφορά, αλλά δεν είναι προτεραιότητά του. Και σίγουρα το με ποιους έχει συνομιλήσει είναι κάτι που το γνωρίζουν μόνο εκείνοι και ο ίδιος». Πώς ετοιμάζει λοιπόν την επιστροφή του; «Από το ραδιόφωνο. Πολύ σύντομα αναμένεται να αποκτήσει την εμπορική εκμετάλλευση ενός ραδιοφωνικού σταθμού. Οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο και όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει θετική εξέλιξη» λένε.

Μέχρι τότε, τον χρόνο του δημοσιογράφου απορροφούν τα τρία sites που έχει δημιουργήσει ακολουθώντας και αυτός τη μόδα της εποχής (ένα ειδησεογραφικό, ένα με θέματα άμυνας και διπλωματίας και ένα γυναικείου ενδιαφέροντος όπου ιδιαίτερα ενεργό ρόλο έχει η σύζυγός του Τατιάνα Στεφανίδου, η οποία ως τηλεοπτικό πρόσωπο λειτουργεί ως η καλύτερη διαφήμισή του). Στα άμεσά σχέδιά του, όμως (μέχρι τον Σεπτέμβρη), βρίσκονται τρία ακόμα sites (το ένα ίσως βγει στον ιντερνετικό αέρα την ερχόμενη εβδομάδα).

Ετσι, η μέρα του δεν ξεκινάει αργότερα από τις 6 το πρωί, καθώς λίγο πριν από τις 7 π.μ. παραδίδει τα παιδιά του στο σχολικό, ενώ αμέσως μετά επικοινωνεί με το γραφείο του στην Κηφισίας και τους συνεργάτες του που επιμελούνται τα sites του (παράγονται περισσότερες από 400 ειδήσεις καθημερινά). Αργότερα, περίπου στις 8.30 το πρωί, καταφθάνει κι ο ίδιος για να εργαστεί, μέχρι αργά το απόγευμα, που θα ανηφορίσει από το Star η Τατιάνα Στεφανίδου. Θα φύγουν μαζί ή και με τα παιδιά τους, που θα επισκεφτούν το γραφείο του μπαμπά αμέσως μετά το σχολείο. Ο δημοσιογράφος, άλλωστε, πάνω απ’ όλα είναι γονιός κι ερωτευμένος σύζυγος...

ΖΕΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ