Στα... σκαριά το νέο πρόγραμμα

25.07.2011
Εργοτάξια θυμίζουν αυτή την εποχή τα κανάλια, αφού «χτίζουν» το... οικοδόμημα της νέας σεζόν. Μένει να δούμε ποιες από αυτές τις προτάσεις έχουν γερές βάσεις ή θα τις πατήσει οδοστρωτήρας

Στον ΑΝΤ1, παίρνουν και δίνουν οι συσκέψεις, προκειμένου να αποφασιστεί οριστικώς και αμετακλήτως το ποια θα είναι εκείνα τα ψυχαγωγικά προγράμματα τα οποία τελικά θα πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο και θα βρίσκονται στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1, τη σεζόν 2011-2012. Εμείς είπαμε να σας συγκεντρώσουμε τα προγράμματα αυτά που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να κάνουν το ντεμπούτο τους στους δέκτες μας και να σας τα παρουσιάσουμε, έτσι για να πάρετε μία πρώτη γεύση από το... μενού, που βρίσκεται στα σκαριά.

Πέρσι μαζί με τον Δημήτρη Βλάχο, μας... έκαναν πλάκα. Φέτος, ο Σάββας Πούμπουρας επιστρέφει στους δέκτες μας με την ίδια παιχνιδιάρικη διάθεση, αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του νέου τηλεπαιχνιδιού, «Total Black Οut». Και αν αναρωτιέστε για το τι εστί «Total Black Out», να σας πω πως έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι καθαρά ψυχαγωγικό κατά τη διάρκεια του οποίου οι παίκτες θα πρέπει να περνούν από διάφορες αστείες δοκιμασίες οι οποίες -όπως ίσως φαντάζεστε κι από τον τίτλο- θα λαμβάνουν χώρα στο... σκοτάδι. Στο παιχνίδι αυτό ποντάρει πολλά ο ΑΝΤ1, καθώς έχει ήδη «δοκιμαστεί» στη Βόρεια Ευρώπη και σε τηλεοπτικά δίκτυα σκανδιναβικών χωρών, ενώ κάνει θραύση στις ηλικίες 15-24, ακριβώς εκεί που «ζουμάρει» καιρό τώρα το κανάλι. Oσο δε για το αν υπάρχει η πιθανότητα ο Σάββας Πούμπουρας να ενώσει και πάλι τις δυνάμεις του με τον Δημήτρη Βλάχο; Απ’ ό,τι μαθαίνω είναι κάτι που δεν αποκλείεται, μια και οι Αντεννικοί αυτή την εποχή μελετούν το ενδεχόμενο το «Πλάκα κάνεις» να επιστρέψει ανανεωμένο στους δέκτες μας και πάλι από Φλεβάρη. Πάντως όσον αφορά στη νέα τηλεοπτική χρονιά, οι Αντεννικοί φαίνεται πως έχουν γενικότερα μία... παιχνιδιάρικη διάθεση, μια και έχουν σκοπό να πουν το «ναι» σε πολλά νέα τηλεπαιχνίδια, χαμηλού κόστους και πολλής... τρέλας, με τα οποία να μπορέσουν να προσεγγίσουν το πολυπόθητο νεανικό κοινό του 15-44.

Πάνω, λοιπόν, σε αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία, μελετούν να βγάλουν στον αέρα και το τηλεπαιχνίδι «Γαλιλαίος», αλλά και το «Meet the parents». Το παιχνίδι «Γαλιλαίος» είναι ένα παιχνίδι ουσιαστικά γνώσεων και δη επιστημονικών γνώσεων, για την παρουσίαση του οποίου μάλιστα ήδη έχει ακουστεί το όνομα του Γιώργου Λιανού. Με άλλα λόγια; Το συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα, το οποίο προβάλλεται ήδη σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, εμπίπτει στην κατηγορία «science­tainment», υπό την έννοια ότι συνδυάζει την επιστήμη με την ψυχαγωγία, καθώς επεξηγεί καθημερινά φυσικά φαινόμενα με διασκεδαστικό τρόπο. Τα βίντεο των επιστημονικών πειραμάτων γυρίζονται στη Γερμανία και στη Γαλλία, γεγονός που μειώνει το κόστος μιας εξ ολοκλήρου ελληνικής παραγωγής.

Το «Meet the parents» τώρα έχει να κάνει με τα... τηλε-συνοικέσια! Πρόκειται για ένα φορμά που αναλαμβάνει αν ενδιαφέρεστε να σας... νοικοκυρέψει! Μετά το «Μην το πεις στη νύφη», το κανάλι του Αμαρουσίου επιλέγει ένα παρόμοιο κόνσεπτ, το οποίο, όμως συνδυάζει το ριάλιτι στοιχείο με τις φάρσες. Και για να σας δώσω μία ιδέα, έχω να σας πω πως ο γαμπρός πηγαίνει να συναντήσει για πρώτη φορά τους γονείς της νύφης, μόνο που δεν γνωρίζει ότι τον ρόλο τους έχουν αναλάβει ηθοποιοί οι οποίοι αυτοσχεδιάζουν υποδυόμενοι τα παράξενα πεθερικά, με στόχο να... τρελάνουν τον ανυποψίαστο αρραβωνιαστικό και να τσεκάρουν τις αντιδράσεις του. Σε κάθε επεισόδιο, δε, διαγωνίζονται δύο γαμπροί, και όποιος αντέξει περισσότερη ώρα με τους μέλλοντες «γονείς» κερδίζει ένα ταξίδι. Οπως και το «Μην το πεις στη νύφη», το «Meet the parents» δεν θα έχει παρουσιαστή, αλλά αφηγητή.

Το «παρών» στο fresh πρόγραμμα του ΑΝΤ1 θα δώσει και το γνωστό σε όλους μας «Wipe Out». Το «Wipe Out» επιστρέφει δριμύτερο στους δέκτες μας, σε μία... ελληνικο-τουρκική τηλεοπτική έκδοση. Μάλιστα, τα γυρίσματα για τον συγκεκριμένο κύκλο επεισοδίων έχουν γίνει ήδη από τον χειμώνα που μόλις μας αποχαιρέτησε, αφού αρχικά ήταν το παιχνίδι να βγει στον αέρα τη σεζόν 2010-2011, αλλά στην πορεία τα σχέδια άλλαξαν και μπήκε στο συρτάρι για του χρόνου. Και δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά όπως σας έχουμε ξαναπεί, σε αυτή τη δεύτερη έκδοση του «Wipe Out», η παρουσίαση από τα χέρια της Ελένης Καρποντίνη πέρασε στα χέρια του Γιώργου Λιανού.

Στα σκαριά έχει, όμως, ο ΑΝΤ1 και ακόμα ένα τηλεπαιχνίδι - ριάλιτι. Πρόκειται για ένα φορμά που θυμίζει ολίγον το «Extreme make over», μόνο που δεν έχει να κάνει με πλαστικές επεμβάσεις και θα έχει αρκετές δόσεις χιούμορ. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρότζεκτ, οι παίκτες που θα θελήσουν να λάβουν μέρος σε αυτό θα πρέπει να θέλουν να αλλάξουν στυλ, χαρακτήρα, τρόπο ζωής, μπαίνοντας σε μία πιο... lifestyle λογική, την οποία απ’ ό,τι ακούγεται θα αναλάβουν να τους την καλλιεργήσουν ο Ηλίας Ψινάκης και ο Τρύφωνας Σαμαράς, μαζί με μία μεγάλη ομάδα συνεργατών.

Ιδιαίτερος ντόρος έχει γίνει αυτή την εποχή, όμως, και με ακόμα ένα πρόγραμμα που απ’ ό,τι συζητιέται ο ΑΝΤ1 θέλει διακαώς να το βγάλει στον αέρα από Οκτώβρη. Σας μιλάω για το «Dance on ice», όπου οι εγχώριοι σταρ θα πρέπει να μας αποδείξουν πως το έχουν το ταλέντο του χορού, χορεύοντας αυτή τη φορά όχι πάνω στο παρκέ, αλλά πάνω στον πάγο! Ναι, ναι, καλά διαβάζετε, πάνω στον πάγο. Και μπορεί το όλο εγχείρημα να βρίσκεται από πλευράς στησίματος ακόμα στα σπάργανα, όμως ήδη έχει ακουστεί πως για την παρουσίασή του παίζει δυνατά το όνομα της Ευγενίας Μανωλίδου, όπως επίσης και για την κριτική επιτροπή ακούγεται επίσης έντονα το όνομα του Αλέξη Κωστάλα, ο οποίος στα... παγοπέδιλα δεν πιάνεται! Και επειδή τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης του «Dancing» έχουν προκαλέσει φρενίτιδα στους Αντεννικούς εξ ου και το ενδιαφέρον να βγάλουν στον αέρα και το «Dance on ice» - εννοείται πως θα κάνουν τα πάντα, προκειμένου από τον Μάρτη και μετά, στο τηλεοπτικό μενού τους να συμπεριλαμβάνεται κανονικά και το «Dancing with the stars 3», με τη Ζέτα Μακρυπούλια και πάλι στο τιμόνι του.

Τέλος, σίγουρη για του χρόνου στο πρόγραμμα του καναλιού του Αμαρουσίου πρέπει να πούμε πως είναι και η παρουσία του Σπύρου Σούλη, με ολοκαίνουργια επεισόδια της εκπομπής «Με το δεξί», όπως και στο β’ μέρος της σεζόν, η ύπαρξη του φρέσκου «Ελλάδα έχεις ταλέντο», με Ηλία Ψινάκη και Βαγγέλη Περρή στην κριτική επιτροπή.

Νάνσυ Νικολαΐδου