Τηλε-αριθμητική!

25.07.2011
Ολοι έδωσαν τη μάχη της υψηλής τηλεθέασης για τις εκπομπές τους. Το τέλος της σεζόν, όμως, δείχνει πάντα ποιοι είναι νικητές και ποιοι δεν έφτασαν στον πολυπόθητο στόχο.

Στους κερδισμένους ο Λάκης Λαζόπουλος και το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» στον Alpha, με 45,7% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και οι «Ράδιο Αρβύλα» στον AΝΤ1, με πιο δυνατό τους σημείο των κοινό ηλικίας 15-24 (43,7%). Αμφότεροι απολαμβάνουν τη «θέα» από το βάθρο του νικητή, χωρίς να κάνουν σχόλια. Αλλωστε, ο παρουσιαστής του «τσαντιριού» αμφισβητεί την πιστότητα των μετρήσεων τηλεθέασης από την εποχή που η εκπομπή του σημείωνε μονοψήφια νούμερα.

Τουλάχιστον ικανοποιητική ήταν η απόδοση του «Dancing with the stars 2» στον AΝΤ1. Σχολιάστηκε θετικά και βρέθηκε στο top 10 των προγραμμάτων της χρονιάς και με 39,3% μέσο όρο στο κοινό 15-44 (1.992.000 τηλεθεατές). Το show παίρνει έτσι το «ΟΚ» για την επόμενη χρονιά. Στις νέες τηλεοπτικές αφίξεις, την έκπληξη έκαναν οι Λιάγκας-Σκορδά στο Πρωϊνό mou στο Mega, «κλέβοντας» (με 23,8%) την πρώτη θέση στο γενικό σύνολο που είχαν πέρυσι οι Καραμέρος-Χαριτάτος στον AΝΤ1, αλλά και στο νεανικό κοινό όπου επί σειρά ετών ήταν κυρίαρχη η Ελένη Μενεγάκη. H επιτυχία του ζευγαριού έδωσε αίσιο τέλος στις συζητήσεις του με το ιθύνοντες του καναλιού. Ο Γιώργος Λιάγκας, μάλιστα, δήλωσε ότι η συμφωνία κλείστηκε «μέσα σε 5 λεπτά»!

Στην κορυφή και ο Γιώργος Καπουτζίδης με το «Just the two of us» στο Mega, που πρόκειται να βγει ξανά στον τηλεοπτικό αέρα το φθινόπωρο.

Για την Ευγενία Μανωλίδου η σεζόν είχε δύο όψεις: Της επιτυχημένης σε νούμερα και ανάμεικτης σε σχόλια για το «Master chef» στο Mega και της δυσάρεστης, με το μονοψήφιο «Dancing with the stars daily», στον AΝΤ1, που από αυτούσια εκπομπή εν τέλει έγινε ενότητα στο «10-1 μαζί». Κι ενώ σύσσωμη η ομάδα των σεφ του reality μαγειρικής του Μega εξήρε τα ταλέντα της παρουσιάστριας (που θα μείνει στην τηλε-ιστορία με την ατάκα της «θα καταρρεύσω), ο Σπύρος Χαριτάτος, συνεργαζόμενος μαζί της την αποκάλεσε «γκαζόζα» (περιορισμένης, δηλαδή, διάρκειας). Ο AΝΤ1 πάντως αναμένεται να την αξιοποιήσει στα νέα προγράμματά του (το Mega πάλι δεν μοιάζει να τη σκέφτεται για το «Master chef 2»).

«Ναι» για του χρόνου φημολογείται ότι λέει ο AΝΤ1 και στη Νάντια Μπουλέ, παρά την απογοητευτική της εμφάνιση στο «Top chef» (που στην πρεμιέρα του «διαφημίστηκε» ως το αντίπαλον δέος του «Money drop» του Γρ. Αρναούτογλου, που προβαλλόταν την ίδια ώρα στο Mega) αλλά και του προβληματικού Elatte. Το reality μαγειρικής έφτασε στο ναδίρ της τηλεθέασης (έκανε μέχρι και 3,3%!), άλλαξε ώρα και μέρα προβολής και κατέληξε με 11,8% στο τελευταίο του επεισόδιο.

Από «συμπαθητικά» έως υψηλά ήταν τα νούμερα των live του Big Brother και Greek Idol που παρουσίασε η Ρούλα Κορομηλά στον Alpha. Οι καθημερινές, όμως, μεταδόσεις του reality show μάλλον πέρασαν απαρατήρητες στο κοινό. Πετυχημένη θεωρείται η εκπομπή του Ant1 «Πλάκα κάνεις», αλλά δεν θα συνεχιστεί του χρόνου, σε αντίθεση με την εκπομπή του Σπ. Σούλη «Με το δεξί» που πήρε το «πράσινο φως».

Για το μέτριας τηλεθέασης «Νext top model» γίνονται συζητήσεις, αλλά η Τζένη Μπαλατσινού έχει ήδη αρνηθεί τη συμμετοχή της. Ο «χαμένος» Ρένος Χαραλαμπίδης, που η εκπομπή του «Λες και το ξερες» στονAlpha ολοκληρώθηκε στους 2 μήνες, έριξε τις ευθύνες της μονοψήφιας τηλεθέασης στην ώρα μετάδοσης (στις 11 το βράδυ), ο Εκτορας Μποτρίνι για τις εκπομπές του («Εφιάλτης στην κουζίνα» και «Botrini’s project») στις ημέρες προβολής, ενώ ο Χρήστος Φερεντίνος παραδέχθηκε με γενναιότητα, σχετικά με τις χαμηλές πτήσεις του «Deal», «Γνωρίζαμε εξαρχής ότι ο αντίπαλος, τα «Μυστικά της Εδέμ» του Mega, ήταν θηρίο!»

Στο ζενίθ

Περίπου 2.708.000 άτομα (ποσοστό 54,6%) είδαν το φινάλε του «Master Chef» στο Mega.

Τα υψηλότερα νούμερά του (52,9%) κατέγραψε το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» στον Alpha στις 28-2-11.

Η αυλαία του «Just the two of us» στις 16 Ιανουαρίου καθήλωσε 2.135.000 τηλεθεατές (41,1%)

Τουλάχιστον 2.075.000 (45,8%) τηλεθεατές είδαν το «Dancing » στις 19 Φεβρουαρίου.

Με το 42,7% μέσο όρο τηλεθέασης ολοκληρώθηκε στις 30 Ιανουαρίου το «Big Brother» στον Alpha.

ΖΕΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ