H EΡΤ επέστρεψε: Τα πρώτα πλάνα και η συγκίνηση των παρουσιαστών [vds]

11.06.2015
Με τον Εθνικό Ύμνο την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 06:00 το πρωί, η ΕΡΤ επανήλθε στους δέκτες μας. Αμέσως μετά προβλήθηκαν εικόνες από όλη την ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης μέχρι και το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου του 2013 και ακολούθως οι δημοσιογράφοι, Νίκος Αγγελίδης και Βασιλική Χαινά σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα και με τρεμάμενες φωνές μας καλημέρισαν.

«Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας. Είστε συντονισμένοι στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, παρακολουθείτε την ΕΡΤ. Είναι μία ιδιαίτερη μέρα για όλους τους Έλληνες και όσους αγαπούν την Ελλάδα», είπε Νίκος Αγγελίδης, ενώ η Βασιλική Χαινά μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή της, σχολίασε: «Το σήμα άλλαξε… Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για εμάς, δύσκολη, με την ψυχολογία μας επίσης ιδιαίτερη».

Πρώτη καλεσμένη της εκπομπής; Ήταν η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. "Το μαύρο ήταν μια σύντομη παρένθεση στη ζωή μας", είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου και απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους, ανέφερε: "Εμπνεύσατε εμάς και εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες, η νίκη δεν είναι μόνο δική σας, αλλά και όλου του ελληνικού λαού και της κοινωνίας".

Τη σκυτάλη θα λάβουν πλήθος ενημερωτικών εκπομπών, ενώ το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου "Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας", το οποίο αναφέρεται στα χρονικά της 11ης Ιουνίου 2013, όταν δηλαδή έπεσε το «μαύρο» στους δέκτες.

Στις 20.00 στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου διοργανώνεται μεγάλη συναυλία, με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών να δίνουν το παρών. Ανάμεσά τους, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.α. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και τα περιφερειακά κανάλια, στέλνοντας το μήνυμα σε ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Η ΕΡΑ Κέρκυρας εγκαινίασε το πρωί νέα εποχή λειτουργίας

Με επίσημο τρόπο εξέπεμψε το πρωί στα ερτζιανά του νησιού η ΕΡΑ Κέρκυρας. Δύο χρόνια μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ο περιφερειακός σταθμός Κέρκυρας «που επί δύο χρόνια μέσα από τον αγώνα των απολυμένων εργαζόμενων του στο πλαίσιο της αυτοδιαχείρισης» όπως υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση του σταθμού, επανήλθε και επισήμως ως κομμάτι του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Το νέο πολύωρο πρόγραμμα του σταθμού θα έχει ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό. Επίσης, θα περιλαμβάνει πολλές συνδέσεις με τα κεντρικά προγράμματα και άλλους περιφερειακούς σταθμούς, με αφορμή την επανέναρξη λειτουργίας της ΕΡΤ.