Με θρυλικό "τσοπανάκο" & δάκρυα άνοιξε ξανά η ΕΡΤ! (φωτό+vds))

11.06.2015
Ακριβώς δύο χρόνια μετά το «μαύρο» στην κρατική τηλεόραση, η ΕΡΤ, τουλάχιστον όπως την γνωρίσαμε και μεγαλώσαμε μαζί της, επέστρεψε στις οθόνες μας.

11 Ιουνίου 2015 και ο θρυλικός Τσοπανάκος (που μεγάλωσε γενιές και γενιές) με τη φλογέρα και τα κουδούνια, επέστρεψε το πρωί της Πέμπτης.

Η τελευταία εκπομπή που προβλήθηκε από τη ΝΕΡΙΤ ήταν σε επανάληψη το «Μένουμε Ελλάδα». Μόλις τελείωσε η εκπομπή, έπεσε το σήμα της ΕΡΤ κι έπαιξε ο Εθνικός ύμνος, ενώ ακολούθησαν εικόνες από την ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης: από την ΥΕΝΕΔ και την ΕΙΡΤ, μέχρι την ΕΤ και το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου του 2013.

Στις 6 το πρωί βγήκε στον «αέρα» η πρώτη εκπομπή της νέας ΕΡτ με οικοδεσπότες το Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά, οι οποίοι καλωσόρισαν τους τηλεθεατές ιδιαίτερα συγκινημένοι. «Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας! Είστε συντονισμένοι στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, παρακολουθείτε την ΕΡΤ», είπε ο Αγγελίδης, κάνοντας λόγο για μία «ιδιαίτερη μέρα για όλους τους Έλληνες και όσους αγαπούν την Ελλάδα». Η συμπαρουσιάστρια ακόμα πιο συγκινημένη είπε: «το σήμα άλλαξε… Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για εμάς, δύσκολη, με την ψυχολογία μας επίσης ιδιαίτερη».

Πρώτος καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης(!), ενώ στις 7:30 στο στούντιο βρέθηκε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και τόσο στην πρώτη εκπομπή, όσο και στην επόμενη με παρουσιαστές την Μαριλένα Κατσίμη και τον Γιάννη Δάρρα είχαμε μία παρέλαση υπουργών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Από τον Γιώργο Σταθάκη και τον Πάνο Σκουρλέτη, μέχρι το Νίκο Φίλη.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο ανοίγματος της ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης, στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, από τα Μουσικά Σύνολα και υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη. Επίσης, επί σκηνής θα βρεθούν πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι: Θάνος Μικρούτσικος, Αφροδίτη Μάνου, Κώστας Θωμαϊδης, Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Encardia, Κώστας Λειβαδάς, Απόστολος Ρίζος και Νίκος Ζιώγαλας.