MasterChef 5: Πρεμιέρα με τρεις, πολύ σημαντικές, αλλαγές - Πώς πήγε από τηλεθέαση και ποιοι πέρασαν στην επόμενη φάση

24.01.2021
MasterChef 5: Πρεμιέρα με τρεις, πολύ σημαντικές, αλλαγές - Πώς πήγε από τηλεθέαση και ποιοι πέρασαν στην επόμενη φάση
Το δημοφιλές ριάλιτι μαγειρικής του Star επέστρεψε στη μικρή οθόνη και από την πρώτη στιγμή έγινε σαφές ότι η "απειλή/προειδοποίηση" "Τίποτα δεν θα είναι ίδιο" του Σωτήρη Κοντιζά ισχύει όντως.

Η πρώτη αλλαγή που είδαμε στο φετινό MasterChef είναι ότι δεν θα υπάρχουν οι ομάδες των κριτών, όπως γινόταν σε όλα τα προηγούμενα. Φέτος οι ομάδες καταργούνται και ο κάθε παίκτης "κατεβαίνει" μόνος.

Οι υποψήφιοι καλούνται να φτιάξουν το πιάτο που τους αντιπροσωπεύει, όμως για πρώτη φορά φέτος, οι κριτές παρακολουθούν όλη τη διαδικασία παρασκευής του πιάτου από την αρχή. Μέχρι πέρσι, θυμίζουμε ότι οι παίκτες ξεκινούσαν να μαγειρεύουν στην κουζίνα και όταν είχαν σχεδόν έτοιμο το πιάτο τους, περνούσαν στο στούντιο όπου τους περίμεναν οι κριτές.

Διάβασε επίσης: Κουτσόπουλος - Κοντιζάς: Οι δύο δημοφιλείς σεφ έγιναν... κοκτέιλ!

Η τρίτη -και ίσως πιο σημαντική- αλλαγή για φέτος είναι ότι ο παίκτης που θα παίρνει τρία "Ναι" σε αυτή την πρώτη μαγειρική διαδικασία γνωριμίας θα μπαίνει απευθείας στο σπίτι του MasterChef. Αυτός που θα πάρει δύο "Ναι", πάει στο Bootcamp και με ένα μόνο, στο... σπίτι του.

Η πρεμιέρα εντυπωσίασε το κοινό και αυτό φάνηκε τόσο από την παρουσία στο Twitter όσο και από την τηλεθέαση όπως αυτή καταγράφηκε επίσημα.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen λοιπόν, η πρεμιέρα του νέου Masterchef σημείωσε το μεγαλοπρεπές 40% στο δυναμικό κοινό και 33,4% στο γενικό σύνολο. Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο τέταρτο για την επιστροφή του ριάλιτι μαγειρικής του STAR άγγιξε το 44,8% στο δυναμικό κοινό.

Καλή αρχή, λοιπόν.

Όσο για τον απολογισμό της βραδιάς; Η Λία και ο Σερόπ πέρασαν στην επόμενη φάση με δύο "Ναι" και ο Κωνσταντίνος ήταν ο μοναδικός που εξασφάλισε τη θέση του στο σπίτι, αφού κατάφερε να πείσει και τους τρεις κριτές για τις μαγειρικές του ικανότητες!