Halston: Γιατί όλοι μιλούν για τη νέα σειρά του Netflix που είναι αφιερωμένη στη ζωή ενός από τους πιο διάσημους σχεδιαστές μόδας;

19.05.2021
Halston: Γιατί όλοι μιλούν για τη νέα σειρά του Netflix που είναι αφιερωμένη στη ζωή ενός από τους πιο διάσημους σχεδιαστές μόδας;
Η νέα δημοφιλής (και στην Ελλάδα) σειρά του Νetflix, Halston, καταγράφει την πολυτάραχη ζωή του θρυλικού αμερικανικού σχεδιαστή μόδας Roy Halston Frowick.

Ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς σχεδιαστές όλων των εποχών, ο Roy Halston Frowick, ξεκινώντας ως ένας άγνωστος νεαρός gay άντρας από την επαρχία της Αϊόβα, έφτασε να γίνει επικεφαλής μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας μόδας που ήταν υπεύθυνη για το ντύσιμο μερικών από τα πιο διάσημα πρόσωπα της δεκαετίας του '70 και του '80.

Στo απόγειο της καριέρας του, ήταν γνωστός τόσο για τα κομψά σχέδιά του που έφεραν επανάσταση στα γυναικεία ενδύματα όσο και για το ιδιαίτερο προφίλ των «Halstonettes» που τον ακολούθουσε οπουδήποτε πήγαινε, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης ντισκοτέκ Studio 54, όπου σύχναζαν oι Andy Warhol, Diana Ross και η για χρόνια στενή του φίλη, Liza Minnelli.

Η άνοδος του Halton στο διεθνές στερέωμα ήρθε με μια εξίσου δραματική πτώση, κυρίως λόγω μιας σειράς μοιραίων επιχειρηματικών συμφωνιών που τον έκαναν να παραχωρήσει τα δικαιώματα για το όνομα και την εταιρεία του. Αφού στράφηκε σε μοτίβα αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς, ο Halston απολύθηκε από το δικό του label και χάθηκε στην αφάνεια. Το 1990, σε ηλικία 57 ετών, πέθανε από AIDS.

Τώρα, ο μαέστρος της μόδας επιστρέφει στο προσκήνιο. Στις 23 Απριλίου, γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 89 χρόνων από τη γέννηση του σχεδιαστή, το Netflix κυκλοφόρησε φωτογραφίες και μια παγκόσμια ημερομηνία πρεμιέρας για την νέα πρωτότυπη σειρά Halston, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο Netflix και υπόσχεται να γίνει η νέα τηλεοπτική εμμονή. Παρακάτω είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την σειρά

Σε σκηνοθεσία του Daniel Minahan και παραγωγή του Ryan Murphy, του δημιουργού πίσω από τις τηλεοπτικές σειρές Pose, The Politician και Ratched, η μίνι βιογραφική σειρά καταγράφει το ταξίδι του Halston από τη δημιουργία του label του, στην κορυφή της φήμης και της υπερβολής στις δεκαετίες του '70 και του '80 στη Νέα Υόρκη.

Η σειρά αναφέρεται επίσης στην «επιθετική εξαγορά» που άφησε τον Ηalston να μάχεται για τον «έλεγχο του πιο πολύτιμου περιουσιακού του στοιχείου…. του ιδίου του ονόματος Ηalston», αναφέροντας τις καταστροφικές επιχειρηματικές συμφωνίες που τον ανάγκασαν να χάσει τον έλεγχο τoυ label του.

Πρωταγωνιστής του Halston είναι ο Ewan McGregor, ο οποίος υποδύεται τον διάσημο μόδιστρο και έχει μιλήσει για το πώς «αμέσως» θέλησε να παίξει το ρόλο του θρυλικού σχεδιαστή, όταν είδε φωτογραφίες του Halston και του εσωτερικού του κύκλου.

Αυτός ο εσωτερικός κύκλος απεικονίζεται επίσης πιστά στη σειρά, με τη Krystal Rodriguez να υποδύεται την στενή φίλη του Ηalston, Liza Minnelli, την Rebecca Dayan στο ρόλο της Ιταλίδας σχεδιάστριας κοσμημάτων Elsa Peretti, τον Gian Franco Rodriguez ως καλλιτέχνη, διακοσμητή και μακροχρόνιο σύντροφο του Halston, Victor Hugo και τον Bill Pullman στο ρόλο του επιχειρηματία David Mahoney και πολλούς ακόμα.

«Ήμουν outsider ολόκληρη τη ζωή μου, μέχρι που μια μέρα σταμάτησα να δίνω δεκάρα», δηλώνει ο Halston του McGregor και μάλλον θα συμφωνήσουμε.

Νικολέτα Μακρή