Ποιοι μπήκαν με το δεξί!...

16.01.2009
Η ανάπαυλα των γιορτών μας δίνει την ευκαιρία για έναν πρώτο απολογισμό της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς, που ασφυκτιά μέσα στην έντονη οικονομική κρίση.

Η ανάπαυλα των γιορτών μας δίνει την ευκαιρία για έναν πρώτο απολογισμό της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς, που ασφυκτιά μέσα στην έντονη οικονομική κρίση. Σήμερα θα μιλήσουμε για πρόσωπα. Τα νέα πρόσωπα που έκαναν εντυπωσιακό ντεμπούτο στην τηλεόραση και είναι βέβαιο ότι θα λάμψουν και στο στερέωμα του τηλεοπτικού 2009. Εν αρχή ην η Ευγενία Μανωλίδου. Αποτελεί σίγουρα την τηλεοπτική περσόνα της σεζόν και αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΑΝΤ1 που την ανακάλυψαν και, κυρίως, την έπεισαν να κατέβει, έστω και προσωρινά, από το πόντιουμ για να μπει στα τηλεοπτικά στούντιο και μάλιστα να καλύψει τη θέση μιας σκληρής και άτεγκτης παρουσιάστριας κάτω από ένα αγγελικό χαμόγελο.

Ο Σάκης Ρουβάς και ο Γιώργος Τσαλίκης είναι δύο σταρ της μουσικής σκηνής που δεν δίστασαν να αναλάβουν το βάρος της παρουσίασης ψυχαγωγικών εκπομπών. Και η έκπληξη για μένα είναι πως ο Τσαλίκης, διαθέτοντας σαφώς λιγότερο τηλεοπτικό γκελ από τον Ρουβά, τα καταφέρνει καλύτερα στον τηλεοπτικό του ρόλο. Ο Ρουβάς φαίνεται να υπερκτιμά τις δυνάμεις του, να μην «προβάρει» το ρόλο του, να αφήνεται στον αυθορμητισμό του.

Βέβαια, εδώ ας μετρήσουμε και το ρόλο της παραγωγής και του σκηνοθέτη. (Βλέπουμε, π.χ., φέτος τη Βίκυ Καγιά στον Alpha και αλλάζουμε κανάλι...) Τέταρτο πρόσωπο στο οποίο οφείλω να σταθώ είναι ο Γιώργος Λιάγκας. Είναι έκπληξη της χρονιάς ένας newscaster να τα καταφέρνει σε ένα τηλεπαιχνίδι, χωρίς να ξεπερνάει βέβαια σε άνεση και χιούμορ τον Μητσικώστα! Στο χώρο των σίριαλ ο «Λάκης ο γλυκούλης» σαρώνει τα ποσοστά της AGB, παίζοντας ένα ρόλο αντίστοιχο με της «Μαρίας της άσχημης». Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι εξαιρετικός, όπως ήταν πάντα στο θέατρο και στην τηλεόραση. Φέτος είναι η χρονιά του!

Η Κατερίνα Παπουτσάκη έχει μία ακόμη ευκαιρία να «γυρίσει» το κλίμα, εμφανιζόμενη ως ξανθιά Αλίκη με σκηνοθέτη τον Στράτο Μαρκίδη. Ίδωμεν... Όπως και ο Νίκος Μουτσινάς να πείσει (δύσκολα) ότι η επιλογή του καναλιού του στην πρωινή ζώνη ήταν πετυχημένη. Πάντως, ο ΑΝΤ1 είναι ευχαριστημένος για τα ποσοστά που έχει ο «Καφές» του στο νεανικό κοινό. Κάτι είναι κι αυτό!... Στις ειδήσεις η Σία Κοσιώνη μας έπεισε ότι δίκαια κρατάει το πόστο της στο ΣΚΑΪ. Πολύ περισσότερο φέτος, που απέβαλε και κάποιες επιρροές από το μοντέλο της Έλλης Στάη!