Για να δούμε τι θα δούμε....

19.06.2009
Κι ενώ η φετινή τηλεοπτική σεζόν φτάνει στο τέλος της, ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη νέα. Η εξίσωση αρκετά δύσκολη: Έξυπνα προγράμματα που να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Κι ενώ η φετινή τηλεοπτική σεζόν φτάνει στο τέλος της, ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη νέα. Η εξίσωση αρκετά δύσκολη: Έξυπνα προγράμματα που να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, ειδικά των νεανικών κοινών, αλλά και να είναι σχετικά φτηνά, καθώς διανύουμε περίοδο ισχνών αγελάδων. Το ΛΟΙΠΟΝ σας δίνει μια μικρή πρώτη γεύση για το τι θα προβάλλεται στις οθόνες μας από τον Οκτώβριο.

ΕΛΠΙΖΟΥΝ Σ’ ΕΝΑ «ΚΑΡΜΑ»: Έπειτα από πολλές συζητήσεις στον ΑΝΤ1 κατέληξαν όσον αφορά το lead in. Ούτε το δελτίο ειδήσεων θα μετακινηθεί ούτε εκπομπή μαγειρικής τουλάχιστον στη ζώνη 19:00-20:00 θα δούμε. αποφάσισαν λοιπόν τη δημιουργία μιας νέας σαπουνόπερας, με στόχο να έχει καλύτερη τύχη από τη «Λόλα». Μετά τις ικανοποιητικές επιδόσεις του Νίκου Ευαγγελάτου τη βραδιά των εκλογικών αποτελεσμάτων (σ.σ.: κατέλαβε τη δεύτερη θέση) το πιθανότερο είναι το συμβόλαιό του να ανανεωθεί. Τώρα στον ANT1 ποντάρουν στο συνδυασμό ενός χιλιανού concept και μιας ιδέας της Βάνας Δημητρίου, που θα μπορέσει να σταθεί ικανοποιητικά απέναντι στον τυφώνα «Τα μυστικά της Εδέμ» του Mega. Ο λόγος για το «Κάρμα», που τα γυρίσματά του ξεκινούν μέσα στον Ιούλιο και όλοι θέλουν για πρωταγωνιστή τον Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος έχει να παίξει σε καθημερινή σειρά από τη «Λάμψη».

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ: Είπαν να κάνουν ένα τηλεοπτικό διάλειμμα, αλλά τελικά δεν τους βγήκε. Ο Δημήτρης Αποστόλου μετά το «Σόι μου μέσα», που κατέβασε πρόωρα ρολά στην οθόνη του ΑΝΤ1, ενώνει πάλι τις δυνάμεις του με τον Αλέξανδρο Ρήγα για μια καινούργια κωμωδία, την οποία θα δούμε στο Mega. Πρόκειται για ένα ακόμη concept λατινοαμερικάνικης προέλευσης με τον τίτλο «Οικογένεια που σκοτώνει», που θα σκηνοθετήσει μαζί με τον Αλέξανδρο ο γνωστός μας από το «Παρά πέντε» Αντώνης Αγγελόπουλος. Ήδη έχουν κλείσει οι: Χρύσα Ρώπα, Σάκης Μπουλάς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Αγγελική Λάμπρη.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Από παραμύθι σε παραμύθι η Σμαράγδα Καρύδη. Μετά το «Φίλα το βάτραχό σου» και δύο επιτυχημένες σεζόν στον ΑΝΤ1 επιστρέφει στο Mega έχοντας στο πλευρό της τον Φάνη Μουρατίδη. Μαζί της θα είναι και ο Θοδωρής Αθερίδης, αυτή τη φορά, όμως, περνάει πίσω από τις κάμερες καθώς θα έχει την επιμέλεια διασκευής του σεναρίου από τα ισπανικά στα ελληνικά μαζί με τη Ρένα Ρίγγα. Ο Φάνης σε ρόλο ροκά, η Σμαράγδα σε ρόλο μπαλαρίνας, ενώ πρόσφατα στη σειρά έκλεισε και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου από το «Όλα στον αέρα», η οποία θα υποδυθεί τη διευθύντρια μιας μουσικής σχολής.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ; Σίγουρα όχι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, που ναι μεν μένει στο Mega, δεν θα κάνει όμως το... παγωμένο Survivor, όπως αρχικά είχε ακουστεί. Είτε θα παραμείνει στο πρωινό είτε θα περάσει σ’ ένα άλλο βραδινό concept. Στο Mega έχουν ήδη συζητήσει για αποστολή στην Παταγονία με τον Νίκο Παπαδάκη, που φαίνεται πως τελικά εντάσσεται στο δυναμικό του σταθμού, αλλά και με το συμπαρουσιαστή της Ναταλίας Γερμανού στο «Μες στην καλή χαρά» Σάββα Πούπουρα. Το τελευταίο όνομα που έπεσε στο τραπέζι για τη δύσκολη αποστολή στις χιονισμένες βουνοκορφές δεν είναι άλλο από αυτό του Κώστα Σόμμερ, που έχει αποδείξει πως αντέχει στα δύσκολα.

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ - ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ: Οι αταίριαστοι έρωτές του σε Mega και ΑΝΤ1 άφησαν εποχή. Μετά το κόψιμο του «Φάρου» ο Μανούσος Μανουσάκης είπε να κάνει διάλειμμα για μία σεζόν και από την επόμενη χρονιά επιστρέφει δριμύτερος με τη βιογραφία του Γιώργου Ζαμπέτα, η οποία θα προβάλλεται από τη συχνότητα της ΕΤ1. Ποιος θα υποδυθεί τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη; Ο οικολογικής συνείδησης Αντώνης Καφετζόπουλος, που είπε αμέσως το «ναι» στην πρόταση του γνωστού σκηνοθέτη.

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΕΥΓΕΙ, Η «ΛΟΛΑ» ΕΡΧΕΤΑΙ: Τη Δήμητρα Ματσούκα ήθελαν στον ΑΝΤ1 για συμπρωταγωνίστρια του Μιχάλη Μαρίνου στο «Μr and Mrs Pells», τη νέα διασκευασμένη αργεντίνικη κωμική σειρά που θα προβάλλεται από τον Οκτώβριο, αλλά τελικά δεν τους έκατσε. Το «ναι» ωστόσο είπε η ταλαντούχα «Λόλα», κατά κόσμον Άντα Λιβιτσάνου, που έκλεισε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τη συμμετοχή της στη σειρά. Το story θυμίζει λίγο το «Μια στιγμή, δυο ζωές», με τον Μιχάλη Μαρίνο στο διπλό ρόλο ενός παρουσιαστή ειδήσεων που παθαίνει εγκεφαλικό και ο δαιμόνιος διευθυντής του τον αντικαθιστά με έναν άνεργο ηθοποιό, ο οποίος θα αποδειχθεί πως είναι ο αδερφός του.

H ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ «ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ»: Η μετεγγραφή της από τον Alpha στο Mega θεωρήθηκε η επιτυχία της προηγούμενης τηλεοπτικής περιόδου, καθώς με τα «Υπέροχα πλάσματα» στο κανάλι της Κάντζας απέδειξε ότι έχει πιάσει τη γλώσσα των νέων, άρα και το περιζήτητο κοινό 15-44 της AGB. Στο «Μίλα μου βρόμικα», τη νέα της σειρά, η Μυρτώ Κοντοβά αποφάσισε να μας ξεναγήσει και πάλι στις underground γειτονιές της Αθήνας μέσα από τις περιπέτειες μιας ετερόκλητης παρέας: της σερβιτόρας Αστερόπης (Μαρία Κωνσταντάκη), του γοητευτικού και πάντα μπλαζέ Νίκου (Γιάννης Σπαλιάρας), της επίσης σερβιτόρας αλλά και μανικιουρίστα Ρίτας (Κλέλια Ρένεση), του ιδιοκτήτη catering Σωτήρη (Γεράσιμος Γενατάς) και των πάντα ερωτευμένων συνιδιοκτητών του κρεοπωλείου «Έλβις» Παντελή (Γιώργος Κοψιδάς) και Λιλής (Μάρα Μπαρόλα).