Ταξιδεύει ο «Γιούγκερμαν»

19.02.2007
Στο τέλος του μήνα ξεκινούν τα γυρίσματα της φιλόδοξης και πολυδάπανης παραγωγής του ΑΝΤ1 «Γιούγκερμαν», η οποία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του σταθμού από την καινούργια σεζόν.

Στο τέλος του μήνα ξεκινούν τα γυρίσματα της φιλόδοξης και πολυδάπανης παραγωγής του ΑΝΤ1 «Γιούγκερμαν», η οποία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του σταθμού από την καινούργια σεζόν. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα του Μ. Καραγάτση, που ύστερα από 30 χρόνια επιστρέφει στη μικρή οθόνη.

Φυσικά, οι παλαιότεροι θυμούνται την τεράστια επιτυχία της πρώτης τηλεοπτικής μεταφοράς του «Γιούγκερμαν» από την κρατική τηλεόραση το 1976 με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, την Μπέττυ Λιβανού και τον Νικήτα Τσακίρογλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η σειρά παρουσιάζει την πολυτάραχη ζωή ενός Φινλανδού αξιωματικού του τσαρικού στρατού, που φτάνει ως πρόσφυγας στον Πειραιά και προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του και να ανέλθει κοινωνικά σε μια άγνωστη χώρα. Στη νέα του μεταφορά την προσαρμογή του σεναρίου υπογράφει ο Θοδωρής Πετρόπουλος και τη σκηνοθεσία ο Γρηγόρης Καραντινάκης.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα ενσαρκώσει τον κεντρικό ήρωα Βασίλη Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, ενώ ένα επιτελείο κορυφαίων ηθοποιών του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης θα συμμετάσχει ερμηνεύοντας συνολικά 56 ρόλους, μεταξύ των οποίων οι: Κώστας Βουτσάς, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Σμαράγδα Καρύδη, Ντίνος Καρύδης, Κώστας Κόκλας, Φιλαρέτη Κομνηνού, Ταμίλα Κουλίεβα, Αντώνης Λουδάρος, Ζέτα Μακρυπούλια, Φαίη Ξυλά, Βίκυ Σταυροπούλου κ.ά. Τα γυρίσματα της σειράς, που θα ολοκληρωθεί σε 30 επεισόδια, θα πραγματοποιηθούν σε φυσικούς χώρους σε περισσότερες από 7 χώρες του εξωτερικού και σε 5 τουλάχιστον περιοχές της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων ο «Γιούγκερμαν» θα μας ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη (απ όπου θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα), την Κωνσταντινούπολη, τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη και την Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Στην Ελλάδα, εκτός από την Αθήνα, γυρίσματα θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη, στα Λουτρά Καϊάφα, τη Μυτιλήνη και άλλες περιοχές.