Ποιος άλλος έχει σειρά;

12.02.2007
Περίοδο ανακατατάξεων, αποφάσεων συζητήσεων και αποχωρήσεων διανύει ο Alpha μετά τις πρόσφατες αλλαγές στη διοίκηση του σταθμού

Περίοδο ανακατατάξεων, αποφάσεων συζητήσεων και αποχωρήσεων διανύει ο Alpha μετά τις πρόσφατες αλλαγές στη διοίκηση του σταθμού. Η αποχώρηση του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν η αρχή μιας σειράς αλλαγών σε πρόσωπα του καναλιού αλλά και στο πρόγραμμά του, καθώς εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις και οι παραιτήσεις.

Στόχος του προέδρου του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά και της νέας διοίκησης είναι η περικοπή των εξόδων του σταθμού. Με αυτήν τη λογική τέσσερις εκπομπές ανήκουν ήδη στο παρελθόν, ενώ «λίφτινγκ» έχει αρχίσει να δέχεται και το πρόγραμμα όσον αφορά τις ελληνικές σειρές. Έτσι, από την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή της εκπομπής «Ζωή σαν όνειρο» της Ρούλας Κορομηλά, η οποία σηματοδότησε και την έξοδό της από το κανάλι. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα η γνωστή παρουσιάστρια μάζεψε τα πράγματά της από το κανάλι και, σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε δυσαρεστημένη, καθώς, όπως λένε οι δικοί της άνθρωποι, το τελευταίο διάστημα δεν εισέπραττε και την καλύτερη αντιμετώπιση από ανθρώπους του σταθμού.

Η επόμενη «διακοπή» ήταν της νέας εκπομπής της Έλενας Κατρίτση πριν ακόμη ξεκινήσει. Μετά το τέλος του «Αν» η Κατρίτση ετοίμαζε την επιστροφή της με μια νέου τύπου «Prive» εκπομπή, η οποία θα εστιαζόταν περισσότερο στα ταξίδια με επωνύμους. Μια αρκετά φιλόδοξη και δαπανηρή εκπομπή, η οποία τελικά δεν βρήκε σύμφωνους του ιθύνοντες του σταθμού. Η ίδια όμως παραμένει στον Alpha, καθώς σε αντίθεση με τη Ρούλα Κορομηλά, που δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο, δεσμεύεται με διετές συμβόλαιο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα καθήκοντά της, αν και όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει την παρουσίαση δελτίου ειδήσεων στη ζώνη του Σαββατοκύριακου.

Οριστικό τέλος δόθηκε και στην εκπομπή «Sound mix show» της Ναταλίας Γερμανού και του Νίκου Μουτσινά. Η εκπομπή είχε ολοκληρώσει τον πρώτο της κύκλο τον περασμένο Δεκέμβριο, χωρίς όμως ικανοποιητικά ποσοστά τηλεθέασης. Η έναρξη του δεύτερου κύκλου ήταν υπό συζήτηση για το Φεβρουάριο, αλλά τελικά και αυτή η εκπομπή ανήκει στο παρελθόν.

Τέλος, χωρίς «Εικόνες» μένει ο Alpha, με τη μόνη διαφορά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Τάσος Δούσης υπέβαλε την παραίτησή του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα υπήρχε δυσαρέσκεια του σταθμού απέναντι στο πρόσωπο του δημοσιογράφου εξαιτίας της καθυστέρησης παράδοσης του υλικού του για την εκπομπή. Έτσι, ο ίδιος αποφάσισε να παραιτηθεί χωρίς να δημιουργηθεί επιπλέον πρόβλημα και ίσως από του χρόνου αναζητήσει την τύχη του σε άλλη τηλεοπτική συχνότητα.