Πάσχα στην ΤV

06.04.2007
Ο παραδοσιακός οβελίας και οι χοροί έχουν την τιμητική τους τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Γνωστοί και αγαπημένοι παρουσιαστές ετοίμασαν, ειδικά για την ψυχαγωγία των τηλεθεατών, εορταστικά προγράμματα παρουσία εκλεκτών καλεσμένων.

Ο παραδοσιακός οβελίας και οι χοροί έχουν την τιμητική τους τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Γνωστοί και αγαπημένοι παρουσιαστές ετοίμασαν, ειδικά για την ψυχαγωγία των τηλεθεατών, εορταστικά προγράμματα παρουσία εκλεκτών καλεσμένων. Φυσικά, από τα προγράμματα των σταθμών δεν θα λείψουν ούτε αυτές τις γιορτές τα μουσικά σχήματα της προηγούμενης σεζόν σε μεγάλες πίστες.

Λίγες ώρες πριν από την Ανάσταση, το Μ. Σάββατο στις 21.00, ο Ηλίας Μαμαλάκης μέσα από τη συχνότητα του Mega μας καλεί να ζήσουμε το Βυζαντινό Πάσχα όπως το βιώνουν οι κάτοικοι της Καρπάθου. Οι εικόνες κατεβαίνουν από το τέμπλο της εκκλησίας και ξεκινά μια πομπή με τα αναστάσιμα λάβαρα, η οποία, αφού περάσει από όλα τα εκκλησάκια του νησιού, καταλήγει στο νεκροταφείο, φέρνοντας το νέο φως της Ανάστασης.

Το Μ. Σάββατο μόλις 15 λεπτά μετά την Ανάσταση ο Σπύρος Παπαδόπουλος λέει «Στην υγειά μας» με τη Γλυκερία στη ΝΕΤ. Η δημοφιλής τραγουδίστρια απογειώνει μουσικά τους καλεσμένους, μεταξύ των οποίων οι Θοδωρής Αθερίδης, Ζέτα Μακρυπούλια, Φάνη Πετραλιά, Φώφη Γεννηματά, Μανόλης Αναγνωστάκης, Σοφία Βογιατζάκη, Κρατερός Κατσούλης κ.ά.

Την Κυριακή του Πάσχα ο Σωτήρης Τριανταφυλλόπουλος στρώνει στις 12.30 στη ΝΕΤ το «Κυριακάτικο τραπέζι» με κεφάτη διάθεση και μεράκι. Συστατικά της εκπομπής είναι η πολυμελής ορχήστρα, οι αγαπημένοι τραγουδιστές και τα νόστιμα φαγητά.

Η Μάρνη Χατζηεμμανουήλ και η κάμερα της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό» γιορτάζουν την Ανάσταση στην ΕΤ3 στις 14.30 στους Παξούς.

Η παρουσιάστρια μας παρουσιάζει τα έθιμα και τις παραδόσεις του όμορφου νησιού αλλά και των άλλων νησιών του Ιονίου. Πολιτιστικοί σύλλογοι και το σύνολο των κατοίκων των Παξών συμμετέχουν στο μεγάλο γλέντι που «στήθηκε» στο λιμάνι του νησιού.

Ένα ξεχωριστό πασχαλινό γλέντι στήνει και η Ντέσσυ Κουβελογιάννη την Κυριακή του Πάσχα στις 15.00 στον ΑΝΤ1 με το «Τελεία και παύλα». Καταξιωμένοι ερμηνευτές του δημοτικού και του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Αλέκος Κιτσάκης και ο Χρήστος Σαρλάνης, θα ανεβάσουν το κέφι των προσκεκλημένων.

Ο Άκης Παυλόπουλος υποδέχεται στο «Πάρτι της ζωής σου» στις 21.00 στο Alter τους Χαρούλα Λαμπράκη, Κατερίνα Κόρρου, Νίκο Νομικό,

Εύη Καπάταη, Χρήστο Αντωνιάδη, Στέλιο Μάξιμο, Χρήστο Ζώη,

Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ράνια Σχίζα, Νάσο Γουμενίδη, Κατερίνα Στικούδη, Δάφνη Μπόκοτα, Γιώργο Σατσίδη, Τζωρτζέλα Κόσιαβα κ.ά. Η παρέα τσουγκρίζει κόκκινα αυγά, γεύεται το πατροπαράδοτο αρνάκι και ξεφαντώνει!

«Σπασμένα κόκκινα αυγά» είναι ο τίτλος του εορταστικού προγράμματος που θα μεταδώσει η ΝΕΤ, την Κυριακή του Πάσχα στις 22.00, με οικοδέσποινα τη Ρίκα Βαγιάννη. Από την εκπομπή θα παρελάσουν πολλά ονόματα από το χώρο της δημοσιογραφίας, της πολιτικής και του τραγουδιού για να ευχηθούν «Χριστός Ανέστη».

Πέντε το απόγευμα και το στούντιο Δ της ΕΡΤ στην Κατεχάκη πλημμυρίζει από φωνές. Εύλογα επικρατεί αναστάτωση, αφού σε λίγα λεπτά πρόκειται να αρχίσει το εορταστικό γύρισμα. Η Ελένη Λεγάκη με τους μουσικούς της κάνει την απαραίτητη πρόβα πριν αρχίσει η εγγραφή και ενισχύει το γιορτινό κλίμα με τη μελωδική φωνή της. Στους διαδρόμους επικρατεί πανικός, με τους υπεύθυνους της παραγωγής να είναι σε εγρήγορση για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους. Η make up artist επιμελείται και τις τελευταίες λεπτομέρειες στο μακιγιάζ των προσκεκλημένων. Ο σκηνοθέτης προτρέπει να κλείσουμε τα κινητά τηλέφωνα και μετρά αντίστροφα:

«5, 4, 3, 2, 1 πάμε! Χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα και Χριστός Ανέστη!», είναι τα πρώτα λόγια της Ρίκας Βαγιάννη, η οποία ευδιάθετη καλωσορίζει θερμά το τηλεοπτικό κοινό και τους προσκεκλημένους.