Αξίζει να δεις την Τατιάνα;

16.10.2009
Αξίζει να δει κανείς φέτος την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, όπως προτρέπει ο τίτλος;

Αξίζει να δει κανείς φέτος την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, όπως προτρέπει ο τίτλος; Αν κρίνουμε από τα ποσοστά τηλεθέασης που δίνει η AGB, σίγουρα ναι. Στην πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου (28/9-4/10) η θεαματικότητα του «Αξίζει να το δεις» έπιασε τους 847.000 τηλεθεατές - τη στιγμή που η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων στο Mega (ήρθε πρώτο) έπιασε τους 922.000!

Η Τατιάνα Στεφανίδου είναι κυρίαρχη στην απογευματινή ζώνη όλων των καναλιών, όπως άλλωστε ήταν και πέρυσι. Αυτό δίνει μια καλή ανάσα στον ΑΝΤ1, ο οποίος ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας νέο προφίλ.

Είχα την ευκαιρία να «ενδοσκοπήσω» την εκπομπή μετέχοντας πρόσφατα στο αφιέρωμα για τη γρίπη. Βρέθηκα μπροστά σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή παραγωγής (ENA Production), όπου με εντυπωσίασε ένας νέος σκηνοθέτης, ο Γιώργος Καλιώρας, που ξεκίνησε από τα βίντεο του Faros στα 18 του, μαζί με ικανούς τεχνικούς, από την παλιά (Ριχάρδος Μερόντης) μέχρι τη νέα γενιά. Η εκπομπή γυρίζεται στα Κάπα Studios και ακολουθεί τη φόρμα αμερικάνικης παραγωγής, δείγμα της μοιραίας πορείας της ελληνικής τηλεόρασης προς τα ξένα πρότυπα.

Όμως, αυτή η φόρμα αναδεικνύει και στοιχεία που η ελληνική παραγωγή ίσως δεν θα μπορούσε να στήσει τόσο καλά. Η παγκοσμιοποίηση έχει δύο όψεις...

Θεωρώ θετικό ότι το κοινό ήταν απολύτως σχετικό με το περιεχόμενο της συζήτησης. Όχι πληρωμένοι κομπάρσοι ή «όποιον βρούμε τον βάζουμε στο στούντιο», αλλά μαθητές σχολείων και νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού. Μια έξυπνη εμψυχώτρια κοινού, η Αρετή, έκανε πολύ καλά τη δουλειά της, δημιουργώντας με τους μαθητές ατμόσφαιρα «εξέδρας» στο πλατό. Το πάνελ, μικρό και λειτουργικό. Ένας γλυκός παιδίατρος, ο υπεύθυνος του Κέντρου Γρίπης και δύο θύματα του ιού - ο ένας ήμουν εγώ.

Η Τατιάνα Στεφανίδου είναι πια ώριμη παρουσιάστρια (ώριμη όχι στα χρόνια, αλλά στην πείρα). Δεν τσιρίζει πια, δεν λέει περισσότερα απ’ όσα χρειάζονται.

Είναι όμως σκληρή, «αφεντικό» στη δουλειά της. Άκουσα τεχνικούς να ψιθυρίζουν λίγο πριν φτάσει στο πλατό: «Γρήγορα, μην έρθει η στρίγγλα και βάλει τις φωνές!».

Καλό είναι αυτό, Τατιάνα, όχι κακό!