Στον αέρα οι εκπομπές της ΕΡΤ

11.11.2009
Εκνευρισμό και αβεβαιότητα προκαλεί στους συντελεστές των περισσότερων -κυρίως ψυχαγωγικών- εκπομπών της ΕΡΤ η καθυστέρηση της έγκρισης για την ανανέωση εργασίας των 120 συμβασιούχων στο Ραδιομέγαρο.

Εκνευρισμό και αβεβαιότητα προκαλεί στους συντελεστές των περισσότερων -κυρίως ψυχαγωγικών- εκπομπών της ΕΡΤ η καθυστέρηση της έγκρισης για την ανανέωση εργασίας των 120 συμβασιούχων στο Ραδιομέγαρο. Αναγνωρισμένες εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης, όπως το «Έχει γούστο» της Μπήλιως Τσουκαλά, οι εκπομπές των Εύης Κυριακοπούλου, Χρήστου Δημόπουλου, Κατερίνας Ζαχαροπούλου και άλλων αδυνατούν να ξεκινήσουν. Όλοι οι «εκπομπάρχες» μάλιστα είχαν πάρει το ΟΚ της διοίκησης από το καλοκαίρι και έκαναν γυρίσματα, ενώ άλλοι γνώριζαν και την πιθανή ημερομηνία έναρξης της εκπομπής τους. Αμέσως μετά την εξαγγελία των πρόωρων εκλογών ενημερώθηκαν αρμοδίως πως όλα παγώνουν, καθώς όλος ο μηχανισμός της ΕΡΤ κινητοποιήθηκε για τις εκλογές. Έκτοτε οι εκπομπές αγνοούνται από τον προγραμματισμό.

Το πρόβλημα επιχειρεί εις μάτην να επιλύσει ο γενικός διευθυντής τηλεόρασης της ΕΡΤ Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος όταν διαμαρτυρήθηκε ότι δεν μπορεί να ετοιμάσει τις εκπομπές για το φετινό τους λανσάρισμα, έλαβε την απάντηση από συνδικαλιστές ότι «την ευθύνη έχει ο πρόεδρος Χρ. Παναγόπουλος, που κρατάει ομήρους τους συμβασιούχους, προκειμένου να διαπραγματευτεί με τη νέα κυβέρνηση την παραμονή του ή ακόμη και την αποζημίωσή του». Πάντως, εκπομπές που έχουν ήδη κάνει το ντεμπούτο τους, κυρίως στον ενημερωτικό τομέα, συνεργάζονται με μόνιμους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και όχι με συμβασιούχους.