Μaster Chef: Υψηλή μαγειρική στο Mega

04.10.2010
Ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής έρχεται στο Mega την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 21:00.

Ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής έρχεται στο Mega την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 21:00.

Η Ευγενία Μανωλίδου στην παρουσίαση και τρεις καταξιωμένοι σεφ, ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Γιάννης Λουκάκος και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, μοιράζονται τα μυστικά της μαγειρικής τους και κρίνουν τους υποψήφιους. Ποιο είναι όμως το who is who των κριτών;

Ο Λευτέρης Λαζάρου γεννήθηκε στον Πειραιά. Γιος καραβομάγειρα, έκανε δίπλα στον πατέρα του τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες των καραβιών. Μαζί του αγάπησε τη θάλασσα, τα ταξίδια και τη μαγειρική. Από νεαρή ηλικία ταξίδευε, γνωρίζοντας γεύσεις από διάφορες κουζίνες του κόσμου. Το 1987 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο, που είναι το πρώτο με Έλληνα σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin, το σημαντικότερο βραβείο μαγειρικής στον κόσμο.

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στην Αμερική. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός και στη συνέχεια φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, το Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωριστεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική, όπου σπούδασε οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε κι αυτός στο Culinary Institute of America. Το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet.