Το λαμπρό αστέρι του Σάκη Ρουβά

21.12.2009
Oταν τον περασμένο Μάιο ο Σάκης Ρουβάς βρέθηκε στην 7η θέση στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, δεν δίστασα να γράψω πως κάπου εκεί τελείωσε η καριέρα του κορυφαίου Έλληνα ροκ σταρ.

Oταν τον περασμένο Μάιο ο Σάκης Ρουβάς βρέθηκε στην 7η θέση στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, δεν δίστασα να γράψω πως κάπου εκεί τελείωσε η καριέρα του κορυφαίου Έλληνα ροκ σταρ. Δεν έχει πια πολλά περιθώρια για μεγάλες επιτυχίες στο τραγούδι ο Σάκης. Είχε προηγηθεί η φιλότιμη απόπειρα της Νάνας Μούσχουρη να τον παρουσιάσει στο ευρωπαϊκό προσκήνιο πριν από 3-4 χρόνια. Μια απόπειρα που δεν είχε ανταπόκριση σε κοινό, μάνατζερ και εταιρείες στο Παρίσι.

Ευέλικτος και ευφυής ο καλλιτέχνης-ίνδαλμα χιλιάδων νέων επί μία σχεδόν 20ετία (κυρίως κοριτσιών που ταμπελοποιήθηκαν και ως «ρουβίτσες») έστρεψε το ενδιαφέρον του στην τηλεόραση. Η περσινή συμμετοχή του στο «Χ-Factor» του πήγε καλά. Το ίδιο και η φετινή. Και αυτό παρά την κραυγαλέα απουσία ενός σκηνοθέτη να τον στήσει στο τηλεοπτικό πλατό. Κανείς δεν είπε (ακόμη) στον Σάκη πως, π.χ., δεν μπορεί να κρατάει ως παρουσιαστής το μικρόφωνο όπως τραγουδάει! Κανείς δεν του είπε ότι το μικρόφωνο, κολλημένο στο στόμα, μασκάρει την έκφραση, το ωραίο του χαμόγελο. Ούτε ο Λεμπέσης ούτε η Γκαγκάκη, που ξέρουν πια από τηλεόραση. Ούτε κάποιος παραγωγός τού έμαθε πότε να μιλάει, πότε να σιωπά. Δεν του δόθηκαν καν κείμενα.

Τον άφησαν να βολοδέρνει στο πλατό και να καλύπτει όλα αυτά τα κενά ?ε το ένστικτο. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι της TV συ?φώνησαν ότι, π.χ., ο Γιώργος Τσαλίκης τα κατάφερε στην παρουσίαση στον Alpha καλύτερα από τον Σάκη...

Και πάλι όμως το λαμπερό άστρο του Σάκη Ρουβά δεν λέει να τον εγκαταλείψει. Η πρόταση (αναπάντεχη, πραγματικά) να παίξει στον κινηματογράφο και μάλιστα ένα ρόλο έξω από τα καλούπια του ροκ σταρ, να ενσαρκώσει δηλαδή ένα σίριαλ κίλερ, είναι, πιστεύω, μια ιδεώδης φυγή προς τα εμπρός!

Μην ξεχνάτε ότι κάτι τέτοιο έκανε και ο Τζον Τραβόλτα. Και πέτυχε! Καλή τύχη, Σάκη...