Κάθε 10 χρόνια πριν και καλύτερα...

12.01.2010
Ξεφύλλιζα, μέρες που είναι, τα αποκόμματα από το αρχείο μου και έπεσα πάνω στη σεζόν 1999-2000.

Ξεφύλλιζα, μέρες που είναι, τα αποκόμματα από το αρχείο μου και έπεσα πάνω στη σεζόν 1999-2000. Ακριβώς 10 χρόνια πριν. Τι γινόταν τότε στο μικρό γυάλινο κόσμο μας; Τον Ιανουάριο λοιπόν του 2000 ο ΑΝΤ1 ήταν πρώτος με 23%. Το Μega δεύτερο με 20,7%, ο Alpha τρίτος με 15,8%, το Star πολύ κοντά στο 15,2% και στην ουρά η δημόσια τηλεόραση  ΕΤ1 με 5,1% και ΝΕΤ με 3,7%.

Στις ειδήσεις ο Νίκος Χατζηνικολάου, διευθυντής και βασικός άνκορμαν στο Mega, έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Είχε διολισθήσει το κεντρικό δελτίο από τις 20:30 στις 19:30 και από τότε δεν έχασε την πρωτιά που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια ο ΑΝΤ1. Δεύτερος ήταν ο Τέρενς Κουίκ με τη Γιώτα Μιχαλοπούλου (ΑΝΤ1) και τρίτος ο Νίκος Ευαγγελάτος με τον Μανώλη Καψή (Alpha), πολύ κοντά στον ΑΝΤ1. Ακολούθησαν Star, ΕΤ1 και ΝΕΤ. Η ΝΕΤ είχε 4,9% με παρουσιάστρια τη Σοφία Τσιλιγιάννη. Στα δελτία ειδήσεων βρήκαμε τους Τατιάνα Στεφανίδου, Μάρω Λεονάρδου, Ράνια Θρασκιά (ΑΝΤ1), Αιμίλιο Λιάτσο, Έλενα Κατρίτση, Γιάννη Πολίτη (Μega), Πηνελόπη Kατσάτου, Ειρήνη Νικολοπούλου (Star).

Tο ρεκόρ θεαματικότητας της σεζόν έκανε η εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Ζούγκλα», με το ερωτικό βίντεο του τραγουδιστή Στέφανου Κορκολή με νεαρή σπουδάστρια και το ερωτικό ημερολόγιο του μόδιστρου Μιχάλη Ασλάνη. Οι υποθέσεις αυτές που καταδικάστηκαν αμέσως με βαριά πρόστιμα από το ΕΣΡ τελεσιδίκησαν τον περασμένο χρόνο με την οριστική καταδίκη του παρουσιαστή και από τα ποινικά δικαστήρια για παραβίαση της προσωπικής ζωής, προσβολή δημόσιας αιδούς, πρόκληση σκανδάλου κ.λπ.

Στα σίριαλ ξεχώριζαν τα «Σύνορα αγάπης» του Μανούσου Μανουσάκη (ΑΝΤ1), «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» του Βασίλη Νεμέα (Mega), «Κωνσταντίνου και Ελένης» (ΑΝΤ1) και οι «Παντρεμένοι έχουν ψυχή» (2η χρονιά, ΑΝΤ1). Αλλά την ίδια σεζόν είχαμε τρία βατερλό: του Γιάννη Μπέζο με τον «Αριστοτέλη τον άριστο», της Μιμής Ντενίση με τη «Σκιά του πολέμου» και της Ζωής Λάσκαρη με την «Άλλη πλευρά του τοίχου». Από τις εκπομπές που θυμόμασταν ήταν η συνεργασία Βλάσση Μπονάτσου και Αννίτας Πάνια στον ΑΝΤ1 με το σόου «Με φόρα», που όμως δεν πήγε καλά και κόπηκε.

Η γιορτή της Πρωτοχρονιάς βρήκε την ανθρωπότητα να γιορτάζει το «Millennium», την αλλαγή του αιώνα, με πλάνα από τον Παρθενώνα, λουσμένο στο φως και στα βεγγαλικά, τον ολυμπιακό ύμνο, το «Φως Ιλαρόν», τον εθνικό ύμνο και τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Διονύση Σαββόπουλου (γραμμένο ειδικά για τη βραδιά), το «Πρώτη του 2000». Το σόου της ΕΡΤ με μαέστρο τον Τάσο Μπιρσίμ μεταδόθηκε σε όλα τα κανάλια του κόσμου στο πλαίσιο του εορτασμού του «Μillennium» και απέσπασε θερμά σχόλια από CNN, BBC κ.ά.

Αυτά για να εμπνεόμαστε για το 2010!