«Άντρας 2 μέτρα σαν το κουκλί...»

15.01.2010
Μου κόλλησε μες στις γιορτές -και δεν ξεκόλλαγε- αυτό το τραγούδι της δεκαετίας του ’70 με τη Μαρινέλλα: «Άντρας 2 μέτρα σαν το κουκλί, να ζητιανεύει το φιλί...».

Μου κόλλησε μες στις γιορτές -και δεν ξεκόλλαγε- αυτό το τραγούδι της δεκαετίας του ’70 με τη Μαρινέλλα: «Άντρας 2 μέτρα σαν το κουκλί, να ζητιανεύει το φιλί...». Είχα κι άδικο, καθώς ο νέος χρόνος μας φιλοδώρησε τη νέα πατέντα του RTL «Μια νύφη για το γιο μου...»;

Τι ήταν και τούτο πάλι; Ο Alpha προφανώς συνεχίζει το κοινωνικό του έργο και μετά τα «Πακέτα» που μας στέλνει με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, τον Μποτρίνι που σώζει φαλιρισμένα σουβλατζίδικα και ταβέρνες, το «λογιστή» Νίκο Σαμοΐλη για τις κάρτες που μας πήραν το σπίτι υποθήκη τώρα μας παντρεύει!

Παντρεύει τον κανακάρη μας, το 37χρονο (και παραπάνω...) μωρό μας, το πληγωμένο σπουργιτάκι μας που μια γυναίκα τον παράτησε (η παλιοπ...). Κι αυτές οι γλυκιές μανούλες... πόσο με συγκίνησαν! «Α, εγώ θα εγκρίνω ποια θα πάρει ο γιόκας μου», «Είναι ευαίσθητο το παιδί. Το πουλόβερ σου. Ξέχασες το πουλόβερ σου!». Και αυτοί οι υπέροχοι μέλλοντες γαμπροί; «Α, εγώ τη γυναίκα τη θέλω σαν τη μάνα μου!». «Μπράβο, μαμά, μου έκανες το αγαπημένο μου φαγητό». Ετών 38 ο κύριος... Βρε ουστ σε κανέναν ψυχολόγο όλοι σας.

Ας μιλήσουμε σοβαρά. Αυτή η εκπομπή (και όχι μόνο αυτή) απαντά στο ερώτημα «Ποιος γέννησε την κότα, το αβγό ή το αβγό την κότα;». Εμείς ζητήσαμε εκπομπή για «γνωριμίες με καλό σκοπό»; Άρα, η τηλεόραση καθορίζει και μετά σερβίρει στο σαλόνι ή στην κρεβατοκάμαρά μας ό,τι της κατέβει. Και ταυτόχρονα αλλοτριώνει το γούστο, τον πολιτισμό, την ταυτότητά μας.

Τηλεοπτική δικτατορία!
«Είστε αφελής, κ. Αντύπα!» μου πέταξε κατάμουτρα η καθαρίστρια του σπιτιού μου, ενθουσιασμένη από το πρόγραμμα. «Να! Πάρτε και τα χαρτιά της AGB που ήρθαν στον εκτυπωτή σας.... 1.093.000 είδαν την πρεμιέρα. Θα σκίσει κι εσείς θα χτυπιέστε!».

Είναι βέβαιο. Αντί αυτή η γυναίκα να πάρει κάποιο βιβλίο από τη βιβλιοθήκη μου, θα αρχίσω εγώ να βλέπω πεθερές και νύφες.

Άρα, θα γίνω ο αφελής, κάποιο πνευματικό ον σαν την καθαρίστριά μου. Θα γίνουμε όλοι, όλος ο ελληνικός λαός, καθαρίστριες! Ή μήπως είμαστε ήδη;