Voulez vouz dancer avec moi, Fotini?

15.04.2010
ΗΦωτεινή Πιπιλή είναι πρώτα απ’ όλα κυρία. Όχι γιατί είναι βουλευτίνα (της Ν.Δ.), αλλά γιατί έχει μια πορεία επαγγελματική και κοινωνική που το πιστοποιεί.

ΗΦωτεινή Πιπιλή είναι πρώτα απ’ όλα κυρία. Όχι γιατί είναι βουλευτίνα (της Ν.Δ.), αλλά γιατί έχει μια πορεία επαγγελματική και κοινωνική που το πιστοποιεί. Τα γράφω αυτά ως απάντηση σε ελαφρά σχόλια που ακούστηκαν και γράφτηκαν για τη συμμετοχή της στο σόου ταλέντων-ριάλιτι του ΑΝΤ1 «Χορεύοντας με τους σταρ» (θα επιμένω να γράφω τον τίτλο, έστω και μισό, στα ελληνικά...).

Αυτό που σίγουρα θα υποστηρίξω κι εγώ είναι πως η Φωτεινή Πιπιλή δεν είναι σταρ του χορού! Τότε, θα πείτε, τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;

Όσοι έχουν δουλέψει στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων θα έχουν σπαταλήσει πολύ χρόνο από τη ζωή τους για να πείσουν κάποιους επώνυμους και αναγνωρίσιμους να παίξουν σε ένα τηλεπαιχνίδι, ένα εορταστικό, ένα σόου. Είναι τα πρόσωπα που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη των τηλεμαϊντανών! Υπάρχει ακόμη μια προκατάληψη στον ελληνικό πληθυσμό, ότι όποιος εκτίθεται στην τηλεόραση εκτίθεται και κοινωνικά. «Σαν δεν ντρέπεται, 60άρα και βουλευτίνα να συναγωνίζεται τη Μαγγίρα!». Ναι, το άκουσα κι αυτό. Αλλά το θεωρώ προκατάληψη. Στο εξωτερικό μέχρι και πρώην πρωθυπουργοί παίζουν σε ριάλιτι (βλέπε Καναδάς)!

Η Φωτεινή Πιπιλή έχει τη δική της ιστορία στην τηλεόραση. Είναι η πρώτη Ελληνίδα τηλερεπόρτερ. Ξεκινήσαμε μαζί, με παραγωγό τον Νίκο Μαστοράκη και αρχισυντάκτη τον Σπύρο Καρατζαφέρη, σε μια εκπομπή-σταθμό για το γυάλινο κόσμο μας, το «Σήμερα». Από εκεί ξεκίνησαν και οι Τέρενς Κουίκ, Νάσος Αθανασίου, Ανδρέας Δεληγιάννης, Νίκος Βεστάκης, Γρηγόρης Χρηστίδης.

Εκεί εμφανίστηκαν μετά τη Φωτεινή και οι πρώτες τηλε-δημοσιογράφοι: η Έμυ Πανάγου, η Νέλλυ Διγενή (καμία σχέση με τη Σεμίνα) και, κάποια στιγμή, η Λιάνα Κανέλλη.

Μάλιστα, η Φωτεινή εμφανίστηκε ως «Φωτεινή Ανδρέου», γιατί Πιπιλής ήταν ο τελευταίος, προ δικτατορίας, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης και υπήρχε «άνωθεν απαγόρευση». Άλλοι καιροί, άλλα ήθη...

Αργότερα παρουσίασε μαζί με τον Κώστα Χαρδαβέλλα την εκπομπή «Πρόσκληση στο στούντιο» και έγινε η αγαπημένη ρεπόρτερ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ιδρυτή της Ν.Δ. Με άλλα λόγια, έχει γράψει ιστορία η Φωτεινή...

Με τον ΑΝΤ1 είχε πολύχρονη συνεργασία, σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Έτσι, πιστεύω, ότι πείστηκε να χορέψει ως «σταρ».

Τώρα, είπαμε, σταρ του χορού δεν είναι. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.