Καλλυντικά φτιαγμένα... στα μέτρα μας

05.12.2016
Δραστικές ουσίες που εισχωρούν στο βάθος του δέρματος, ευφάνταστες, εξατομικευμένες συνθέσεις που δημιουργούνται ακόμα και με 3D εκτυπωτές. Τα νέα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας φέρνουν το μέλλον στο μπουντουάρ μας.

Πόσων ετών είστε; Έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, ευαίσθητη, που γυαλίζει στη ζώνη Τ του προσώπου, με μαύρα στίγματα; Σακούλες κάτω από τα μάτια; Ανάλογα με τις ενδείξεις, μπορείτε να φτιάξετε online το δικό σας κοκτέιλ συστατικών ώστε να εμπλουτίσετε με αυτό μια κρέμα βάσης. Σε εύλογο χρονικό διάστημα το καλλυντικό έρχεται στο σπίτι σας. Σε περίπτωση, βέβαια, που οι ανάγκες σας είναι πιο σοβαρές και απαιτείται η συμβουλή ειδικού, ο προσωπικός σας δερματολόγος ενδέχεται να προτείνει κάτι απόλυτα εξειδικευμένο για την ακμή, τις πανάδες ή τις ρυτίδες.

Τα νέα καλλυντικά δεν προσαρμόζονται απλώς στις απαιτήσεις μας. Χρειάζονται τη δική μας συμμετοχή για να παρασκευαστούν. Για ποιο λόγο; Επειδή το δέρμα λειτουργεί όπως ένα... οικοσύστημα. Παράγοντες όπως οι ορμόνες, η διατροφή, το στρες, η έκθεση στον ήλιο επηρεάζουν την εικόνα και την υγεία του με διαφορετικό τρόπο στον καθένα μας. Αλίμονο, λοιπόν, αν διαταραχθούν οι ισορροπίες. Με αυτό το σκεπτικό οι περισσότερες εταιρείες λανσάρουν πρωτοποριακά καλλυντικά που ξεφεύγουν από τη φιλοσοφία της μαζικής παραγωγής. Ταυτόχρονα οι δερματολόγοι δημιουργούν νέες, εξατομικευμένες φόρμουλες περιποίησης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του δέρματος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σε λίγο καιρό, μάλιστα, θα έχουμε τη δυνατότητα να τις εκτυπώνουμε από έναν τρισδιάστατο printer, αφού πρώτα επιλέξουμε τη σύνθεση, το χρώμα, το άρωμα και την υφή που θέλουμε να έχουν. Τι ισχύει όμως σήμερα;

Διάβασε περισσότερα στο ELLE για τα νέα καλλυντικά που είναι φτιαγμένα τα μέτρα μας.