Κορεάτικη ομορφιά: Γιατί όλοι μιλούν γι' αυτή ξαφνικά;

24.10.2018
Κορεάτικη ομορφιά: Γιατί όλοι μιλούν γι' αυτή ξαφνικά;
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις...

Στην αρχή εμφανίστηκαν τα ρουζ-μαξιλαράκια, οι κρέμες bb, cc και dd, και τώρα τον κόσμος της ομορφιάς έχει κυριεύσει το glass skin. Είναι επίσημο: Τα τελευταία χρόνια, η κορεάτικη ομορφιά έχει κάνει την επανάστηση της και φαίνεται πως κέρδισε.

Δες και αυτό: Το δίλεπτο μασάζ που θα κάνει το μακιγιάζ... περιττό!

Τι είναι η κορεάτικη ομορφιά;
Καλώς ή κακώς, δεν έχει καμία σχέση με τα beauty trends των Kardashians. Παίρνοντας το όνομα της από την καταγωγή της, η K-Beauty (Korean Beauty), είναι ουσιαστικά το μυστικό για απόλυτα νεανικό δέρμα.

Γιατί κατάφερε όμως η Κορέα να διαδόσει παγκοσμίως αυτό το φαινόμενο ομορφιάς;

Χάρη στην αισθητική της ομορφιάς που είναι τόσο διαφορετική από τη δική μας, επικεντρωμένη στην υγεία, την ενυδάτωση και την έλλειψη χρωστικών ουσιών. Το παρθένο και απαλό δέρμα είναι το στάνταρ της ομορφιάς, και τα προϊόντα που προέρχονται από την Ασία έχουν υψηλά ειδικά πρότυπα για να καταφέρουν όλα αυτά τα αποτελέσματα.

Δες και αυτό: Το συχνά απεριποίητο σημείο που μπορεί να καταστρέψει την εικόνα του προσώπου σου

Παρακάτω θα βρεις τις βασικές αρχές της κορεάτικης περιποίησης και ομορφιάς

Ο καθαρισμός είναι πολύ σημαντικός
Βγάλε από το μυαλό σου τον ύπνο με το μακιγιάζ της ημέρας στο πρόσωπο σου. Στην Κορέα, οι γυναίκες καθαρίζουν διπλά - συνήθως με ένα balm ή λάδι για να αφαιρέσουν το μακιγιάζ, και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αφρό ή κρέμα καθαρισμού για να απαλλαγούν από τους ρύπους.

Πρωταγωνιστής το foundation-μαξιλάρι
Θα το έχεις σίγουρα ήδη δει στην αγορά: Πρόκειται για ένα συμπαγές foundation που περιέχει ένα σφουγγάρι, και το οποίο εφαρμόζεται με ένα μαξιλαράκι. Κάνουν ευκολότερη την εφαρμογή και το την επίτευξη ενός πιο ομαλού φινιρίσματος.

Δες και αυτό: Μην φοβάσαι! Δοκίμασε αυτά τα παράξενα αλλά αποτελεσματικά μυστικά για τέλειο πρόσωπο

Τα αιθέρια έλαια είναι η ουσία της κορεατικής ομορφιάς
Τα αιθέρια έλαια είναι το βασικό στοιχείο στην ομορφιά της Νότιας Κορέας. Σκοπός τους είναι να προσθέσεις ελάχιστη υγρασία στο δέρμα πριν ενυδατωθείς για να κρατήσεις το πρόσωπο σου σε ακόμη πιο ωραία και υγιή κατάσταση.

Οι μάσκες προσώπου είναι σύμμαχοι σου
Η τάση της μάσκας-φύλλο (sheet masks) προέρχεται από τη Νότια Κορέα και έχει καταφέρει να κερδίσει χιλιάδες θαυμάστριες που την έχουν εντάξει στην ρουτίνα περιποίησης τους. Το κύριο όφελος της μάσκας είναι να ενυδατώνει το δέρμα και να το τροφοδοτεί με απαραίτητα στοιχεία όπως οι βιταμίνες.