3 απλές & "όμορφες" απολαύσεις για την ημέρα της γυναίκας

08.03.2016
Η ημέρα της γυναίκας είναι χωρίς αμφιβολία μια μοναδική ευκαιρία για να ξεκουραστείς και να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου. Και πολλές φορές αυτό το κάτι ούτε κοστίζει πολύ σε χρήματα αλλά ούτε και σε χρόνο. Παρακάτω θα διαβάσεις πώς μπορείς να νιώσεις υπέροχα αυτή την ιδιαίτερη μέρα και πως θα αισθανθείς ακόμη καλύτερα για τον εαυτό σου. Και μια συμβουλή: βρες έστω και δέκα λεπτά την ημέρα για εσένα και αξιοποίησέ τά όπως θέλεις εσύ και μόνο εσύ. Kαι μην ξεχνάς: “Το σεξαπίλ είναι 50% αυτό που έχεις και το άλλο 50% αυτό που νομίζουν οι άλλοι πως έχεις”- Σοφία Λόρεν

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο:

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο ή πολύ... “απλό” αλλά δεν είναι. Για αυτή την ξεχωριστή ημέρα βάλε τον εαυτό σου πρώτο και απόλαυσε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Μετά από μια απαιτητική μέρα στο γραφείο γέμισε τη μπανιέρα σου ζεστό νερό και πρόσθεσε 4 σταγόνες από έλαιο σανταλόξυλου, έλαιο τζίντζερ και έλαιο τριαντάφυλλου και απόλαυσέ το! Το μαγικό αυτό μίγμα θα χαλαρώσει τα νεύρα σου και θα νιώθεις σούπερ μόλις βγεις.

Πιες ένα ποτηράκι κρασί μέσα στη μπανιέρα ή διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο! Βάλε απαλή χαλαρωτική μουσική και φτιάξε ένα σπα στο σπίτι σου!

Περιποίηση για τα πόδια σου μόνο:

Βούτηξε τα πόδια σου καθημερινά, για 5-10 λεπτά σε χλιαρό νερό στο οποίο θα έχεις διαλύσει μια χούφτα χονδρό αλάτι. Το νερό, σε συνδυασμό με το ιώδιο που περιέχει το αλάτι, βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Ετσι, ξεκουράζονται τα πόδια, υποχωρώντας ταυτόχρονα και το πρήξιμο από τους αστραγάλους. Αν ειδικά κάνεις και μασάζ στα πόδια σου με τα χέρια σου θα δεις πόσα ξεκούραστα θα τα νιώσεις μετά.

Πάρε έναν υπνάκο:

Σίγουρα η καθημερινότητα σου είναι δύσκολη και ο χρόνος που έχεις για τον εαυτό σου είναι ελάχιστος θα δεις όμως πως αν βρεις 20-30 λεπτά την ημέρα να ξεκουραστείς λιγάκι τότε θα νιώσεις τελείως διαφορετικά. Ακριβώς όπως κουράζεται το σώμα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας έτσι κουράζεται και το μυαλό μας και χρειάζεται λίγο χρόνο να ξεκουραστεί. Φυσικά κανείς δεν είπε να χάσεις όλη την ημέρα σου και να κοιμηθείς, απλά να χαλαρώσεις για λίγα λεπτά.