3 "σπιτικά" σκράμπ για κορμί χωρίς κυτταρίτιδα

09.04.2016
Φυσικά και η κυτταρίτιδα όχι μόνο δεν είναι ο,τι καλύτερο για εσένα αλλά "χαλάει" την όψη του κορμιού σου. Το 90% των γυναικών του πλανήτη έχει μεγάλο πρόβλημα μαζί της και σίγουρα δεν είναι και εύκολο να την ξεφορτωθείς. Ο λόγος για την κυτταρίτιδα που έχει κάνει κατάληψη σε πολλά και διάφορα σημεία του κορμιού σου, προκαλώντας σου τουλάχισοτν πονοκέφαλο! Κάτι που κάθεσαι με τις ώρες στο γραφείο και έχεις βγάλει από το λεξικό σου τη λέξη κίνηση, κάτι που το χειμώνα όσο να ‘ναι τίμησες δεόντως ότι λιπαρό φαγητό πέρασε από το διάβα σου, δεν της ήταν και πολύ δύσκολο να κάνει την εμφάνισή της. Μη χάνεις χρόνο και ξεκίνησε τώρα κιόλας ακολουθώντας τις παρακάτω εύκολες και "σπιτικές" συνταγές για να την περιορίσεις!

Σκράμπ κατά της κυτταρίτιδας με καφέ:

Κυτταρίτιδα τέλος με τους κόκκους καφέ: Aν βλέπεις πως η κυτταρίτιδα αρχίζει να κάνει την εμφάνιση της σε διάφορα σημεία του κορμιού σου τότε δεν έχεις παρά να επενδύσεις στους κόκκους του καφέ για να φτιάξεις το τέλειο σκρaμπ. Η καφεΐνη θα τονώσει τα κύτταρα σου στα σημεία αυτά και αν την χρησιμοποίησεις σαν απολεπιστικό θα δεις πως θα αποχαιρετήσεις μια για πάντα τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα σε αυτά τα σημεία θα είναι πιο λείο και απαλό.

Σκράμπ κατά της κυτταρίτιδας με πάπρικα, κανέλα και πιπέρι.

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Λάδι κανέλας

Πώς θα το κάνεις:

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και κάνε μασάζ με το μίγμα στις περιοχές που έχεις κυτταρίτιδα αλλά και τοπικό πάχος για 5 λεπτά. Ξέβγαλε με κρύο νερό και θα δεις πως αν το επαναλάβεις 2 φορές την εβδομάδα θα δεις τη διαφορά!

Σκράμπ με λεμόνι, αμυγδαλέλαιο και πιπέρι:

Θα χρειαστείς:

  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο
  • 100 ml αμυγδαλέλαιο
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαύρο πιπέρι

Πώς θα το κάνεις:

Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά και αποθήκευσέ τα σε ένα γυάλινο βαζάκι και φύλαξέ το σε ένα ξηρό και δροσερό μέρος. Ο καλύτερος τρόπος να το χρησιμοποιήσεις για να έχεις άμεσα αποτελέσματα είναι να το απλώσεις μετά το μπάνιο σε καθαρό δέρμα στις περιοχές που έχεις κυτταρίτιδα. Πρόσεξε όμως μην το απλώσεις στο δέρμα σου αν είναι κόκκινο ή ερεθισμένο.