3 μοναδικές χρήσεις του τζίντζερ για την ομορφιά σου

21.10.2016
Το τζίντζερ δεν δίνει απλά γεύση στο φαγητό μας αλλά όπως αποδεικνύεται μπορεί να λειτουργήσει τέλεια και για την ομορφιά σου. Πρώτα απ'όλα ας ξεκαθαρίσουμε πως μιλάμε για φρέσκο τζίντζερ και καλό είναι να το χρησιμοποιήσεις όσο πιο σύντομα μπορείς και να μην μείνει πολύ καιρό.

Αναζωογονητικό σκραμπ σώματος με τζίντζερ και λεμόνι:

Μια από τις πιο αναζωογονητικές ιδιότητες του τζίντζερ είναι χωρίς αμφιβολία το αίσθημα φρεσκάδας και αναζωογόνησης. Αν το αναμείξουμε με λίγη ζάχαρη τότε έχουμε έτοιμο ένα σούπερ σκραμπ που θα σε αναγνωρίσει και θα σε ξυπνήσει.

Αναμειγνύουμε λοιπόν μισό φλιτζάνι ζάχαρη, 1/4 ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ και λίγο λεμόνι. Αν αναμείξεις τα συστατικά σε ένα μπολ και το ανακατέψεις καλά δεν μένει παρά να κάνεις το σκραμπ σου στο μπάνιο και να ξεβγάλεις καλά. Η επιδερμίδα σου θα είναι βελούδινη αμέσως μετά.

Άλατα μπάνιου με τζίντζερ και κανέλα

Kαι το τζίντζερ αλλά και η κανέλα ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος πράγμα που τελικά βοηθάει στην κούραησ που νιώθεις μετά από μια γεμάτη μέρα. Αν γεμίσεις το μπάνιο σου με τα συγκεκριμένα άλτα θα δεις πόσο όμροφα θα νιώθεις.

Άλατα Μπάνιου με τζίντζερ:

1/4 γ. χοντροκομμένο αλάτι της θάλασσας 3 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού (προαιρετικά, για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση) Συνδύασε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό δοχείο και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσέ τα στο ζεστό μπάνιο σου και θα δεις αμέσως τη διαφορά!

Λαδάκι για μασάζ:

Φυσικά το μασάζ σώματος είναι οτι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον καλό σου και εκείνος με την σειρά του σε έσενα οπότε δεν έχεις παρά να παρασκευάσεις μόνη σου ένα σούπερ λαδάκι για μασάζ που θα απολαύσετε και οι δυο.

Ρομαντικό Λάδι μασάζ με τζίντζερ:

  • Ένα καθαρό κομμάτι ρίζας τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες

  • 10-12 μικρά αποξηραμένα μπουμπούκια τριαντάφυλλου και λίγο αμυγδαλέλαιο.

Σε ένα μικρό γυάλινο δοχείο, ανάμειξε όλα τα συστατικά και ανακίνεισε καλά, χτυπώντας την πλευρά του γυαλιού μέχρι όλο το τζίντζερ να είναι προς τα κάτω. Άφησέ το να "κάτσει" για 5-7 ημέρες, ανακινώντας καθημερινά και χρησιμοποίησέ το ως ρομαντικό λάδι μασάζ.