Γιατί έφυγε ο Νίνο;

17.11.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, μεγάλη θλίψη έπεσε στη "μεγάλη του Fame Ακαδημία" μετά από την οικειοθελή αποχώρηση του Νίνο.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μεγάλη θλίψη έπεσε στη "μεγάλη του Fame Ακαδημία" μετά από την οικειοθελή αποχώρηση του Νίνο. Ο νέος από τη Ρόδο, μετά από μία εβδομάδα βαθύτατης περισυλλογής και εσωτερικής μάχης, αν θα πρέπει ή όχι να συνεχίσει τις σπουδές του αοιδού, πήρε τη μεγάλη απόφαση να βγει στον έξω κόσμο και να αναζητήσει μόνος του την όποια τύχη. Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτό ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί, παρόλο που οι συμπαίκτες του ζητούσαν να τους πει έστω μία κουβέντα. Ο Νίνο ήταν αποφασισμένος καθώς συνέτρεχαν "προσωπικοί λόγοι και για το λόγο αυτό έφυγε" όπως χαρακτηριστικά τους είπε.

Οι συμπαίκτες του, αφού είδαν και απόειδαν και γνώμη δεν του άλλαξαν, έμπηξαν τα κλάματα - ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις - και του κούνησαν...μελωδικά το μαντήλι. Αυτοί που το πήραν κατάκαρδα ήταν ο Θάνος, ο Γρηγόρης και η Φωτεινή που από τη μέρα της "ηρωικής φυγής" έχει πέσει σε κατάθλιψη. Η, δε, Άσπα τα "πήρε κρανίο", ενώ όταν ξανασκέφτηκε το πράγμα κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Νίνο την έκανε επειδή εντόπισε υποκρισία ανάμεσα στους παίκτες.

Και μια που αναφέρθηκα στην υποκρισία, η σκηνή του αποχωρισμού αξίζει το Όσκαρ καλύτερου δράματος, ενώ το δάκρυ που έχυσαν τα παιδιά, κάθε μέρα να έκανε προπόνηση πάνω σε αυτό ο Νίκος Ξανθόπουλος - τι λέω η Μάρθα Βούρτση - τόσο δεν θα το έριχναν. Η, δε, μουσική υπόκρουση δεν το συζητώ ταίριαζε γάντι, με τους κάμεραμεν σωστά ζογκλέρ να τραβούν τα καλύτερα δυνατά πλάνα. Το αποτέλεσμα ήταν ομολογουμένως πετυχημένο. Ωστόσο, έχω να διατυπώσω την εξής ερώτηση: "Που πας ρε Νίνο και αφήνεις έτσι τις μικρές ¨Νινίτσες¨ σου"; Εξόν και αν τυπώσεις μπλουζάκια με το πρόσωπο σου και όπως κάποτε κυκλοφορούσαν με τον Ντι Κάπριο στον Τιτανικό και τον Γκλέτσο στους Ψίθυρους Καρδιάς, να τις δούμε τώρα με τον Νίνο στο Fame.