Το Δωδεκάθεο των κοσμικών

05.12.2002
Απρίλιος: Το "Ναι, είμαστε μαζί" που όλοι περιμέναμε επιτέλους ειπώθηκε. Ο Στράτος Τζώρτζογλου και η Δήμητρα Ματσούκα παραδέχτηκαν επισήμως τον έρωτα τους.
Ιανουάριος: Ο κύκλος σπουδών στην "Μεγάλη του Fame Ακαδημία" ολοκληρώθηκε και "πιο καλή μαθήτρια" αναδείχθηκε η Φωτεινή. Η νικήτρια κλείνει συμβόλαιο με την Heaven κι εδώ αρχίζει το μεγάλο πανηγύρι. Η Ασπα - η γνωστή εγώ είμαι ντόμπρα και τα λεω έξω από τα δόντια - γίνεται...Τούρκα από το κακό της και βγαίνει στα κανάλια, μιλώντας για "στημένα" παιγνίδια. Μέχρι και στης Λαμπίρη - που κάποτε δεν γνώριζε την κυρία - πήγε, δίνοντας ρεσιτάλ...κακίας. Στην Φάρμα, "μέγας αγρότης" αναδείχθηκε ο Γιάννης, ο οποίος αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της γειτόνισσας του - κάτοικοι Κηφισιάς και οι δύο - Ελένης και ο σάλος που ξεσπάει είναι μεγάλος. Γενικά, πρόκειται για έναν...reality μήνα.

Φεβρουάριος: Ο μήνας αυτός "σημαδεύεται" από τον γάμο της Τζένιφερ Λοπέζ και του Μπεν Αφλεκ. Στο μυστήριο παρίσταται το μισό Χόλιγουντ, ενώ οι παπαράτσι δίνουν "μάχη" για το ποιος θα βγάλει την πρώτη φωτογραφία. Οι πρώην της Λοπέζ την "θάβουν" δημοσίως για την τάση της στους γάμους, αν και η έκπληξη έρχεται από την Γκουίνεθ Πάλτροου. Η πρώην του Αφλεκ δηλώνει: "Ο Μπεν μου εκμυστηρεύτηκε ότι δεν με έχει ξεπεράσει". Το ζευγάρι τους αγνοεί καθώς ασχολείται με σοβαρότερα θέματα, όπως να συντάξει το προγαμιαίο συμβόλαιο που εκτός από το μοίρασμα της περιουσίας έχουν να διευθετήσουν και τις φορές που θα κάνουν sex. Η νύφη θέτει κατώτατο όριο τις τρεις ημερησίως, διότι η γυναίκα είναι από το Πουέρτο Ρίκο κι εκεί το αίμα τους βράζει.

Μάρτιος: Ένα ακόμη βιβλίο έρχεται να ταράξει την ηρεμία της ελληνικής show biz. Η κόρη της ανιψιάς, της πρώτης εξαδέλφης, της κουμπάρας της Βίσση (που πλένανε στην ίδια σκάφη) γράφει βιβλίο για την αοιδό. "Αννα Βίσση: sex, βία και αηδία" είναι ο τίτλος και καταλαβαίνεις το περιεχόμενο του. Ο ντόρος είναι μεγάλος, οι μηνύσεις πάνε κι έρχονται με την "συγγραφέα" να απειλεί: "Η θεία, της εξαδέλφης, της ανιψιάς, που είναι συμπεθέρα με την Βανδή μου έχει πει πολλά για την γούνα της". Μια που αναφέρθηκα στο Δεσποινάκι, η αοιδός ξεκινάει επίσημα την διεθνή καριέρα της από την Ισπανία. "Αντε hola" τιτλοφορείται ο πρώτος ιντερνάσιοναλ δίσκος - από το Αντε γεια - και γίνεται ύμνος της Μπανταχόφα (ομάδα Β' κατηγορίας Ισπανίας). Μετά από αυτό τι να πω, άντε να πάει εκεί και ο Ντέμης και να γίνει το αστέρι τους.

Απρίλιος: Το "Ναι, είμαστε μαζί" που όλοι περιμέναμε επιτέλους ειπώθηκε. Ο Στράτος Τζώρτζογλου και η Δήμητρα Ματσούκα παραδέχτηκαν επισήμως τον έρωτα τους και πλέον ζουν μαζί στο σπίτι του στην Καστέλα. Το διαζύγιο του με την Μαρία Γεωργιάδου δρομολογείται και το πάλαι ποτέ "παράνομο" ζεύγος κάνει σχέδια γάμου.

Μάης: Ο πρώτος "γάμος της χρονιάς" είναι γεγονός! Η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παντρεύονται σε κλειστό - τρόπος του λέγειν - κύκλο, όπου μέσα παραβρίσκονται λίγοι κι εκλεκτοί φίλοι ( όχι ο Ανατολάκης δεν είναι εκεί) κι απέξω μιλιούνια τα παπαράτσι και οι κάμερες για το σχετικό ρεπορτάζ. Τέτοιες στιγμές δεν ζήσαμε ούτε στου Τσαλίκη. Η ενημέρωση είναι καθημερινή και αφορά από το σεμέν που αγόρασε η νύφη, μέχρι τα παπούτσια που θα φορέσει ο "Ελέ" στον γάμο.

Ιούνιος: Τώρα που τελείωσε το πρωτάθλημα ο Μιχάλης Κωνσταντίνου μπορεί να ξαναερωτευτεί (εξόν κι αν σέρνεται και στην προετοιμασία). "Η αγάπη ήρθε από κοντά" και είναι η Αννα Βίσση. (Α, παρέλειψα να σου πω ότι η αοιδός έχει χωρίσει από τον Φραγκολιά). Η Κύπρος σε όλο της το μεγαλείο, όπως και ο έρως. Το πρώτο κονέ έγινε μια κρύα νύχτα του Φλεβάρη στο "Fever" και αποτελειώθηκε τώρα καθώς τότε εκείνη είχε τον μοντέλο κι εκείνος τον Παναθηναϊκό. Το ζεύγος περνάει ανενόχλητο ρομαντικές στιγμές στην μεγαλόνησο, μια και Alter και Star δεν διαθέτουν υψηλό μπάτζετ να στείλουν τα "λαγωνικά" τους για επιτόπιο ρεπορτάζ. Α, μάνα και πατέρας Κωνσταντίνου εγκρίνουν τη νύφη καθώς επίσης και Παναθηναϊκός με Καρβέλα.

Ιούλιος: Σιγά μην άφηνε η Δέσποινα Βανδή να της κλέψει τη καθεδρία το άνωθεν ζεύγος. Καταστρώνει, λοιπόν, σχέδια γάμου όμως ο Ντέμης Νικολαϊδης σφυρίζει αδιάφορα. "Ρε καλέ μου, ρε χρυσέ μου" τίποτε αυτός. Νύφη δε ντύνεται, αλλά τον πείθει να κάνουν κοινή φωτογράφηση σε γνωστό περιοδικό. "Η Αγάπη μας" είναι ο τίτλος και άγιος ο Θεός! Στο μεταξύ, στην Μύκονο καταφθάνει και ο τελευταίος κοσμικός, οπότε η Βάνα Μπάρμπα αποφασίζει να βαφτίσει την κόρη της. Το όνομα αυτής Φαίδρα - Θεοδώρα, νονά η Ζωή Λάσκαρη και καλεσμένοι ο, τι κοσμικό κυκλοφορεί στο νησί. Μπάρμπα κόρη είναι αυτή!

Αύγουστος: Στην Πάρο γίνεται ο δεύτερος "γάμος της χρονιάς". Ο Γιάννης Πάριος παντρεύεται την καλή του Έλενα σε μία σεμνή τελετή, ενώ ακολουθεί τρικούβερτο γλέντι. Άντε ρε και πάλι "Στα δικά μας οι ελεύθερες". Στο μεταξύ, η Ελένη Μενεγάκη βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα, αν πρέπει να συνεχίσει τον Πρωινό Καφέ ή να κάνει ένα δεύτερο παιδί και να αφιερωθεί στην οικογένεια. Αν είναι να την αντικαταστήσει ο Μικρούτσικος τότε: "Ελένη ξέχνα τα παιδιά και κέρνα καφεδιά". Α, βάφτισε τον γιο της - και μέλλων αρχηγό κράτους κατά την αστρολόγα Λίτσα Πατέρα - με νονά την κουμπάρα Νατάσσα Θεοδωρίδου. Εδώ, πάει το "σύρε με παπά, φέρε με κουμπάρε" ή το "Κουμπαριά στην κουμπαριά και πάλι κουμπαριά".

Σεπτέμβριος: "Γάντι μου ταιριάζει η μητρότητα" σκέφτηκε η Μιμή Ντενίση και προχώρησε σε μία δεύτερη υιοθεσία. Μετά την Μαριτίνα υιοθέτησε ένα αγοράκι και θα του δώσει το όνομα Κωνσταντίνος ( αυτοκρατορικό και αρχηγικό δε λεω). Με τον γιο της κάνουν και τα απαραίτητα εξώφυλλα - όπως τότε με την Μαριτίνα - προκειμένου ο κόσμος να γνωρίσει το νέο μέλος του Ντενισέικου. Την ίδια στιγμή, στο Χόλιγουντ το μέγα θέμα των ημερών είναι ο θυελλώδης έρωτας της Νικόλ Κίντμαν και του Ράσελ Κρόου, οι οποίοι κάνουν δημόσιες εμφανίσεις, δίνουν συνεντεύξεις και καταστρώνουν σχέδια γάμου.

Οκτώβριος: Τον μήνα αυτόν γίνεται ο τρίτος "γάμος της χρονιάς". Πήξαμε στους γάμους, αλλά εδώ είναι ο καλύτερος. Ο Αντώνης Ρέμος εγκαταλείπει την εργένικη ζωή που με τόσο πάθος υπεράσπιζε και παντρεύεται την καλή του Ζέτα Μακρυπούλια. Ούτε κι εδώ έχουμε ανοιχτούς γάμους και πανηγύρια καθώς το ζεύγος επιλέγει να γίνει το μυστήριο σε ένα ερημοκλήσι στην Γκούρα Κορινθίας. Φωτογραφίες και τα συναφή δεν υπάρχουν, αλλά ακούγεται πως η νύφη είναι έγκυος! Στο μεταξύ, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς - καιρό είχαμε να μάθουμε νέα της - αρραβωνιάστηκε έναν ντράμερ. Α, την παρθενιά την έχει χάσει προ πολλού.

Νοέμβριος: Το Τσαλικέικο διαιωνίζεται καθώς ο Γιώργος Τσαλίκης και η σύζυγος του Δώρα αποκτούν το πρώτο τους τέκνο, ένα υγιέστατο αγόρι. Η χαρά τους είναι απερίγραπτη, ενώ το ζευγάρι για να αποφύγει τις σκηνές απείρου κάλλους, που ζήσαμε στον γάμο τους με τις κάμερες και τα παπαράτσι, εμφανίζουν δημόσια τον γιο τους κατά την έξοδο από το νοσοκομείο. Για τον μικρό Τσαλίκη, η Μαρία Παπαπέτρος προβλέπει ότι θα γίνει αρχηγός κράτους. Εδώ, τίθεται μέγα ζήτημα αφού και της Μενεγάκη θα γίνει, εξόν κι αν ο ένας είναι κυβέρνηση και ο άλλος αντιπολίτευση. Διάλεξε και πάρε.

Δεκέμβριος: Η πρώτη σοβαρή κρίση στον γάμο της Τζένιφερ Λοπέζ και του Μπεν Αφλεκ έχει ταράξει συθέμελα το σπιτικό τους. Ο διάσημος ηθοποιός ως φαίνεται βαρέθηκε την οικογενειακή θαλπωρή και αναζητεί την χαρά σε μπαρ με...ροζ κουνελάκια. Η Λοπέζ μαθαίνει τα νυχτοπερπατήματα του καλού της, στο Χόλιγουντ κυκλοφορούν ανέκδοτα του τύπου "Τι είναι αυτό που μέσα σε ένα χρόνο ντύνεται στα άσπρα και μετά στα γκρι; Η Λοπέζ νύφη και ζωντοχήρα" και γενικά επικρατεί μία κατάσταση με πολύ κους, κους. Τι θα γίνει τελικά; Θα ξεπεράσει το ζεύγος την κρίση; Η συνέχεια στον επόμενο Καζαμία.