Δεν το... "Believe" κέρδισε ο Ρώσος!

26.05.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Το «Believe» δεν το «Believe» νικητής της φετινής Γιουροβίζιον είναι ο Ρώσος, Ντίμα Μπιλάν! Αυτός ο αχώνευτος που δε βρέθηκε άνθρωπος να πει μισή καλή κουβέντα για την αφεντιά του.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Το «Believe» δεν το «Believe» νικητής της φετινής Γιουροβίζιον είναι ο Ρώσος, Ντίμα Μπιλάν! Αυτός ο αχώνευτος που δε βρέθηκε άνθρωπος να πει μισή καλή κουβέντα για την αφεντιά του. Βέβαια, η νίκη του δεν ήταν έκπληξη. Το αντίθετο θα έλεγα, αφού πολλοί πίστευαν για διάφορους λόγους - μόνο για το τραγούδι του δεν το πίστευαν - ότι η Ρωσία θα πάρει φέτος την Γιουροβίζιον. Και είναι ο πρώτος άνδρας μετά το '90, που κερδίζει το διαγωνισμό.

Γενικά, σε αυτό το διαγωνισμό δεν υπήρξαν εκπλήξεις και η πρώτη τριάδα ήταν η αναμενόμενη. Αν και εννοείται πως προτιμούσαμε να δούμε την Καλομοίρα σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Στο τσακ έχασε τη δεύτερη από την Ουκρανή, Άνι Λόρακ κι ας όψονται γι αυτό οι γνωστές συμμαχίες, που στο τέλος έριξαν την Ελλάδα στην τρίτη θέση. Τα δωδεκάρια και τα δεκάρια μοιράζονταν απλόχερα και προκλητικά σε Ρωσία και κυρίως στην Ουκρανία, που λίγο πριν το τέλος ήταν τρίτη με διαφορά πίσω από την Καλομοίρα, η οποία «τσίμπαγε» κάποια δυάρια, τριάρια και μηδενικά. Και σε ρωτώ τώρα εγώ, σε αυτές τις χώρες το «Secret combination» δεν άρεσε καθόλου, που του έδωσαν κουλούρα;

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Αρμενία, που επίσης δεν ήταν έκπληξη, αφού το «Κέλε Κέλε» είχε μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό, ακόμη και στην Ελλάδα, που της έδωσε απλόχερα το δωδεκάρι. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε η Νορβηγία και ναι, αυτή ήταν έκπληξη. Την δεκάδα συμπλήρωσαν η Σερβία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν (στην πρώτη του συμμετοχή στο διαγωνισμό), Ισραήλ και Βοσνία Ερζεγοβίνη (τα δύο αδέλφια που άπλωσαν μπουγάδα και είχαν κάτι κυριούλες να πλέκουν). Όσο για τις μεγάλες χώρες της EBU (Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία) κατέλαβαν ως συνήθως τις τελευταίες θέσεις. Έκπληξη ήταν η 16η θέση της Ισπανίας, αφού το «Τσίκι, Τσίκι» είχε μεγάλη πέραση στο νεανικό κοινό και περίμενε κανείς (μαζί κι εγώ, που ήμουν τρελή φαν. Μέχρι πέντε sms έστειλα) πως θα ήταν πιο ψηλά στη βαθμολογία.