Γιατί η Καλομοίρα είναι η μεγάλη νικήτρια!

26.05.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Η Καλομοίρα πρώτη στις καρδιές μας» ο ένας, «Σα να ήταν πρώτη η Καλομοίρα» ο άλλος, «Οι συμμαχίες έφαγαν την Καλομοίρα» ο παράλλος. Αυτοί και άλλοι τέτοιοι τίτλοι έπαιζαν την επόμενη
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Η Καλομοίρα πρώτη στις καρδιές μας» ο ένας, «Σα να ήταν πρώτη η Καλομοίρα» ο άλλος, «Οι συμμαχίες έφαγαν την Καλομοίρα» ο παράλλος. Αυτοί και άλλοι τέτοιοι τίτλοι έπαιζαν την επόμενη του τελικού της Γιουροβίζιον στις περισσότερες εκπομπές και να σου πω κάτι; Αυτή είναι η αλήθεια κι ας πρόκειται για κλισέ κι ας βγάζει λίγο... παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του!

Η Καλομοίρα είναι πράγματι η νικήτρια της Γιουροβίζιον από όποια πλευρά και αν το δεις και είναι νικήτρια σε εθνικό και προσωπικό επίπεδο. Σε εθνικό, η επιτυχία της ελληνικής συμμετοχής είναι μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς ότι η Καλομοίρα βγήκε τρίτη σε ένα διαγωνισμό που ψήφιζαν 43 χώρες (αριθμός - ρεκόρ) εκ των οποίων οι μισές και περισσότερες χώρες είναι μέλη του πρώην ανατολικού μπλοκ (στο στομάχι μου έχουν κάτσει), ενώ υπάρχουν και άλλες συμμαχίες που έχουν δημιουργήσει ένα... άβατο, όπως η Σκανδιναβία!

Κι, όμως, η Ελλάδα κατάφερε να «τσιμπήσει» βαθμούς ακόμη κι από τις ανατολικές χώρες, ενώ πήρε έξι δωδεκάρια, μόλις ένα λιγότερο από τη νικήτρια Ρωσία. Η τρίτη θέση της Καλομοίρας έχει μεγαλύτερη αξία από αυτή που είχαν πάρει οι Antique και ο Sakis Ρουβάς, αφού οι χώρες που ψήφιζαν ήταν περισσότερες. Σε προσωπικό επίπεδο η καλομοίρα είναι μεγάλη νικήτρια. Με το νάζι και τη φρεσκάδα της κέρδισε τους πάντες, ενώ κατάφερε και τα έβαλε με τα «ιερά» σέξι τέρατα τους διαγωνισμού, την Ουκρανή και την Αρμένισσα.

Στο ανατολίτικο κούνημα της Αρμένισσας και το sexy show της Ουκρανής, που κόλαζε και παπά (Θέε μου σχώρνα με και την Λόρακ μαζί που το Σάββατο τρέλανε τους πάντες), η μικρή Καλομοίρα έβαλε την τσαχπινιά και το νάζι της κι αν δεν ήταν οι έρμες οι συμμαχίες θα είχε βγει δεύτερη, αφήνοντας πίσω τις δύο γυναίκες - κόλαση! Η άλλη προσωπική επιτυχία της καλομοίρας είναι ότι απέδειξε ? ακόμη και σε ένα διαγωνισμό όπως η Γιουροβίζιον -ότι έχει άστρο και ταλέντο κι αν το θελήσει πραγματικά (και δεν την γλυκάνουν οι ελληνικές πίστες) μπορεί να κάνει διεθνή καριέρα. Εξάλλου, είναι μικρή και τα αγγλικά είναι η μητρική της γλώσσα.

Πάντως, μετά το τέλος της Γιουροβίζιον στο εξής ένα συμπέρασμα καταλήγουμε: όσο κι αν προσπαθήσουμε, όποιον κι αν στείλουμε (ακόμη και την Δέσποινα Βανδή, που λέει ο λόγος) καλύτερη θέση από την τρίτη δεν πρόκειται να πάρουμε. Αυτό είναι το ταβάνι που πιάνουμε στον εν λόγω διαγωνισμό. Κι αν η Έλενα Παπαρίζου (χωρίς να θέλω να μειώσω τη νίκη ή την αξία της) κατάφερε και πήρε την πρωτιά ήταν οι Σουηδικές της καταβολές. Τότε, λόγω, της καταγωγής της οι Σκανδιναβικές χώρες (που ως συμμαχία είναι κλειστή και χειρότερη ακόμη κι από αυτήν των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ) της είχαν δώσει απλόχερα δωδεκάρια και δεκάρια. Έκτοτε και πριν από την Παπαρίζου μήτε που είδαμε βαθμούς. Έναν βαθμό μας έδωσε φέτος η Σουηδία και μάλλον αυτός είναι λόγος να βγούμε στους δρόμους να πανηγυρίσουμε!