Ο Λούκας Γιώρκας με ζεϊμπεκιά πάει Eurovision!

03.03.2011
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Χθες ήταν η μεγάλη βραδιά της Eurovision και ανάμεσα στους 6 υποψηφίους ο Λούκας Γιώρκας με το τραγούδι του "Watch My Dance" κατάφερε να υπερισχύσει και τελικά θα εκπροσωπήσει την Ελλαδίτσα στον ξακουστό διαγωνισμό της Eurovision!

Αγαπημένε μου Σωτήρη,

Χθες ήταν η μεγάλη βραδιά της Eurovision και ανάμεσα στους 6 υποψηφίους ο Λούκας Γιώρκας με το τραγούδι του "Watch My Dance" κατάφερε να υπερισχύσει και τελικά θα εκπροσωπήσει την Ελλαδίτσα στον ξακουστό διαγωνισμό της Eurovision!

Θα σου τα πω όλα όμως Σωτήρη μου για τη χθεσινή βραδιά γιατί όπως ξέρεις δε μπορώ να σου κρατάω μυστικά.

Η βραδιά ξεκίνησε με την ομάδα κρουστών του Νίκου Τουλιάτου, να χτυπά τα τύμπανα ντυμένη στα μαύρα και δε σου το κρύβω μια ψιλοκατάθλιψη άρχισε να με διαπερνάει. Δεν ήθελε και πολύ μέχρι να μας καλωσορίσει η η μαυροφορεμένη Λένα Αρώνη και να κάνει τις συστάσεις με την κριτική επιτροπή: Μαρία Λαχανά, Μιχάλης Τσαουσόπουλος, Μπέσυ Μάλφα, Ανδρέας Πυλαρινός, Γιώργος Παυριανός.

Δεν ξέρω Σωτήρη μου αλλά μου ήρθε στο μυαλό μια μaντινάδα με όλο αυτό το σκηνικό: "Όποιος ρούχο φορεί στου κοτσυφιού το χρώμα ή πόνο έχει στην καρδιά ή συγγενή στο χώμα". Τι να σου πω Σωτήρη μου, δεν ξέρω ποιο από τα δύο ισχύει εδώ.

Οι 6 υποψήφιοι ανέβηκαν που λες μαζί στη σκηνή για ένα μίνι ποτ-πουρί των τραγουδιών , με τον Νίκο Τουλιάτο να παίζει μουσική με μια... μπουκάλα νερού. Παρέλασε αρκετός κόσμος ενώ ο Ρουβάς έστειλε και εκείνος τις ευχές του στους υποψηφίους.

Μετά Σωτήρη μου από όλα αυτά, και ενώ περιμένεις να δεις κάτι να ανέβεις ψυχολογικά και να σκάσει λιγάκι το χειλάκι σου χάνεσαι στο φτωχό φόντο φόντο και τα αυτάκια σου ζορίζονται από τον ήχο. Όχι και το καλύτερο σου όταν περιμένεις υπερπαραγωγή σόου, είναι η αλήθεια.

Τα κομμάτια τι να σου πω ταίριαζαν αρκετά με το υποτονικό σκηνικό, που είσαι Αλκαίε , που είσαι Παπαρίζου ή έστω που είσαι βρε Καλομοιράκι να μας κάνεις να σηκωθούμε από τον καναπέ, να νιώσουμε λιγάκι ζωντανοί. Αχ πάνε αυτές οι εποχές, η κρίση χτυπάει και τη Eurovision...

Η Αντιγόνη Ψυχράμη θα ήθελε πολύ να είναι η νέα Παπαρίζου με το "It’s all greek to me", αλλά θέλει δουλειά ακόμη , ενώ η Βαλάντω Τρίφωνος με το "The time is now" μου θύμισε soundtrack του "Τιτανικού". Τα Κόκκινα Χαλιά με το "Come with me" δεν με έκαναν να κόψω τη φλέβα μου και να πάω μαζί τους , ενώ οι Τριημιτόνιο μάταια προσπαθούσαν να με κάνουν να χαμογελάσω με το υποψήφιο "Χαμογέλα".

Το τραγούδι που ξεχώρισε λοιπόν, ήταν αυτό του Λούκα Γιώρκα ("Watch my dance") που είχε κάτι από ραπ ζειμπεκιά, κάτι από Ελλάντα αλλά βέβαια το ξεκίνημα από Στέρεο Mike μας μπέρδευε. Τι να σου πω χρυσέ μου έμενα μου φάνηκε πώς οι δημιουργοί του τραγουδιού έφτιαξαν δύο τραγούδια και επειδή δεν ήξεραν ποιο να διαλέξουν αποφάσισαν να τα κάνουν ένα!

Αφού Σωτήρη μου κρατούσα το μάτι ανοιχτό μετά δυσκολίας λίγο πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ήρθε και ο Ντέιβιντ Λιντς να με αποτελείωσει. Σε ένα παγκάκι καθόταν που λες ο Ντέιβιντ, που ερμήνευσε σε ρυθμούς jazz και με μπανάνες και ντουμάτες στα χέρια, ελληνικές συμμετοχές από τα παλιά, όπως το "Secret Combination", "Shake It" και "Opa", που σόρι που θα σου το πω αλλά είχαν αφήσει –όλες αυτές οι εκτελέσεις- το κέφι στο σπίτι!

Go Λούκας, go Greece λοιπόν! Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Ελένη Αναστασάκη