Η αγελάδα με το "χρυσό γάλα"!

22.10.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Ευτυχισμένες στιγμές πέρασε η Αθηνά Ωνάση στις διακοπές με τον Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο, στην Ουρουγουάη
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ευτυχισμένες στιγμές πέρασε η Αθηνά Ωνάση στις διακοπές με τον Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο, στην Ουρουγουάη και άμα τη επιστροφή τους στη Βραζιλία, αποφάσισε να του κάνει ένα μικρό δώρο. Αυτό δεν το βρήκε σε κάποιον από τους φημισμένους Οίκους, Dior, Kenzo ή κάτι σχετικό, αλλά σε μία ζωοπανήγυρη στο Σαο Πάολο.

Να μαντέψεις; Δεν είναι τρακτέρ, δεν είναι μηχανή για το γκαζόν, δεν είναι αρβύλες, δεν είναι σαμάρι για το άλογο του, δεν είναι καν άλογο. Τι είναι; Μα μία αγελάδα φυσικά. Και το γράφω τόσο απλά, διότι τι ποίο φυσικό από το να αγοράσεις ως κατοικίδιο μία αγελάδα. Εξάλλου, τόπο έχει ο "Ντόντα" για να την βάλει.

Ωστόσο, το παράδοξο είναι αλλού. Αν κρίνουμε από την τιμή - κόστισε στην Αθηνά 300 χιλιάδες δολάρια - τότε πρέπει να μιλάμε για την αγελάδα με το χρυσό γάλα. Δεν εξηγούνται αλλιώς, τα ζεστά 100 μυριάκια που έδωσε η μικρή για την αγορά της. Εξόν κι αν το ζωντανό είναι εκ Ινδιών προερχόμενο και στην προηγούμενη ζωή ήταν ιέρεια της θεάς Κάλι. Είναι πολλά τα λεφτά για την Ελπίδα. Α, ξέχασα να σου πω πως την αγελάδα τη λένε Ελπίδα, στην πορτογαλική Εσπεράνσα.

Επειδή ο "Ντόντα" είναι απλό παιδί, που απεχθάνεται τη χλιδή, χάρηκε πολύ το δώρο του (χλιδάτο δεν το λες, πανάκριβο όμως το λες και το παραλές). Η, δε, Αθηνά είναι επίσης ευτυχισμένη που ενθουσιάστηκε ο καλός της και σκέφτεται σοβαρά να του αγοράσει έναν μόσχο σιτευτό για να τα ζευγαρώσουν.

Τελικό συμπέρασμα: αν αγόρασε την αγελάδα με το κιλό, τότε αυτό στοιχίζει όσο το τετραγωνικό μέτρο στη Γλυφάδα. Άρα, μία αγελάδα στη Βραζιλία κοστίζει όσο ένα τριάρι στη Γλυφάδα. Μωρέ καλύτερα "διαμερισματούχος" στην Αθήνα, παρά αγελαδάρης στο Σάο Πάολο!