Παραλειπόμενα από τα "Αρίων"!

31.03.2004
Αγαπημένε μου Σωτήρη,"Αναίμακτα" - προς μεγάλη μου απογοήτευση, αφού ο ντόρος των προηγούμενων μηνών μου είχε ανοίξει την όρεξη για μεγάλους σκοτωμούς- πραγματοποιήθηκε η 3η απονομή των μουσικών βραβείων Αρίων.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,

"Αναίμακτα" - προς μεγάλη μου απογοήτευση, αφού ο ντόρος των προηγούμενων μηνών μου είχε ανοίξει την όρεξη για μεγάλους σκοτωμούς- πραγματοποιήθηκε η 3η απονομή των μουσικών βραβείων Αρίων.
Οι "ποιοτικοί" δεν σνόμπαραν τους "εμπορικούς", αυτοί δεν τους έβαλαν τρικλοποδιές να πέσουν κάτω και να γίνουν ρόμπα, και όλοι μαζί δεν άρχισαν στις ανάποδες τον Φώτη (Σεργουλόπουλο) και την Μαρία (Μπακαοδήμου) επειδή τους την σπάει η παρουσία τους. Αυτό δεν γραφόταν άλλωστε τόσο καιρό;
Το μόνο μαχαίρι που βγήκε στη βραδιά ήταν αυτό που «κάρφωσε» ο Θέμης Γεωργαντάς στον Ηλία Ψινάκη χάριν αστεϊσμού. Αν το...κάρφωνε στην Κατραβά ευχαρίστως να πηγαίναμε για μάρτυρες υπεράσπισης...

Τα βραβεία "Αρίων" τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί καλλιτέχνες, ενώ ευτυχώς που το Mega συνεργάζεται με σπουδαία και όμορφα παιδιά από τον υπόλοιπο καλλιτεχνικό κόσμο κι έτσι μπορέσαμε να δούμε από την Κάτια Δανδουλάκη και την Δήμητρα Παπαδοπούλου μέχρι τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και τον Αλέξη Γεωργούλη να δίνουν βραβεία.
Ωστόσο, από την τελετή έλαμψαν δια της απουσίας τους πολλοί αοιδοί του τόπου, προερχόμενοι κυρίως από την κατηγορία "εμπορικοί". Αν και όπως είπαν πολλοί συνάδελφοι τους με πρώτη και καλύτερη την μεγάλη νικήτρια της βραδιάς, την Χαρούλα Αλεξίου, δεν υφίσταται καμία κατηγοριοποίηση του τραγουδιού.

Στους απόντες, λοιπόν, ήταν η Aννα Βίσση (έσκισε η ίδια και το τραγούδι "Το τρένο") διότι βρισκόταν στην Κύπρο. Κρίμα γιατί έχασα το κουτσομπολιό της χρονιάς, αφού θα βρισκόταν στον ίδιο χώρο με την Αλεξίου και τον Χατζηγιάννη και ήθελα να δω αν θα αντάλλαζαν χαιρετισμό και ασπασμό στα πλαίσια της γιορτής του ελληνικού τραγουδιού. Τς, τς τι σκέφτεται ο μυαλός μου ακόμη και σε τέτοιες...επίσημες στιγμές.
Απόντες ήσαν ακόμη η Καίτη Γαρμπή, Νατάσσα Θεωδορίδου, Γιώργος Τσαλίκης (είναι στην Αεροπορία) και το δυναμικό της Heaven: Δέσποινα Βανδή, Γιώργος Μαζωνάκης, Έλλη Κοκκίνου και τα άξια τέκνα του Fame Store Νίνο και λοιποί.

Μεγάλοι νικητές της βραδιάς αναδείχθηκαν η Αλεξίου, ο Χατζηγιάννης και ο Ρέμος, οι οποίοι ήσαν φανερά συγκινημένοι για την τιμή που έλαβαν. Ειδικά, η Αλεξίου δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή της κι εγώ αναρωτιέμαι: αυτοί που δημιούργησαν τον ντόρο για το θεσμό μήπως έχουν μείνει ακόμη στα βραβεία Ποπ Κόρν; Γιατί στις εξέδρες ήταν από τον Νίκο Πορτοκάλογλου μέχρι τον Μανώλη Φάμελο και από τον Μίμη Πλέσσα μέχρι τον Γιάννη Σπανό.

Εκεί ήταν και ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος έφθασε καθυστερημένα στην αίθουσα και τον πήραν χαμπάρι όλοι. Τον Sakis "κάρφωσαν" οι πολυάριθμες "Ρουβίτσες", οι οποίες σαν τον είδαν να μπαίνει άρχισαν το ουρλιαχτό με αποτέλεσμα όλοι να γυρίσουν να δουν γιατί φωνάζει ο λαός και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου που ήταν στη σκηνή να διακόψει μέχρι να ηρεμήσουν τα πλήθη.
Βέβαια, η καλύτερη στιγμή ήταν αναμφισβήτητα η ώρα της τιμητικής βράβευσης του Γρηγόρη Μπιθηκώτση και ειδικά όταν όλοι οι παρευρισκόμενοι στο κλειστό της Aρσης Βαρών χειροκροτούσαν ρυθμικά όταν έπαιζε βίντεο με τραγούδια του. Το βραβείο του το παρέδωσε η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου.

Δήμητρα Ζάρκου