Μενεγάκη: Αργοπορίες και αφιερώσεις όλο νόημα

24.06.2010
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Μη με ξυπνάς από τις 6 πριν η ώρα να φέξει, ξυπνητήρι τρελό σε μισώ, σε μισώ». Το στρουμφό-τράγουδο νομίζω ότι ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Ελένης Μενεγάκη
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Μη με ξυπνάς από τις 6 πριν η ώρα να φέξει, ξυπνητήρι τρελό σε μισώ, σε μισώ». Το στρουμφό-τράγουδο νομίζω ότι ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Ελένης Μενεγάκη, η οποία τις τελευταίες μέρες είναι πάντα καθυστερημένη, με αποτέλεσμα η εκπομπή να ξεκινά χωρίς την ίδια. Κι απορώ: γιατί η Ελένη είναι αργοπορημένη; Δεκαπέντε χρόνια στην πρωινή ζώνη και δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους καθυστερήσεις. Ήτο πάντα... επιμελής μαθήτρια κι απορώ γιατί τελευταία έχει εκδηλώσει συμπεριφορά... τελευταίου θρανίου.

Λες να της πέφτει βαρύ το σεντόνι και δεν μπορεί να ξυπνήσει; Θες να την έχει πιάσει το καλοκαιράκι και τώρα που διανύει ο «Καφές» την τελευταία του εβδομάδα για φέτος, να το έχει ρίξει στο σορολό; Θες να κοιμάται αργά τα βράδια και να μην μπορεί να ξυπνήσει το πρωί; Τι να πω. Η Ελένη, πάντως, φέτος δικαιολόγησε την καθυστέρηση της για ένα τέταρτο ότι έβαφε πρωί πρωί τη ρίζα κι άργησε. Μία που την άκουσα και μία που με έπιασε η καρδιά μου: υπάρχει γυναίκα που σηκώνεται στα άγρια χαράματα με την τσίμπλα στο μάτι και πηγαίνει στο κομμωτήριο να βάψει μαλλί; Τι να πω.

Πάντως, η Ελένη με την ψυχή στο στόμα έφτασε στο πλατό και δεν πρόλαβε ούτε να αλλάξει. Με το κάπρι, το φανελάκι και το μαλλί ο, τι να ναι εμφανίστηκε. Πάλι καλά που πάνω στην τρεχάλα δεν έκανε εμφάνιση με την μπέρτα του κομμωτηρίου. Στις διαφημίσεις, όμως, ετοιμάστηκε κι έβαλε το στράπλες φούξια φόρεμα που τόνιζε το ντεκαπάζ. Αλλά δεν είναι όλα τα παραπάνω αυτά που μου έκαναν εντύπωση. Η αφιέρωση όλο νόημα της Ελένης με εντυπωσίασε, η οποία ζήτησε να ακούσει το νέο τραγούδι του Sakis, «Εμένα θες».

Μία που έπαιξε το τραγούδι και μία που η παρουσιάστρια κοιτάζοντας το φακό, είπε όλο νόημα: «Αφού εμένα θες, πώς να το κάνουμε τώρα»; Στο ορκίζομαι, δεν πήγαινε σε εμένα αυτό. Ούτε στον Ρουβά (μην έχουμε τίποτε παρεξηγήσεις από Κάτια Ζυγούλη), ούτε καν στον τηλεθεατή, που 15 χρόνια η Ελένη δεν έχει σκεφτεί να του κάνει μία αφιέρωση. Αλλού πήγαινε το υπονοούμενο κι εμείς το πιάσαμε. Καλά μας βοήθησε και η ίδια, η οποία ζήτησε να το ακούσει για δεύτερη φορά, ενώ είπε ότι δεν το έχει ξανακάνει αυτό. Ποιο απ’ όλα δεν έχει ξανακάνει;