«Γιουρο-κίτσιον: άει μανούλα μ’»

17.05.2006
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Ακούσατε, ακούσατε. Την Πέμπτη το βράδυ στο κλειστό του ΟΑΚΑ ανεβαίνει η παράσταση «Γιουρο-κίτσιον: άει μανούλα μ’»
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ακούσατε, ακούσατε. Την Πέμπτη το βράδυ στο κλειστό του ΟΑΚΑ ανεβαίνει η παράσταση «Γιουρο-κίτσιον: άει μανούλα μ’» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Πάρις και πρωταγωνιστές τον Δία, τον Ποσειδώνα, την Αφροδίτη και τα άλλα παιδιά. Παρουσιαστές είναι ο Sakis Ρουβάς και η Μαρία Μενούνος. Διοργανωτής είναι η ΕΡΤ με την ευγενική χορηγία του ελληνικού λαού και την ηθική υποστήριξη των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού. Μετά την παράσταση ακολουθεί γλέντι με συμμέτοχες ευρωπαϊκών χωρών.

Μη μου πεις ότι θα χάσεις τον ημιτελικό της Γιουροβίζιον, γιατί ειλικρινά αυτή είναι η μοναδική σου ευκαιρία να δεις τόσο κιτς μαζεμένο σε μία εκδήλωση. Εκτός κι αν είσαι από τους «τυχερούς» που πήγαιναν στο Καλλιμάρμαρο και παρακολουθούσαν τα «Επίκαιρα» της χούντας, σε σκηνοθεσία Τζέιμς Πάρις (για όσους δεν ξέρουν τον εν λόγω). Και πάλι, όμως, αυτά τα «Επίκαιρα» του Χουλιάρα είναι άλλο πράγμα. Θεοί πετάνε από το ταβάνι, θεές φοράνε σιθρού και άδουν «Βίβα βιτόρια Αφροντίτα», παλικάρια βγαίνουν με πιθάρια και τραγουδάνε ABBA, «παρθένες» χορεύουν με κίονες στο κεφάλι. Ο Ποσειδώνας είναι μοντέλο του Calvin Klein και άδει το «Volare», ενώ ο Δίας.... Ένα μόνο έχω να πω: κρατάει κεραυνό από νέον!

Γενικά, πρόκειται για μία παράσταση που θυμίζει Δελφινάριο και περιμένεις πότε θα βγει ο Μουστάκας και ο Ψάλτης. Είπαμε να προβάλουμε την ιστορία μας στους ξένους, αλλά εμείς την προσβάλουμε. Ήθελα να ήξερα, που τους βρήκαν αυτούς τους...αλαφροΐσκιωτους και τους έβαλαν να κάνουν τους θεούς; Δε λέω, η Γιουροβίζιον είναι ένα «ποπ πανηγύρι». Το παραδέχονται όλοι. Ωστόσο, μέχρι σήμερα όλες οι χώρες που τη διοργάνωσαν, έδειξαν έναν κάποιο σεβασμό κρατώντας ένα άλφα επίπεδο. Μέχρι και η Τουρκία πριν δύο χρόνια, διοργάνωσε μία πιο ευρωπαϊκή γιορτή, παραμερίζοντας τις χανούμισσες, τους πασάδες και τα γιουσουφάκια. Εμείς, όμως, είμαστε άλλοι τύποι. Με φαντασία, εμπειρία σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και εξπέρ στο να...στέλνουμε τον γάιδαρο να τρώει το στραβό κλήμα. Με λίγα λόγια, θα καταφέρουμε να κάνουμε την Γιουροβίζιον από πανηγύρι...τσίρκο! Επειδή, όμως, είμαι καλός άνθρωπος, επιφυλάσσομαι για τον τελικό. Μπορεί και να κάνουν την έκπληξη!


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]