ΕΡΤ και Γιουροβίζιον στον "χορό των τεράτων"!

22.05.2006
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Οι σατανάδες, τα τέρατα, τα παιδιά του έξω από δω» αναδείχθηκαν πανηγυρικά νικητές της Γιουροβίζιον και είναι η ώρα της Ελένης Λουκά
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Οι σατανάδες, τα τέρατα, τα παιδιά του έξω από δω» αναδείχθηκαν πανηγυρικά νικητές της Γιουροβίζιον και είναι η ώρα της Ελένης Λουκά να βγει να φωνάξει για τα...σημεία και τέρατα της νέας εποχής, που ξεκίνησαν από την Γιουροβίζιον! Εξάλλου, στους νικητές του διαγωνισμού αναφέρθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Θορυβήθηκε, βλέπεις όλος ο κόσμος (γιαγιάδες, θείες και λοιποί συγγενείς) που η σημερινή νεολαία έχει ακούσματα τύπου Lordi! Ωστόσο, αυτοί που έπρεπε να θορυβηθούν περισσότερο είναι οι άνθρωποι της ΕΡΤ και οι εμπλεκόμενες πλευρές, που άμα αναλάβαμε τη διοργάνωση της Γιουροβίζιον, πιστέψαμε πως εμείς θα ήμασταν εκείνοι που θα την εξελίξουμε από «ποπ πανηγυάκι» σε....Ελευσίνια μυστήρια!

Εξ ου και τόση φανφάρα και υπερβολή (στα όρια του κιτς) στις ενάρξεις του ημιτελικού και τελικού, σαν να επρόκειτο για την Ολυμπιάδα. Η νεολαία της Ευρώπης περισσότερο «έσπασε» πλάκα το βράδυ του Σαββάτου, παρά «θαμπώθηκε» από τους και καλά χέβι μεταλάδeς, Lordi. Είδαν τα παιδιά ένα γκρουπάκι ξεχασμένο από το καρναβάλι της Πάτρας και είπαν να το ψηφίσουν. Λες και το έκαναν επίτηδες για τους δικούς μας, οι οποίοι το Σάββατο πήραν θέση για να πανηγυρίσουν το δεύτερο συνεχόμενο θρίαμβο, για τη χώρα μας. Φευ, φευ. Τόσα εκατομμύρια ευρώ πήγαν χαμένα. Τόσος κόπος, τόσος πολιτισμός μαζεμένος. Όλα χάθηκαν την ώρα της απονομής του βραβείου στα «τέρατα».

Την οποία απονομή δεν έκανε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και ο Sakis Ρουβάς ακόμη έχει μείνει στο ΟΑΚΑ να φωνάζει «Mr. Rousopoulos. Mr. Rousopoulos". Εδώ, ο Mr. Rousopoulos, εκεί ο Mr. Rousopoulos, τελικά ο υπουργός προτίμησε να πάει στο καμαρίνι της Άννας Βίσση να «παρηγορήσει» την απόλυτη, παρά να βραβεύσει τα «τέρατα» και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Έτσι είναι όμως. Ου μπλέξεις με Γιουροβίζιον! Την απονομή τελικά έκανε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, αλλά κι αυτός από μακριά τους έδωσε την ανθοδέσμη. Προφανώς, φοβήθηκε μην του φάνε το χέρι μαζί με τα λουλούδια! Όπως και να έχει το πράγμα, η ουσία είναι μία. Η Γιουροβίζιον είναι ένα «πανηγύρι» και η νίκη των Φιλανδών δικαίωσε πανηγυρικά όσους την κατακρίνουν όλα αυτά τα χρόνια!


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]