Όταν ο Νικόλαος παντρεύτηκε την Τατιάνα

25.08.2010
Αγαπημένη μου Δήμητρα, Τι λάμψη ήταν αυτή στο γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνας; Τυφλώθηκα εντελώς και μάλλον η όλη τελετή μου άφησε κουσούρι. Θέλω να σου τα πω όλα όσα είδαν τα μάτια μου. Από που να ξεκινήσω;

Αγαπημένη μου Δήμητρα,


Τι λάμψη ήταν αυτή στο γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνας; Τυφλώθηκα εντελώς και μάλλον η όλη τελετή μου άφησε κουσούρι. Θέλω να σου τα πω όλα όσα είδαν τα μάτια μου. Από που να ξεκινήσω; Από τις καμπάνες που βαράγαν σαν τρελές, από τις κόρνες των σκαφών που είχαν λυσσάξει ή μήπως από το ένα το άλογο το μαύρο (που τελικά δεν ήταν δύο και λευκά σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε);

Από όπου και να το πιάσω το μόνο σίγουρο είναι πως το νησί απόψε το απόγευμα γέμισε λαμπερές παρουσίες και αστραφτερά χαμόγελα, με το δικό μου δυστυχώς να απουσιάζει από το πλάνο, που στο τσακ ήμουν να πάω μέχρι εκεί και κολυμπώντας.

Θα το πιάσω λοιπόν από την αρχή: σχεδόν τα έμπηξα όταν είδα την Τατιάνα να καταφθάνει στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες καβάλα στην άμαξα, σε καφέ αποχρώσεις λαμπερή και κουκλάρα (όποια σου πει το αντίθετο να ξέρεις έσκασε από τη ζήλια της) στο εντυπωσιακό νυφικό της, το οποίο σχεδίασε ο γνωστός Άνχε Σάντσες από τη Βενεζουέλα (πράγμα που σημαίνει ότι μας την έσκασε αφού μέχρι το απόγευμα ξέραμε ότι νυφικό θα ήταν της Νταϊάν Φον Φίστενμπεργκ). Το χτένισμα της νύφης επιμελήθηκε ο Μάικλ Χαραλάμπους και το μακιγιάζ ο Φρέντι Καλομπράτσος και πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Το τι γινόταν από κόσμο δεν περιγράφεται ... Τόσους γαλαζοαίματους μαζί δεν ξέρω πόσο καιρό είχα να δω. Βέβαια μη νομίζεις, διψούν για δόξα και αυτοί αφού άρχισαν την πασαρέλα στην εκκλησία από τις 6 παρά ενώ το μεγάλο μπαμ έγινε γύρω στις 7 που έσκασαν όλοι μαζί και δεν τους προλάβαιναν οι εκπρόσωποι του τύπου. Βλέπεις, η είσοδος είχε πνιγεί από 270 δημοσιογράφους και φωτογράφους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μετέδιδαν ζωντανά το γεγονός. Πες μου τώρα περίμενες εσύ να γίνουμε international; Να λοιπόν που γίναμε!

Να σου πω βέβαια ότι πριν φτάσει στην εκκλησία η Τατιάνα (πολύ απλό κορίτσι σου λέει) πόζαρε για το προσωπικό της άλμπουμ, ενώ δεν κοιμήθηκε αγκαλιά με το αγόρι της, αλλά ούτε στο τηλέφωνο άκουσε τη φωνούλα του το προηγούμενο βράδυ, αφού όλα κι όλα για ένα κούτελο ζούμε (και μια παράδοση).

Κατα τις 7.30 που λες, κατά το πρόγραμμα, ο Νικόλαος στήθηκε με την ανθοδέσμη ανα χείρας έξω από την εκκλησία, ενώ φίλοι και γνωστοί μοίραζαν πόζες στους φωτογράφους.

Η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η αδελφή της Ειρήνη, ο πρίγκιπας Φελίππε της Ισπανίας και το γυναικάκι του Λετίθια, η Βικτώρια της Σουηδίας με τον αντρούλη της Ντάνιελ, ο Χάακον της Νορβηγίας, η Αλεξάνδρα της Δανίας, ανιψιά της Αννας Μαρίας, η Μαντλέν της Σουηδίας και ο Κάρλ Φιλίπ, ο Αλέξανδρος της Σερβίας έδωσαν το παρόν και έχει κι άλλους η λίστα, που να σου πω την αλήθεια δε θέλω να σε ζαλίσω με τόσα ονόματα (που εσύ και εγώ δεν πρόκειται να δούμε από κοντά στη ζωή μας). Το παρόν έδωσε και ο κ. Βαρδής Βαρινογιάννης και η τρε σικ όπως πάντα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και πολλοί άλλοι "δικοί μας".


Η νύφη έφτασε μια κούκλα, το μυστήριο έγινε, αλλά οι καλεσμένοι παρακολουθούσαν τον γάμο σαν ταινία, αφού δεν χώραγαν στην εκκλησία και για να μην μείνουν με το παράπονο τους τον έδειχναν σε γιγαντοοθόνη!

Μετά το τέλος του μυστηρίου (είχε πλέον πάει 8.30 η ώρα) Νικόλακης και Τατιάνα, παντρεμένοι πια, πήραν το δρόμο για την Πιτιούσα όπου θα γινόταν η δεξίωση και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Να σημειώσω βέβαια ότι για αυτή την τελετή πολλά μπορεί να γράψαμε, λίγα όμως ήταν αυτά που μου έκαναν εντύπωση: όπως π.χ. πώς είναι δυνατόν οι φίλες της νύφης να είναι τόσο κούκλες; Απαπα... Τι πράγμα ήταν αυτό! Ήταν όλες ντυμένες σε αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε και έλαμπαν τα κορίτσια (γιατί σόρι αλλά γάμος χωρίς κοινωνική κριτική δε γίνεται).

Να ζήσουν λοιπόν τα παιδιά, άντε και στα δικά μας οι ανύπαντρες!

Ελένη Αναστασάκη