Τέλος η νύχτα για τον Τερζή

16.09.2010
Αγαπημένη μου Δήμητρα, Τι πλήγμα ήταν αυτό που δέχτηκα πρωινιάτικο! Ο Πασχάλης Τερζής αποφάσισε να απέχει από τη νύχτα! Το πιστεύεις ότι λέει : «φεύγω δεν πάει άλλο πια χωρίζω» και το εννοεί; Θα σου τα πιάσω από την αρχή όμως.

Αγαπημένη μου Δήμητρα,

Τι πλήγμα ήταν αυτό που δέχτηκα πρωινιάτικο! Ο Πασχάλης Τερζής αποφάσισε να απέχει από τη νύχτα! Το πιστεύεις ότι λέει : "φεύγω δεν πάει άλλο πια χωρίζω" και το εννοεί;
Θα σου τα πιάσω από την αρχή όμως. Μέχρι χθες περίμενα ο Πασχάλης Τερζής και η Μαρινέλλα φέτος να ξεχειμωνιάσουν παρέα αφού η συνεργασία τους στην "Ιερά Οδό" ήταν σχεδόν σίγουρη.

Ο Πασχάλης όμως είχε άλλα σχέδια... Μπορεί τα δύο τελευταία χρόνια να απέχει από τη νύχτα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πήγε το μυαλό μου ότι θα κάνω μαύρα μάτια να τον δω σε πίστα με μικρόφωνο ανα χείρας. Νόμιζα ότι θέλει να κάνει την κούρα του, να ηρεμήσει από τα ξενύχτια, να περιποιηθεί τα φρύδια του και να χαλαρώσει αλλά όχι. Ακούει πίστα και τρέχει μακριά όπως φαίνεται από συνέντευξη του στην εφημερίδα "Μακεδονία": "Δεν έχω να δώσω κάτι. Κουράστηκα τριάντα οχτώ χρόνια. Δεν μου λείπει το τραγούδι. Τραγουδάω και μόνος μου και σε συναυλίες άλλων.", λέει και με στεναχωρεί βαθιά. Και όταν έχω και εγώ τον πόνο μου ποιον θα πάω να ακούσω; Δε με σκέφτεται καθόλου ο Πασχάλης μου φαίνεται...

Όπως διαβάζω στην Espresso ο αγαπημένος τραγουδιστής δε θέλει να κάνει πάνω από δέκα δεκαπέντε εμφανίσεις τον χρόνο και έτσι αποφάσισε να μην είναι στο πλευρό της Μαρινέλας το χειμώνα -η οποία έμεινε με το... μικρόφωνο στο χέρι- αν και ήθελε πολύ αυτή τη συνεργασία. Όπως φαίνεται αγαπημένη μου ο Πασχάλης έχει κουραστεί από το ξενύχτι και θέλει να πέφτει νωρίς για ύπνο-να σου θυμίσω βέβαια το πόσο κακό κάνει και στο δέρμα το ξενύχτι- από εδώ και πέρα. "Το ότι τα μαγαζιά δουλεύουν πλέον Παρασκευή και Σάββατο δεν ξέρω αν είναι κατάντια ή καλό, γιατί κι αυτό που γινόταν παλιά, έξι μέρες την εβδομάδα , ήταν υπερβολικό". Σκέψου πόσο έχει μπουχτίσει ο άνθρωπος που δεν κρατάει το μάτι ανοιχτό ούτε 2 φορές τη βδομάδα!


Ο Πασχάλης σου λέει παιδί μου όχι μόνο λατρεύει το λαϊκό τραγούδι αλλά πραγματικά το «πονάει», αφού αναφορικά με τα νέα ταλέντα δηλώνει: "Εμένα ο καημός μου είναι να μη χαθεί το λαϊκό τραγούδι. Και είναι δύσκολο για τους νέους επειδή δεν έχουν τα βιώματα που απαιτεί αυτό το είδος του τραγουδιού. Ταλέντα υπάρχουν, μεγάλες φωνές υπάρχουν , αλλά παίζει ρόλο το πώς μεγάλωσες, τι πέρασες. Εμείς μεγαλώσαμε με ξυποληταρία κ.λ.π. Ε, σήμερα αυτά δεν υπάρχουν".

Αλήθεια χρυσή μου, φαντάζεσαι μέσα σε όλα τα άλλα και να θέλω(μάταια) να πνίξω τον πόνο μου ακούγοντας Τερζή live και να μην έχω παπούτσι να φορέσω τι θα πάθαινα; Απαπα...Ούτε να το σκέφτομαι!

Ελένη Αναστασάκη