Μια αγκαλιά για τους πυροπαθείς

05.09.2007
Επτά ιδιωτικά κανάλια ενώνουν τις δυνάμεις τους για ιερό σκοπό απόψε στις 9.00 μ.μ.

Γράφει η Χριστίνα Μουσούλη

Διακαναλικός Τηλεμαραθώνιος για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές ξεκινά απόψε στις 9.00 μ.μ. και θα τον μεταδώσουν τα επτά ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας: Alpha, Alter, ΑΝΤ1, Μακεδονία, Mega, ΣΚΑΪ και Star, με πέντε παρουσιαστές στο στούντιο και δύο σε συνδέσεις.

Στο στούντιο Κάπα θα βρίσκονται (αλφαβητικά) οι Γρηγόρης Αρναούτογλου, Χριστίνα Λαμπίρη, Ελένη Μενεγάκη, Αγγελική Νικολούλη και Γιώργος Παπαδάκης, ενώ σε σύνδεση με το «Μακεδονία» θα είναι ο Σόλων Αμπατζής και ο Δημοσθένης Καρμοίρης από το ΣΚΑΙ.

Τριακόσιοι τεχνικοί θα δουλέψουν για τη βραδιά, ενώ οι παρουσιαστές θα έχουν στη διάθεσή τους 14 κάμερες, ένα στάντικαμ, έναν γερανό και δύο φορητές κάμερες.

Θα γίνουν κατά τη διάρκεια του Τηλεμαραθώνιου 16 ζωντανές συνδέσεις. Μεταξύ των ρεπόρτερ θα είναι και ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος το βράδυ θα βρίσκεται στη Ζαχάρω.

Το «παρών» θα δώσουν δημοφιλείς παρουσιαστές και δημοσιογράφοι των καναλιών, αλλά και καλλιτέχνες, ενώ δεν θα φιλοξενηθούν και πολιτικοί.

Μήνυμα θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς μίλησαν στο «Εθνος» και έδωσαν το δικό τους μήνυμα:

Γρηγόρης Αρναούτογλου (Mega): «Ευχαριστώ το Mega που με πρότεινε να το εκπροσωπήσω στον Τηλεμαραθώνιο αλληλεγγύης και προσφοράς και να συνεισφέρω με αυτό τον τρόπο σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Η επιτυχία και το ρεκόρ που σπάσαμε πριν από λίγους μήνες στον τηλεμαραθώνιο για την ανέγερση του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα με γεμίζει αισιοδοξία!».

Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1): «Εγώ ανταποκρίθηκα στην πρόταση που μου έκανε το κανάλι, χωρίς να θέσω όρους για να κάνω κάτι που ξέρω εδώ και χρόνια. Από την πρώτη στιγμή παρακολούθησα όλη την ειδησεογραφία και μπορώ να ξέρω ποιες είναι οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Χαίρομαι που είμαι για πρώτη φορά σε μια διακαναλική προσπάθεια και ελπίζω να είναι σοβαρή και να ξαναγίνει».

Ελένη Μενεγάκη (Alpha): «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται σύμπραξη των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών για να μαζευτούν χρήματα για την αναγέννηση όλων αυτών των καμένων τόπων.

Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχω κι εγώ σε αυτή την προσπάθεια.

Πιστεύω ότι όλοι μαζί, ενωμένοι σε κάθε δύσκολη στιγμή, μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα».

Χριστίνα Λαμπίρη (Star): «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που το κάνουμε αυτό. Είναι η πρώτη φορά που όλα μαζί τα κανάλια ενωμένα έχουν έναν κοινό σκοπό.

Είμαι πολύ στενοχωρημένη με όλα όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας. Πρέπει πάση θυσία να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, για να πετύχει. Είναι φοβερή τιμή και χαρά που θα μπορέσω κι εγώ να βάλω ένα λιθαράκι».

Αγγελική Νικολούλη (Alter): «Οταν μου πρότεινε το κανάλι μου να το εκπροσωπήσω σε αυτό τον κοινό αγώνα για τους πληγέντες από την πυρκαγιά, απάντησα θετικά χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η γενέτειρά μου, η Ηλεία, έχει πληγεί, δέχτηκε το πιο βαρύ χτύπημα και προσπαθεί να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες, όπως και η Εύβοια και οι άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Πιστεύω ότι θ ανταποκριθεί ο κόσμος σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς και αγάπης».